היי חברים!

SleeplessBeauty

New member
היי חברים!

חדשה כאן וממש שמחה שמצאתי את הפורום הזה (בכלל לאחרונה אני מגלה המון פורומים יעילים). אז לא, לא באתי בעקבות התוכנית של רפי גינת, ואני גם לא סובלת את התוכנית עם כל ההפחדות שלו... אני מחפשת את עזרתכם ברעיונות למנות עיקריות. רוב התזונה שלי כרגע מבוססת על "תוספות" - פחמימות - אורז, פסטה, תפו"א... אני חייבת להכניס גם קצת חלבונים. אז חוץ מביצים יש משהו מומלץ? אה, ואם מישהו יודע איך להכין טופו טעים כמו במסעדות, אני אשמח לטיפים! אמא שלי קנתה פעם גוש של טופו ולמרות הטיגון הוא לא קיבל את הטעם הטעים שיש לו תמיד כשאני אוכלת במסעדות אסייתיות. תודה!

ברוכה הבאה

מג'דרה זה חלבון מלא. אם את מבשלת אורז עם קטניה זה יספק לך חלבון. חוץ מזה יש פה כמה מומחים שיבואו ויענו לך. אישית אני מתרכזת בחלבון של אורז עם קטניה או קינואה.

SleeplessBeauty

New member
לגבי קינואה

אחד המאכלים האהובים עלי הוא סלט קינואה - קינואה מבושלת עם חמוציות, אגוזי מלך, בצל ירוק ותפוח/אגס. מממ מעולה!

d a p h n a

New member
לגבי טופו

יש לו טעם מאוד נייטרלי. כדי לתת לו טעם מומלץ להשרות אותו זמן מה במשהו עם טעם חזק. לגבי רעיונות למנות עיקריות, ראי את השרשור של sealed with a kiss. נתתי שם כמה רעיונות. לגבי מקורות לחלבון באופן כללי: קטניות (עדשים, שעועית, חומוס, סויה), טופו (מסויה), סייטן (מחלבון חיטה).

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

הפורום תמיד שמח לקבל גולשים חדשים. הנטייה של טופו הוא לספוח אליו את הטעמים שנמצאים מסביבו. הוא מאוד אוהב: גינגר, שום, מיסו, רוטב סויה, מייפל, דבש, תערובות תבלינים יפאניות והוא הולך נפלא במנות מוקפצות או מרקים.. בתאבון! שירי

FlyingMoo

New member
לגבי מקורות חלבון מן הצומח

ישנם הרבה מקורות חלבון, חלקם צוינו בשרשור, אני אישית מעדיף להתאים מקור חלבון ביחס לתזונה כוללת ולשגרת אימונים. לא כל סוגי החלבון עובדים בסימביוזה, חלק נספגים טוב יותר עם פירות כאלו או אחרים, וחלק פשוט טובים להתחיל את הבוקר, לסיים את היום, או להחמיא לאימון אירובי, או אימונים אחרים. אם יש לך מטרה מוגדרת, שאלה מוגדרת, או תהיה כללית, תרגישי חופשיה לשלוח לי במסרים םואמליץ בהתאם. שמים כחולים :) -יאיר נ.ב. שירי - 'געגעתי - מה צ'לומך?

שלומי טוב :)

אשמח לשמוע לגבי מה שכתבת על התאמת החלבון עם פירות כאלו או אחרים, או בהקשר לתזמונם.. תודה שירי

FlyingMoo

New member
הרשימה ארוכה המידע מגוון והילד עצלן :)

אם יש דברים שמעניינים אותך פרטנית נדבר במסרים. בעקרון התאמה של שגרת אימונים לתזונה.

למעלה