היי חברים, שאלה:

היי חברים, שאלה:

כמו שאתם יודעים, לפני כמה ימים עברתי טסט שלישי, הוצאתי רשיון סוף סוף, וכרגע אני בתקופת המלווה עד ה 9 לפברואר. מכיוון שאני הראשון במשפחה שיש לו רשיון, ולהורים אין, ואני צריך לפעמים לנסוע לכל מיני מקומות, יש לי שאלה כזאת: אם תופסים אותי נוהג בלי מלווה, מהו העונש הצפוי על כך?

Cervantes

New member
העברה

מאפשרת לקצין משטרה לפסול מנהלית את רשיונו של נוהג חדש הנוהג ללא מלווה, לתקופה של 30 יום וזימון לבית המשפט.

נהיגה ללא מלווה

קצין משטרה במקרה כזה יכול לתת זימון לבית משפט, ללא שלילה(עד כמה שזכור לי בכל אופן). עונש מרבי במשפט על עבירה זו הוא שלילה לצמיתות, מאספר בפועל למשך עד שנתיים וקנס כספי- הכל תלוי בהתאם לנסיבות שבהם הנהג נתפס. לא כדאי אפשר לומר. מה שחשוב באמת זה שבמקרה של תאונה חברת הביטוח תתנער מלשלם.

MrJacKasS

New member
אתה טועה

מכיוון שנהיגה ללא מלווה זו עבירה חמורה במיוחד (תוספת שלישית משהו כזה..), קצין משטרה יכול וצריך לשלול במקום (פסילה מנהלתית) ללא משפט את רשיונו של הנהג למשך 30 יום. בנוסף הנהג יקבל זימון למשפט.

MrJacKasS

New member
שאלה

אם לאף אחד אין רישיון, איך זה שיש אוטו בבית? קצת מוזר ..

NewUser4

New member
העונש הצפוי.

תחילה רשיונך ישלל ל30 יום מנהלתית (קשה להאמין שזה לא יקרה מכיוון שקשה לראות נסיבה מקלה). בנוסף, תזומן למשפט ובו סביר להניח כי תקבל שלילה ארוכת טווח (הן בפועל והן על תנאי) וקנס כספי. מלבד זה שאם תהיה מעורב בתאונה, הביטוח יעשה הכל כדי להתנער מתשלום, והוא כנראה גם יצליח להתנער מחובותיו בביטוח המקיף וצד ג'.

למעלה