היי חברים

chips

New member
היי חברים

לפני זמן זמן מה קראתי ספר -הנקרא ציפור הנפש של מיכל סנונית (אני חושבת) ספר חמוד כתוב בשפה פשוטה . מאוד אהבתי ולכן אני שוקלת לשנות את שמי לציפור הנפש (יש לזה משמעות רבה בישבילי) טוב חג שמח אני

אני מאוד מתאפק שלא להגיב, אבל

כנראה שאני אפס וחסר משמעת עצמית בגרוש - ולכן אגיב (הי, אלי!
. ובכן, זה נראה לי מקסים, נפלא, נהדר, כייפי!!!!!!! הסיבה שלא רציתי להגיב היא שדמיינתי שאני לא מגיב ושההמתנה עד לתגובות של אנשים מורטת לך קצת את העצבים והתוצאה של זה היא שאת כבר לא בטוחה בשם החדש. ולעומת זאת, דמיינתי חלופה אחרת, שבה את מקבלת תגובות נלהבות וממהרת לשנות את השם בלי שבאמת את בטוחה בכך עד הסוף. ואז, בין שתי החלופות הללו, יש את הרצון האמיתי שלך שאיננו תלוי בתגובות הסביבה. שיואו, עכשיו, אחרי שכתבתי את זה, אני רואה שזה כאלה שטויות! כאלה שטויות! הרי אפשר להחליף את השם גם חזרה אחורה, לעשות מה שרוצים! שיואו, אני חייב להתחיל דחוף את השרשור על "הטורף האנרגטי", זה נראה לי מה-זה יעזור גם לי! בן מתבונן על מחשבותיו ועל רגשותיו ומחייך לעצמו.

הממ, אני גם חשבתי לשנות את השם

רציתי להחליף למשהו שנשמע אותו דבר אבל נכתב אחרת, מן מחווה עלומה כזאת. אח"כ חשבתי על כל הברדק הביורוקרטי שכרוך בזה, ועל זה שבעצם זה לא ישנה שום דבר בחיים שלי, והחלטתי לוותר. איזה מטרה את חושבת שתשיגי בשינוי השם? הרי עדיין יקראו לך אותו דבר, נכון? לא תדרשי מאנשים שיקראו לך "ציפור הנפש"? זה החלטה שלך אם המטרה שלך שווה את המאמץ, אבל כדאי שתבררי בדיוק במה זה כרוך לפני שאת מתאהבת ברעיון.

1. המאמץ הביורוקרטי הוא אפסי:

פחות מ-20 שניות של עבודה. 2. אני מאוד אוהב את השם "מיתר נדיר". תיזהרי! 3. מה שלומך?!

באמת?

אתה לא צריך ללכת למשרד הפנים ולחכות שם עד צאת הנשמה בשביל זה? ולפחות במקרה שלי אני גם אצטרך לשנות את הדרכון ואת הויזה לארה"ב וכל מיני שטויות כאלה...

חה חה חה חה חה!!!! ../images/Emo6.gif

היא דברה על לשנות את הניק שלה, לא את השם בתעודת הזהות!!! חה חה חה!!!!!

chips

New member
יש בשם הזה

ציפור הנפש משמעות בשבילי .משהו שלא ממש ניתן להסביר אני אחשוב על זה

chips

New member
יש לי עוד כמה ימים

יום הולדת
אני כבר מתכוננת

היי למה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

שימי קצת
עם קצת
תתני לעצמך
גדול ו
ושיהיה ב -

deep ocean

New member
צ´יפס את מזכירה לי את חברה שלי

שכל שנה יום הולדת שלה הוא יום אבל. הייתי מאפיינת אותה בחשיבה פסימית. ביום הולדת שלה היא חושבת על מה שהיא לא השיגה השנה (חבר, מקום עבודה טוב יותר, או השד יודע מה) במקום לחשוב מה כן קרה לה טוב או בכלל להתייחס ליום הולדת לא כאל מדד של מה הישגתי השנה מה הסיבה שיום ההולדת שלך הוא יום אבל לאומי? אותה סיבה? סיבה אחרת? תפרטי-אולי אוכל לעזור..

pinibs

New member
צ´יפס, צ´יפס, צ´יפס!!!!!!!!!!!!!!!!

הי צ´יפס, רגע, רגע, מה קרה? שניה, מה את מתלהבת? יום האבל הלאומי שלך? אללה איסטור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! קודם כל, הדבר הכי נורא שקרה ביום ההולדת שלך הוא העובדה שנולדת, וזה, עם כל הכבוד לך ולתחושותייך, לא יכול להיות דבר כזה נורא, אלא אם כן תתעקשי בכוח שזה יהיה נורא. אני חושב שיום הולדת לא חייב להיות יום שמח במיוחד ולא עצוב במיוחד. זה פשוט עוד יום שרובנו נוהגים לסמן אותו כמיוחד, אולי כדי לתת הצדקה לעוד סיבה למסיבה. במילים אחרות, אין סיבה (לדעתי) להרגיש שיום ההולדת הוא יום יותר עצוב מכל שאר הימים. הם כולם רק "ימים" וזהו. אין להם שום כוח מיוחד מלבד הכוח שאנו נותנים להם. מה אני רוצה להגיד? שאם גם ימים אחרים הם ימי אבל בשבילך, אז יום ההולדת אינו יוצא מן הכלל במובן הזה. ואם ימים אחרים הם גם ימים שמחים, אז למה שיום ההולדת יהיה כל כך שונה? סיפור קטן: אמא שלי תמיד אמרה לי ולאחיותי שהיא לא רוצה שנחגוג לה את "יום האם". אני רוצה שתרגישו שכל יום הוא יום האם. למה דווקא יום מסויים בשנה? מה, ביום הזה תתנהגו אלי נפלא ובכל שאר הימים, בגלל שהם לא יום האם, תתנהגו אלי אחרת? אז זהו. כל יום הוא בשבילי יום האם. זה לא אומר שבכל הימים אני מביא לאמא שלי פרחים ומצייר לה ברכה, זה רק אומר שהיא מיוחדת בכל יום מימות השנה ולא רק ביום מסויים. גם את מיוחדת בכל אחד מימות השנה ולא רק ביום מסויים!!! אל תעיזי (כן, אל תעיזי!) להגיד שאת מתאבלת על משהו כל כך נפלא שקשור בך, כמו על זה שנולדת. זה פשוט אסור בתכלית האיסור. אני, למשל, מאד מאושר ביום ההולדת שלך, מאחל לך מזל טוב מכל הלב, ומאחל לך לחגוג הרבה הרבה הרבה. לא רק ימי הולדת, אלא ימים בכלל. מותר (ולפעמים גם צריך) להתאבל, אבל אבל הוא דבר שגם ככה יש לו מספיק עוצמה, לא צריך לתת לו עוד, זה עוד יעלה לו לראש, והוא יתחיל לדרוש ממך לא רק יום אבל לאומי אחד, אלא כמה. טוב, מקווה שלא נשמעתי נוזף מדי, אבל אני באמת חושב שלהכריז על יום ההולדת שלך כעל יום אבל זה אחד הדברים הכי קלים לעשות. תנסי להכריז על יום ההולדת שלך כעל יום האושר הלאומי, נראה אותך!!! הרבה הרבה אהבה (לא תמצאי את זה בכל הודעה שלי) פיני

chips

New member
היי 2 סיבות

היה לי פעם מרצה שאמר שהוא לא מבין למה בעצם חוגגים יום יולדת. הרי יום הולדת זו חגגה שחייתה עוד שנה. למה לחגוג שנה יותר קרובה לסוף? טוב חשיבה פסימית אבל נכונה סיבה שניה טוב עכשיו אתם יכולים לנחש את גילי נולדתי במלחמת יום כיפור 2 סיבות לאבל לאומי!

chips

New member
סיפורון קטנטון ../images/Emo32.gif

אז ככה הלכתי עם ההורים לקנות מחשב לעצמי. אמרתי לעצמי שאם אני קונה אז אני רוצה שיהיה לי הכי נוח. אני לא מוחנה להתפשר . אבא שלי היתחיל לעשות פרצופים . זה הרבה כסף בלה בלה בלה ואני ? אני אמדתי על שלי! כסף שלי !! אני רוצה נוחיות! מה שטוב לי! אני מרגישה טוב עם עצמי איזה כף לאמוד על שלך !
אני מרגישה על גג העולם!

pinibs

New member
טוב, אם את מתעקשת.

צ´יפס, "שנה יותר קרובה לסוף"??? מה אומר ומה אדבר, אני פשוט לא מצליח לחשוב כך. גם אני נולדתי באוקטובר ושום דבר בשנה האחרונה לא היה קשור ל"סוף". ההפך הוא הנכון. התרחקתי מה"סוף" כל כך עד שכל השנה האחרונה היתה עבורי התחלה ענקית אחת. "חשיבה פסימית אבל נכונה"??? סליחה על הפולשנות, אבל מה בחיים הוכיח לך שחשיבה פסימית היא נכונה? ניסית פעם חשיבה אופטימית? כי אני בטוח שבהשוואה הוגנת החשיבה האופטימית לא פחות נכונה מהפסימית! וחוץ מזה, נולדת במלחמת יום כיפור. So??? את לא קצת מגזימה בכך שאת מנכסת לעצמך את האבל של יום כיפור? תארי לך שהיינו מתאבלים בכל יום בו ישנה סיבה כזו או אחרת לאבל. התוצאה היתה שכל השנה (כן, כל השנה!) היינו באבל. האמיני לי, גם אני יודע שמלחמות זה עצוב. איבדתי את אבא שלי באחת מהן. So??? להיות כל הזמן באבל? משעמם קצת לא? אז תתאבלי קצת, זה חשוב, אבל למה להפוך את האבל לקרדום לחפור בו? אני באמת ובתמים מבקש את סליחתך על ההתלהמות. מי בכלל הכתיר אותי למושלם שמבין הכל, ושמותר לו להטיף מוסר? אני פשוט מרגיש (כן, מרגיש!) איך את מסרבת בכל תוקף להרפות מהמסכנות. אז אם את מתעקשת, לפחות תנסי להבין למה. אם חשוב לך להיות באבל זה רק (רק!!!) מפני שיש לך שם רווח לא קטן, ועד שלא תוותרי על הרווח (אם בכלל תרצי לוותר) לא תוותרי על האבל. אז גם אם אחרי הכל את עדיין איתנה בדעתך להתאבל, בכל זאת הרבה הרבה מזל טוב ממני ויומולדת שמח!
פיני

deep ocean

New member
ואוו אני כל כך מסכימה איתך

על: "אני פשוט מרגיש איך את מסרבת בכל תוקף להרפות מהמסכנות. אז אם את מתעקשת, לפחות תנסי להבין למה. אם חשוב לך להיות באבל זה רק (רק!!!) מפני שיש לך שם רווח לא קטן, ועד שלא תוותרי על הרווח (אם בכלל תרצי לוותר) לא תוותרי על האבל" צ´יפס-לפעמים אנחנו נהנים להישאר במצב מסויים, כי אנחנו מרוויחים ממנו. כמה שזה נשמע מוזר, יש רווח גם בסבל. ואם את שואלת את עצמך מאיפה יש לי את הזכות לקבוע את המסקנה הזאת, אז אני אשתף אותך מנסיוני: כאשר התבשרתי שחליתי בסרטן פתאום קיבלתי מלא תשומת לב מכל העולם. בכלל, הורים שלי כירכרו סביבי בהיסטריה, ואבא שלי שהקשר שלי איתו היה ממש רחוק, פתאום התקרב עלי. כמובן שאני מאד נהניתי מזה!!! כולם היו שקועים רק בי באיזה שהוא שלב הבנתי (אחרי שקראתי את הספר סרטן כנקודת מפנה) שהתשומת לב הזאת היא תהיה המחסל שלי. מה הכוונה? כל עוד תרומת הסרטן אלי תהיה תשומת לב מאבי שאף פעם לא קיבלתי-הסרטן ירצה להישאר שם!! הגעתי למסקנה שהרווח המשני מהמחלה - שהוא תשומת לב מאבי-זה מה שיחסל אותי!!! כי איך אני יכולה לוותר על תשומת לב מאבי אחרי שנים ללא תשומת לב?- אפילו בתת מודע, כי במודע נניח ואני אגיד לעצמי-אני לא רוצה סרטן. בתת מודע הרווח הזה של הקשר עם אבי ישלוט!! בקיצור ברגע שהבנתי את זה הגעתי למסקנה שהדרך להיפטר מהרווח הזה יהיה לשפר את הקשר עם אבי ואמי בלי קשר למחלה דהיינו, שהקשר שלי איתם יהיה טוב, ולא בהקשר של הסרטן ואז נקטתי בכמה דברים: 1. עד אז אבא שלי הסיע אותי לבית חולים ונהניתי מהנסיעות האלו כאילו זה טיול לאיים הקאריבים!!! למרות שסבלתי בבית חולים נהניתי לנסוע איתו. את מבינה כמה שזה טירוף? בקיצור, הפסקתי לנסוע איתו, ומאז אני נוסעת לבד. 2. שיפרתי את הקשר שלי עם שני ההורים שלי-ואני בקשר טוב איתם עכשיו. הרווח המשני שלי מהסרטן כרגע הוא למידה והתפתחות אני יודעת שכאשר אני אסיים ללמוד, הסרטן יסים את תפקידו בשונה מהרווח הקודם-בראיית עולם שלי הרווח הזה הוא הסיבה שהסרטן בא ואת הרווח הזה עלי לנצל ולהפיק ממנו את המיטב. כרגע אני לא מרגישה צורך בסרטן בשביל ללמוד ולהתפתח ואולי בבדיקת C.T. הבאה אכן אני אראה את זה :)))

למעלה