היי חברים

Nummy Or

New member
היי חברים

היום ערכתי סריקה קצרה באתרים של הגירה לספרד ולהפתעתי גיליתי כי כל אזרח ישראלי שיורד מהארץ מחוייב במס יציאה כאשר פירוש הדבר הוא שנכסיו נחשבים כמכורים מיום לפני היציאה מהארץ ויש עוד כמה פרטים שלא ממש הבנתי. יש מישהו שיודע או מבין יותר ויכול להסביר לי מה פירוש הדבר? ואם אין בידיי נכס כלשהו,מה קורה אז?

Nummy Or

New member
את הלינק הזה כבר ראיתי

ולא הבנתי ממנו כלום-בגלל זה שאלתי אם יש מישהו שמבין. יש מישהו שמבין בזה? האם המס חל רק על בעלי הון או גם על אנשים ללא הון,ואם כן,מה הסכום?

amitm5

New member
לא נראה לי שזה כולל אותנו, פשוטי העם

בארץ מי שחייב במס על מכירת נכס, הוא רק מי שיש בבעלותו יותר מדירה אחת, למשל, ומכר בפועל יותר מאחת בטווח של 4 שנים (אל תתפסו אותי במילים, לא הייתי במצב הזה, זה סתם ידע כללי). אגב גם על זה ניתן להוציא פטור, למשל אם הדירה התקבלה בירושה וכו'....

אין דבר כזה "לא כולל אותנו"

המס חל על כולם. לפותחת השרשור: כמו שמס הכנסה משלמים על הכנסה (ומי שאין לו - לא משלם), כך מס יציאה יחייב מי שיש בידיו נכסים, ומי שאין בידיו נכסים - לא חייב במס. בשאלה אם יש סוגי רכוש שחייבים במס וכאלו שלא, והאם את מחזיקה ברכוש שעשוי להיות חייב במס יציאה, כדאי להתייעץ עם רואה חשבון שמתמחה בתחום (בקישורי פורום 25 יש אחד כזה). אציין רק שלמיטב ידיעתי מס היציאה נחשב בעייתי מבחינת יכולת האכיפה שלו (מכיון שהוא מוטל בדיעבד, כאשר הנישום כבר אינו תושב הארץ), ובהחלט יכול להיות שבבית המשפט מתנהל יותר מדיון אחד בסוגיה. שוב, אם יש ספק של ממש כדאי להתייעץ עם רו"ח.

לא ממש

אתה התכוונת למיסוי על דירות שמוטל על תושבי הארץ בכינויו "מס שבח" ולפטור ממס שבח למי שמוכר את דירתו לפחות 4 שנים אחרי שמכר אחרת. פותחת השרשור מתייחסת למס יציאה, שהוא עניין אחר לגמרי.

למעלה