היי חברים,שאלה.

היי חברים,שאלה.

ברשותי אקסאבו 250.היום שהקטנוע קר לגמרי
בדקתי את מדיד השמן..ולתדהמתי המדיד היה יבש לגמרי!,דחפתי שוב,הברגתי עד הסוף..וכלום.יבש! (אני עוד חיכיתי עם סמרטוט על מנת לנגב ולבדוק שוב..)

שאלתי היא: ברור ששמן קר,הוא פחות מבעבע,זא שזהו הזמן לבדוק את רף השמן..שהוא קר ..?
(לפחות עפ נסיוני במכוניות)..

חיממתי את מנוע קלות לפני שמיליתי..ומין הסתם המדיד הראה שגובה השמן תקין.

מה לעשות? להתייחס לבדיקה שהמנוע קר? או חם ?

ומה דעתכם על השמן הנל?

הוא בתקנים טובים
פולסווגן 502.00-505.00
BMW ,MB 229.3

מנסיוני במכוניות מסוג ״סאאב״ ששם המנוע רגיש לשמנים לא מתאימים ונוצרת ״בוצה״ באגן
התקנים בשמן הזה טובים.

השאלה עם הוא מתאים לאקסאבו..

מצרף תמונה

rusti james

New member
אין לי את ספר הרכב של האקסאבו אבל...

השמן שהראת הוא מחברה טובה ונראה על הכיפאק.
אבל
אם אני לא טועה לאקסאבו נדרש שמן אחר לגמרי -5W משהו סינטטי מלא
בכל מקרה - לספר הרכב פתרונים.

ומצטרף אל XF בהמלצה לבדוק כ5דקות אחרי כיבוי המנוע - כששאריות השמן הספיקו לחזור מכל המקומות אליהם נזרקו בזמן עבודה.

שזהו לפי הספר רכב לא ממש ברור..

ציטוט : ״בדיקת השמן תתבצע כאשר המנוע קר״..
ובהמשך..ציטוט: ״כדי לבצע בדיקה נכונה,יש להמתין 10 דקות לפחות לאחר דימום המנוע,כדי שמפלס השמן יהיה נכון״...

בשני המקרים שבדקתי,(חיכיתי 10 דק לאחר כיבוי מנוע,ויש חצי מדיד..וקר לחלוטין,מדיד יבש לגמרי!)..

אני אמלא.

לגבי סוג שמן.נכון שבספר רכב רשום להשתמש בשמן סנטטי 5W-40.
במוסך שבו עשיתי טיפול 1000 אחרי הרצה,מילאו לי בזמנו 10W-40.שזה חצי סנטטי.זה נחשב מוסך מורשה יבואן,ומנוסה מאוד..
מנסיוני התאמת צמיגות השמן משתנה בארצות שונות,זה תלוי בתנאי מזג האויר ברוב ימות השנה..
למשל באירופה לאותו המנוע יהיה מומלץ להשתמש בצמיגות אחרת מאשר בארץ..

אשמח לשמוע עוד דעות מבעלי נסיון לגבי הצמיגות המומלצת לאקסאבו בארץ..

נ.ב: על האריזה של השמן(גלון 4 ליטר) רשום שזה שמן מתוסף ע״ב איסטר,ושהוא החצי סינטטי היחידי בעולם עם אשורים של שמן סנטטי מלא..

אעלה תמונה מייד

פרארי1

New member
תחליף שמן ומוסך

בפיאג'ו לא מדובר בהמלצה אלה בדרישת יצרן לשמן 5W40 סינתטי מלא.
לדעתי, ממש לא מומלץ לסטות מהדרישה הזו ואם שמו לך במורשה יבואן שמן אחר, זה ממש מוזר, אני הייתי בודק מולם למה החליטו לסטות מדרישות היצרן.

לגבי הבדיקה, אני הייתי בודק בבוקר, לפני נסיעה, כלומר מנוע קר לגמרי ואף פעם לא היה חסר.
ודא שהקטנוע על משטח ישר, רגלית אמצע וגלגל קידמי נוגע ברצפה.

מחר אחליף את השמן ל5W-40 סנתטי מלא..

נראה לי גם ארוקן את השמן לגמרי ואשים חדש..לא לפני שאברר באמת במוסך מה הקטע שלהם..אולי אני טועה והם באמת שמו 5/40..משהו כנראה לא מסתדר..

בועז בר

New member
בפיאג'ו זה קריטי למנוע. תחליף הכל ל-5W40

סינטטי מלא ע"פ המלצת היצרן.
גם אצלי אין הבדל בין קריאת מדיד בבוקר על מנוע קר, או 10-15 דקות אחרי דימום,
ואין אכילת שמן בכלל בין החלפות כל 10K ק"מ במנוע שעבר מעל 60K ק"מ.

לא מאמין

למיטב הבנתי הדלה, חוסר שמן יגרם בגלל דליפה או שריפת שמן. אף אחד מאלה לא נובע מצמיגות.
ובכל מקרה, ההבדל בצמיגויות לא היסטרי. אני יודע שיש משחקים בין דרוגי השמנים לפי מזג האויר, ואפילו "גישות" של מהנדסים. אני מסכים שלאורך זמן עדיף ללכת על המלצת היצרן, אבל לא הייתי נבהל מכך שבפעם אחת מילאו 10-40 במקום 5-40.

לדעתי אם נעלם לך שמן תוך זמן לא סביר זה בגלל תקלה. לא בגלל צמיגות.

בועז בר

New member
פעם גם לא האמינו שיש חיידקים, כי לא ראו אותם,

כן, אבל מה כבר המהנדסים מבינים. הכל פוליטיקה.

באדי

New member
אם איבוד השמן נובע מטבעות צילינדר שחוקות

ולא מנזילה, הרי שלצמיגות השמן ישנה חשיבות, היות ושמן צמיג לא יעבור בנקל לתא השריפה.
קצב האיבוד יהיה קטן יותר.

בועז בר

New member
יש הרבה קטנועים ואופנועים בהם היצרן מאפשר

מנעד של צמיגויות בהתאם לאקלים בעיקר.
בפיאג'ו, אבל לא רק (דאונטאון למשל) אין שיקול דעת. ההנחיה היא חד משמעית לשמן ספציפי.
לפי מה שהבנתי זה קשור לסוג המסבים, לרווחים שבין החלקים הנעים ולתכנון המשאבה, הצנרת ומעברי השמן.
מי שחושב שהוא מבין טוב יותר ממהנדסי היצרן ומהמכונאים שמכירים היטב את המנועים האלה,
מוזמן לעשות ניסויים על הקטנוע הפרטי שלו, ולדווח בצורה מסודרת על התוצאות,
אבל לא להמליץ לאחרים לעשות כך, סתם בגלל שנדמה לו שזה בסדר. (ע"ע X9...)

באדי

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה ממני ר' בועז

השבתי לירוק בנוגע להשפעת הצמיגות ביחס לאיבוד שמן.

זו לא המלצה להחליף את המלצות היצרן במשהוא אחר.

אגב, אתה ודאי זוכר בימים הטובים נהגו להוסיף שמן "דבש" למנועים גמורים, וזאת כדי לשפר את נתוני המנוע בבדיקה - זה שיפר בעיקר את מצב הכיס של המוכר, אבל היתה לזה גם השפעה על קצב איבוד השמן.

l e f t y

New member
הטבעת התחתונה

בבוכנה יש לה פרופיל של מגב. כשהיא יורדת היא " מנגבת " את השמן מדופן הצילינדר. אם השמן דליל והטבעות שחוקות נשארת שכבה דקיקה של שמן על הדופן שנשרפת בפעימה של העבודה. אגב יש מנועים שתוכננו כן לשרוף שמן אבל מכיוון שהלקוחות לא אוהבים את הרעיון ומכיוון שאשתי למשל מעולם לא פתחה מכסה מנוע ובטח לא בדקה שמן היצרנים מייצרים מנועים שצריכת השמן שלהם אפסית. התעלולים של סוחרי המכוניות להחיות לזמן קצר מכוניות גוססות עלו לרבים מאתנו ממון רב ואף יצרו את המשפט המפורסם" האם היית קונה ממנו מכונית משומשת"

למעלה