היי חברים!

היי חברים!

לכל מי שראה את ההודעה לגבי קניית מקל וכו', תחת המלצותיהם של חברי הפורום בדיונים השונים, מחר אבקר בפול סנטר ובביליארד סנטר לבחירת מקל מקצועי, אני מודה ל9BALL מאסטר על העזרה והיעוץ ולפול סנטר. בכל אופן, כיוון שאני כבר לוקח את העניינים בצורה רצינית, רציתי לשאול היכן אפשר ללמוד את הבסיס\מתקדם, האמת היא שאני מחפש קלטות\DVD שיעזרו בנושא הזה, הדגמות חיות עוזרות יותר...אולי רק בשבילי אבל בכל זאת. אשמח לעזרתכם, שוב תודה, נדב.

The Shunned One

New member
אני מניח שיש אינסוף

קלטות ו-DVD ללימוד ביליארד, אבל עזוב אותך. הדרך היחידה היא פשוט להתאמן. חד וחלק. לתת שעות על גבי שעות בשולחן, ותעשה את זה לבד. אתה תצטרך את השקט. תתחיל קודם כל בלתת מכה ישרה, מבלי לפגוע בשום כדור אחר. אתה יכול למשל לקחת שני כדורים בנוסף ללבן ולשים אותם צמודים לדפנה, עם בדיוק מספיק מרווח בין אחד לשני כדי שעוד כדור יוכל להיכנס ביניהם. ואז, מהצד השני של השולחן, תכה את הלבן בזווית ישרה לגמרי (אל תזיז את המקל אחרי המכה) כך שיפגע בדיוק בין שני הכדורים ויחזור ויפגע בטיפ של המקל שכאמור, לא הזזת. זה תרגיל טוב מאד לקבוע עד כמה המכה שלך ישרה. תעשה את זה עד שזה יבוא לך בטבעיות. אתה יכול לבקש הדרכה באחד המועדונים. את הבסיס זה ייתן לך בצורה לא רעה. משם זה כבר ניסוי וטעייה. לא יהיה טעם לעוד הדרכות. זה סתם ישאב ממך כסף. תמשיך להתאמן משם לבד. תנסה לשחק עם הזוויות, לתת סיבובים לכדור ולראות איך זה משפיע עליו וכו'. ללמוד למשוך וכל הדברים האלה יבואו לך רק מהרבה מאד אימון. אני מתאמן כבר יותר מחצי שנה ואני עדיין לא לגמרי שולט בזה. רחוק מזה. אני רק עכשיו מתחיל להתאמן יותר ברצינות על סיבובים צידיים ומנסה ליישם את זה במשחקים. לפעמים זה עוזר כמו קסם ולפעמים זה דופק אותי. עם הזמן הסטטיסטיקה תשתפר. גם אצלך זה יהיה ככה.

9ball master

New member
תסלח לי, אבל.....

גיבבת כאן כל כך הרבה שטויות שאני כבר 10 דקות מנסה למצוא מאיפה להגיב... אז נתחיל מההתחלה: "הדרך היחידה היא פשוט להתאמן. חד וחלק. לתת שעות על גבי שעות בשולחן, ותעשה את זה לבד" להתאמן על מה? אימון לא נכון יכול רק לגרוע
אפשר להתאמן לבד אבל הוכח שאימון עם מאמן ואו אימון עם בן זוג משפר את איכות האימון. "אתה יכול לבקש הדרכה באחד המועדונים. את הבסיס זה ייתן לך בצורה לא רעה" דווקא את הבסיס שהוא החלק הכי חשוב, רוב המאמנים והמדריכים שתמצא במועדונים לא יודעים ללמד כמו שצריך... לצערי אין היום מאמן/מדריך פעיל בארץ שאני יכול להמליץ עליו ולכן כן הייתי פונה לקלטות ומדיה כתובה (ספרים, אינטרנט וכו') על מנת לקבל את הבסיס. הבעיה העיקרית היא שאין מי שישגיח שאתה באמת מבצע את התרגול כמו שצריך. האופציה הכי טובה היא לשקול לצאת ל"סדנת ביליארד" בחו"ל, לרוב מדובר בשבוע שבו מלמדים את הבסיס פלוס קצת חומר מתקדם ומתאמנים בליווי מדריכים מקצועיים ואף שחקנים מקצועיים. מדובר בחוויה שלמרות שמדובר בהוצאה כספית מכובדת שווה כל פרוטה
"משם זה כבר ניסוי וטעייה. לא יהיה טעם לעוד הדרכות. זה סתם ישאב ממך כסף" באמת
..... ביליארד זה משחק עם עקרונות מדוייקים שניתן ורצוי ללמוד אותם... "ניסוי ותהיה" זה מושג שרצוי שיהיה מחוץ ללקסיקון של כל שחקן מתחיל ומתקדם כאחד, כדאי שתלמד את העקרונות ומדוע ואיך יש לבצע דברים. כמעט כל השחקנים המקצועניים מחזיקים מאמן אחד או שניים אבל כנראה שאתה יודע יותר טוב.... אז מתי רואים אותך ב ESPN? שוב הבעיה העקרית שאין מישהו שהייתי ממליץ עליו אבל עדיין יש רשימה ארוכה של חומר לימודי שיכול לעזור לך. נדב, מההודעות שלך אני מבין שאתה משחק סנוקר (או לפחות על שולחנות סנוקר), לצערי אני לא מכיר הרבה קלטות או ספרים שמתייחסים לסנוקר ולמרות שהפיזיקה זהה בין סנוקר וביליארד עדיין השוני בציוד גורם להבדלים בקשורים בעיקר בבסיס כמו עמידה ואחיזה. יש את האתר שלי שיש בו הדרכות ביליארד בסיסיות ומתקדמות, אך הן מיועדות יותר לשחקני פול (ביליארד כיסים) ניתן לקחת את רוב הידע שמועבר שם ולהתאים אותו גם לסנוקר, הדבר העיקרי שיש בו שוני מתבטא בעמידה. מציע לך גם לעשות חיפוש בגוגל על אתרים שמדריכים סנוקר, אני מאמין שיש מספיק כאלו שיתנו לך מידע רב ואם לא תסתדר עם מושגים כלשהם באנגלית אז תמיד תוכל לחזור לכאן ונעזור לך להבין את כוונת המשורר.

The Shunned One

New member
הממ... בוא נראה...

"אימון לא נכון יכול רק לגרוע" לא לגמרי מדויק... אף מאמן אירופאי לא יגיד לך להכין את הגוף ואת היד למכה כמו שהפיליפינים עושים, עם האחיזה המאד חופשית הזאת שרק הם עושים נכון, פלוס היכולת שלהם לשחרר חלק כל כך גדול מהמקל בהכנה למכה. אין מאמן שיגיד לך שעושים את זה ככה, אבל עובדה שזה עובד. אוליבר אורטמן, כשהוא רוכן לכדור, עושה זאת בצורה שבאף DVD הדרכה ובאף סדנת אימון לא יעשו ולא יציעו לעשות. המרחק בין הגוף שלו למקל, לרוחב, הוא גבוה במיוחד. רק הוא עושה את זה ככה. מייק דייויס, אחד השחקנים היותר בולטים לאחרונה בקרב האמריקאים, משחק בצורה שלעולם לא ילמדו אותך. הוא בעצמו סיפר על איך השיטה ה"קלסית" שמלמדים כל מתחיל לא עבדה בשבילו והוא סיגל לעצמו סגנון שנחשב מוזר מאד, אבל הבן אדם שחקן מצוין, שכבר הספיק להוציא נצחונות מול כמה שהטובים בעולם וגם לקח טורניר או שניים, וגם הגיע לחצי גמר ב-BCA האחרון שאותו לקח אורקולו. העובדות אומרות שלא תמיד סגנונות אלטרנטיביים ששחקנים מאמצים לעצמם, גם אם הם שונים מאד מהסטנדרט של אימון נכון, נכשלים. לפעמים הם מצליחים מאד. "דווקא את הבסיס שהוא החלק הכי חשוב, רוב המאמנים והמדריכים שתמצא במועדונים לא יודעים ללמד כמו שצריך" אתה אמרת... רוב המדריכים. לא כולם. עדיין יש כמה שיכולים ללמד אותו איך עומדים נכון ואיך מכינים את הגוף למכה נכון. לזה התכוונתי בבסיס. "האופציה הכי טובה היא לשקול לצאת ל"סדנת ביליארד" בחו"ל" ואתה עדיין שבוי בקונספציה שההצעה לצאת ללמוד בחו"ל היא באמת אופציה בשביל אנשים כאן. ברור שזו אופציה נהדרת ועדיפה על מה שאני הצעתי בתיאוריה, אבל זה ממש לא חוכמה לומר את זה ובגלל זה אני בכלל לא הצעתי את זה. למה? כי אף אחד כאן בפורום לא יעשה את זה!!! לעולם!! בשום מקרה!! נאדה!! גורנישט!! איטס נוט גוינג טו האפן!! וכן, יש שחקנים גדולים בעולם שהתאמנו לבד כל הזמן. צ'רלי ויליאמס הוא אחד מהם. הבן אדם נעל את עצמו בחדר פול כל לילה, כל הלילה ורק התאמן, לגמרי לבד. בסופו של דבר, זה הביא לזכייה במספר רב של תארים ב-PRO TOUR ופעמיים זכייה ב-PRO TOUR PLAYER OF THE YEAR. אז כן. אפשר להתאמן לבד ולהצליח. ועוד איך אפשר. ובחיאת.. אם כבר אתה עוקץ אותי, לפחות תעשה את זה עם סטייל. כל העולם ואשתו כבר אמרו את ה"מתי רואים אותך בטלויזיה?".

MikeyS1

New member
עם כל הכבוד...

חשוב לי להדגיש שאני לא תוקף פה אף אחד אלא מביע חוות דעת אישית. אז ככה: 1. לגבי כל הנושא הזה , כל אחד צריך לעשות מה שטוב בעיניו , אם זה להתאמן לבד או לקבל הדרכה או שניהם ביחד. אני אישית שיחקתי שנים באופן חובבני (אפילו יותר גרוע מזה...) ובתקופה האחרונה קיבלתי הדרכה מדויד וייצמן שרק עזר לי ושיפר לי את האופן שבו אני משחק בצורה משמעותית (לא רק להכות בכדור הלבן אלא הבנה יותר עמוקה של הפיזיקה מאחורי המשחק - גם עוזר שלומדים קורסי פיזיקה באונ'...) עצם העובדה שהיה לי בסיס גרוע לא מנע ממני התקדמות ושיפור באופן המשחק שלי,הדבר החשוב הוא להתמיד בדברים הטובים שלומדים - דרך אגב , ישנם "שחקני רחוב" (כאלה שלא עברו הדרכה מסודרת ולמדו לבד) שרמתם לא נופלת משחקנים מקצועיים, האקדמיה לסנוקר היא מעולה אבל עד שבארץ לא תשתנה הגישה לגבי משחקי הפול והסנוקר לצערי לא נזכה לראות שיפור ניכר ברמת השחקנים הישראליים (לדוגמא מעוד תחביב שלי , נהיגה ספורטיבית , לאט לאט היום רמת הנהגים המקצועיים משתפרת ונקווה שהחוק המוטורי רק יעזור לקדם את זה). 2.הדבר השני ואולי הכי משמעותי בתגובה הזאת מופנה ל- 9ball master (אני חוזר ואומר "אני לא מתקיף פה אף אחד") , יש לי הרגשה ואולי אני לא היחיד שחושב כך זה שחלק מכותבי התגובות פה מרגישים שאתה "מתקיף" אותם בכל פעם שהם מביעים דעה. אין לי שום ספק שהידע והניסיון שלך בתחום הוא נרחב ואין בעיה לא להסכים עם דברים שאחד רשם אבל מה "שעבד" בשבילך לא בטוח שיעבוד לאחר. אני לא רואה שום סיבה "לשלול" כל דבר שאינו עומד בקנה אחד עם דעותייך , אתה לא חייב להסכים אבל זה לא אומר שמה שהבנאדם רשם הוא בהכרח לא נכון וזאת ההרגשה שאתה נותן שאתה מגיב פה לחלק מהאנשים. מקווה שאתה לא נפגע מהדברים האלה , רשמתי אותם רק כדי להבהיר פה משהו בתקווה שהפורום הזה יהפוך למלוכד יותר וכולם יהנו מאירועים משותפים ומפגשים כפי שהם נעשים בפורומים אחרים.

TheRealHustler

New member
טעות בידך

רמת הסנוקר בארץ רק הולכת ומשתפרת. לדוגמא.. אני בן 15 וכבר הייתי באנגליה בשפילד באקדמיה לסנוקר , יש לי מקל מקצועי מאנגליה והיה לי כבר 100 ברייק על שולחן 12 פיט. ו... יש טובים ממני שהם גם יותר צעירים ממני בארץ אז תתפלא.

הנה לכם תגובה מאוד ארוכה!

אוקי חברים, תראו, אני לא משחק יומיים והרבה דברים לא חדשים לי כבר. 6 שנים זה ניסיון. לשחק למדתי לבד, אבל למדתי מכאלה שיודעים לשחק (לא תמצאו פרייארים במועדונים באשדוד). קניתי מקל אתמול! ווילימסון עם אפשרות לקת מאריכה טיפ 9 מ"מ 19OZ 3/4, בביליארד סנטר, תמונות בהמשך השרשור. החומר שחיפשתי נועד על מנת שאוכל לבדוק היכן אני עומד מבחינת הבסיס ושאיני מפתח את המשחק שלי בכיוון לא רצוי לפי חוות דעת יותר מקצועיות. בנוגע לקלטות והדברים אשר חיפשתי, אני אציין שכבר מצאתי ואתן לכם כמה לינקים שימושים. מצאתי באחת מתוכנות השיתוף ספר PDF שנקרא easy pool tutor. 6 מגה של תמונות והדרכות בנוגע למכות ופיתוח הבסיס וכו', את רוב רובם של הדברים אני כבר יודע אבל בין לדעת ולהבין לעומק יש הבדל גדול ואני מניח שרובכם מבינים למה אני מתכוון. זהו האתר. http://www.engr.colostate.edu/~dga/pool/index.html תוכלו למצוא שם בסקשיין שנקרא High-Speed Video המון סרטונים! צריך להבין את האנגלית ואני בנוסף ממליץ להכנס לאתר של 9BALL מאסטר כדי לצבור מידע על כל מיני מושגים וכו'. הכל מאוד מדוייק שם ואפילו ראיתי הסברים על איך מבצעים טריקים שנראו בסרטים מבוססי ביליארד וכו'. תוכלו לחפש בתוכנות השיתוף את הספר, עלי לציין כי הספר ניתן להורדה מהאתר והוא חינמי לחלוטין אבל אני אישית לא חיפשתי אותו שם. נסו, Snooker billiard lessons וכו'. בנוגע לוויכוח הקטנטן שהתפתח בשרשור הנוכחי, תראו חבר'ה, דעתי האישית היא שאתם מתייחסים לביליארד כמו לכדורגל. קשה לדבר בהבנה מוחלטת על משחק שלא מפותח אפילו במקצת פה בארץ. אני קורא את דבריכם אבל קשה לי להסכים עם 2 הצדדים מהסיבה שהוויכוח יכול להיות צודק לשתיכם. הספורט לא ברמה של כדורגל כאן וגם אם הוא היה זה עדיין היה גרוע. מהסיבה הזאת כל אחד יכול לשאוב את הידע בנושא ממקורות שונים והדבר יעבוד שונה או אותו הדבר ל2 הכיוונים. צריך לעבוד למטרה אחת והיא לטובת הספורט. דבר שלמדתי בחיים ובצבא בפרט והציל אותי לא מעט פעמים! לא לשלול אופציות/דעות!!! כל אחד שולל כאן את דעתו של השני כאילו שהיה ממקימי הספורט פה, תנסו לדון בעדינות בדברים... שיהיה לכולכם יום מצויין! תמונות של המקל >

האמת

שיותר באיזור ה600 למרות שאני חייב לציין שראיתי שם מקלות יקרים בצורה מפחידה, אני לא יכול להרשות לעצמי עדיין

MikeyS1

New member
תשמע...

זו ממש מציאה , לפי מה שרשום על המקל הוא של וויליאמסון אנגליה, השאלה היא האם הוא מיוצר ע"י O'MIN או שהוא עוד מאלה שיוצרו באנגליה... מה הגודל של הטיפ? 9 מ"מ?

הטיפ 9 מ"מ

והכל רץ לפי דגמים כשדגם חדש יוצא הוא עולה בסביבות 2200, זה דגם שיצא לפני מספר שנים אני מאמין... גם הטיטניום עולים באותו מחיר למרות שהמחירים שלהם מתקרבים יותר ל900...

9ball master

New member
תתחדש../images/Emo70.gif

תתחדש על המקל החדש, אני מקווה שתהנה ממנו. יש מצב שאתה מעלה קלוז-אפ של האזור המסומן בתמונה שצירפתי?

למעלה