היי חברים..מחפשת לשתף

היי חברים..מחפשת לשתף

אז אני אורחת כאן..אבל אם תרשו לי אשמח לפרוק את הלב.. התגרשתי לפני מס' חודשים ויש לי ילד קטן . לפני כארבע שנים הפסקתי לנסוע בשבת ( לפני שהתחתנתי וילדתי..) ואז דווקא שלח לי א-לוקים בחור , חילוני אומנם אך עם זיקה למסורת שכיבד את דרכי ואני המשכתי לא לנסוע בשבת וניהלנו אורח חיים מסורתי. עכשו הילד אצלו כל שבת שניה..ואז באה לי הריקנות..והחלל הזה שקשה למלא אותו ואז גם עולים הרהורי הכפירה .....להתחיל לנסוע בשבת ולהכיר אנשים כי אני ממש מרגישה לבד בשבתות האלו. אין לי חברים שומרי שבת ואני מעוניינת להכיר חברים חדשים/בן זוג... ונראה לי שזו הדרך היחידה שלי , לצאת ולבלות ולא להרקב בבית...והמחיר הוא לנסוע בשבת. ואז אני חושבת שזה לא "פייר" מצידי . כי א-לוקים שלח לי "חתונה" דווקא כשהפסקתי לנסוע למרות ששנים נסעתי ולא מצאתי... אבל כ"כ ריק לי בלי הילד ואני "נובלת" חברתית.... או שאני מחפשת תירוץ להתחיל לנסוע כי אני לא ממש מאמינה שלא-לוקים באמת איכפת אם אני נוסעת או לא... מה דעתכם חברים?

george23

New member
את רוצה להכיר בן זוג חדש סימן

שאלוהים לא הצליח עם בן הזוג הקודם ששלח לך. סעי בשבת, הכירי אנשים חדשים ובן זוג חדש כי לפי הסיפור שלך אלוהים לא עשה עבודה טובה עם בן הזוג הקודם שאת רוצה להחליף. בפעם הבאה אלוהים ידאג לעשות עבודה יותר טובה כדי שיהיו מרוצים מהעבודה ולא יעשה אותה חפיף. את לא חייבת לאלוהים אחרי העבודה החפיפית שעשה בפעם הקודמת. סעי לשלום בשבת והכיני מלאי פיתות חמות לפסח. <בועל נידות, אוכל חמץ ושרצים, נוסע בשבת ונהנה מהחיים כשהיושב למעלה לא מתערב והופך כמה ימים לשחורים>

naty 1

New member
כנראה

שלא שמרת מספיק טוב אם זה הבחור שא-לוקים שלח לך בתמורה. ולמה נראה לך הוא יסתפק רק בקרבן של אי נסיעה?! מה, הוא ישראלי פריייאר? גם הוא רוצה להרוויח עלייך.. ולמה לעשות לינקג' בין "ואז באה הריקנות והחלל הזה שקשה למלא אותו" לבין: "ואז גם עולים הרהורי הכפירה"?! ואם הקח ותן עם א-לוקים לא עלה יפה, נסי להכנס למו"מ עם גורמים נוספים. ואני אומר, תופרד הדת מסחר החליפין ויופרדו הרהורי הכפירה מהרהורי הריקנות

admor

New member
תעשי מה שיעשה לך טוב

אם את חושבת שאלוהים יכעס עליך ואת לא תשני טוב אם תחללי שבת תתאפקי ותמצאי לך סידור שימלא את השבת בתוכן. אם את חושבת שהכל שטויות שלאלוהים לא באמת אכפת האם את נוסעת בשבת. שבכלל אלוהים הטוב והמטיב רוצה את טובתך וכרגע טובתך דורשת נסיעה בשבת, תסעי ותהני לך.

naty 1

New member
ובכל ההודעה הצלחתי להתחבר רק לדבר

אחד. לבוז שאנשי הדת רוחשים למסורתיים מהסוג הנ"ל. סורי, הייתי חייב לשתף. הבזק כזה של רגשות קמאיים עוד מבית אבא, של בוז לשטחיות כבר לא שטף אותי שנים. (וזה לא אישית נגדך אופטימיסטית, שיהיה לך רק טוב ותמצאי זיווג הגון עם או בלי נסיעה בשבת אכי"ר). הסיפור מוכר עד כאב. זה עושה לי טוב להאמין, מאמינה במה שנח לי, מאמינה בצדיקים, סבא שלי היה רב, בלה בלה בלה.. רבאק, קצת ריספקט וטיפה קוהרנטיות עם האמונות והדעות בהם בחרת להחזיק.

תודה לכל המגיבים. חלקכם

הצחקתם אותי..במיוחד george ... ו- naty ,לא הכל שחור לבן יש גם אפור וזה לא חייב להיות או כאן או שם ועצוב לי על הבוז שאתה רוחש למסורתיים כי כל אחד משתדל לעשות את המקסימום וזה לא קל אורח חיים דתי , אז כן, לפעמים יש מעידות.. אבל אני משתדלת ומקבלת באהבה את החסרונות שלי ואני מאמינה כמו שאמרו כאן למעלה שא-לוקים רוצה שיהיה לי טוב...וזה אולי ישמע מצחיק אבל כרגע מה שטוב לי זה יהיה לנסוע כי זה יעזור לי להיות חזקה נפשית , אז כן, אני מוותרת לעצמי קראו לי חלשת אופי ואתם יודעים מה זה אולי נכון בקטע הזה... אני נזכרת בפעם הראשונה שנסעתי בשבת, זה היה בערך בגיל 14 וחשבתי שהשמים יפלו או משהו כזה..אני מניחה שהפעם זה לא יקרה , אנחנו כבר לא תמימים.. חג שמח לכולנו..(עם פיתות ובלי פיתות.. אני בלי..)

naty 1

New member
דרך אגב

אין לי בעיה עם אפור (למרות שאני מעדיף שחור לבן אדום וכחול) יש לי כן בעיה עם טשטוש, עוורון צבעים וחוסר קוהרנטיות. אין לי בעיה עם אנשים שאוהבים לשמר את המסורת החביבה. אין לי גם בעיה עם אנשים שקשה להם להיות עקביים בהתנהגות ובודאי שאין לי בעיה עם מעידות. יש לי כן בעיה עם אנשים שקו החשיבה שלהם מזגזג, או יותר גרוע, בכלל לא מתיימר להיות עקבי. ויש לי בעיה עוד יותר גדולה עם אנשים שמצהירים מראש שהם לא מתכוונים לעשות שימוש בתאים האפורים שלהם. אם את חושבת שאלוהים מנהל איתך סוג של פנקסנות בהוראת הצדיקים כפרה עליהם ושלח לך גבר כי לא נסעת בשבת, אז למה לא להמשיך עם הצדיקים ולקבל במתנה גבר דנדש? בהחלטות אחרות בחיים הקשורות לעבודה למשל, את גם מקבלת החלטות באופן דומה? את לא חושבת ששאלת הדת מספיק חשובה בשבילך ובשביל חייך בשביל להקדיש לה קצת יותר חשיבה והתבוננות מאשר לזרום עם ההמון? על סמך מה את חושבת שאלוהים שלח לך את הגבר בגלל שלא נסעת בשבת? זה נראה לך רציני להתנהל ככה בדברים הכי גורליים הנוגעים לתפיסת החיים שלנו? וסורי, זה לא נגדך, זה פשוט עולה על העצבים לגלות כל פעם מחדש באיזו קלות אנשים מוכנים להאמין בהבלים מכל סוג שהוא ללא טיפת ביקורת עצמית.

soelistit

New member
נתי בוי

מה הבעיה ש'ך עם אנשים שמזגזגים?? כולה מזגו לעצמם כוסית..... קצת מדדים.... קצת לא יציבים.... what so bad about it naty?? וואלה - תן לבנאדם להתבטא - גם כשהוא טרם התייצב והצליח לנתב לעצמו מסלול חד-חד-ערכי....... כן - הקטע הזה, הרצון הזה לקשר תגורל שלנו למניעים רוחנייים..... הנסיון הזה למצא דרך עוקפת מכשולים, דרך המסירה מעצמנו אחריות לגורלנו ומטילה אותה בפיקודם של אחרים - ויהיו-אלה-אלוהים אחרים..... הדרך הקלה... העקלקלה... התלותית והתלולה.... שאינה מובילה .... למקום של- עצמאות........ התנתקות.... לקיחת אחריות....... הדרך המתעתעת..... המציבה תזרים מדוייק........ תרחיש מובהק ..... למה עשוי לקרות..... מה נגרם.... מה ארע........ ומה צפון.... זאת הפוסחת..... על שני הסעיפים....... וואלה - אשכרה נשמע ממכר.......חבל להחמיץ..... תמציתי..... ממצה...... אבל ככלות הכל - מצה... להמונים....

בן הצבי

New member
הרשי לי להצביע על משהו.

סיפורך אכן דורש נגיעה בצמר גפן, מבלי לפגוע ברגשות. הרשי לי רק לשאול שאלה - האם יתכן שאת רוצה מלכתחילה לקבל תשובה מסוג מסוים, ולכן שאלת דוקא בפורום הזה..?

בכל מקרה את חייבת מלקות

מדין מנחש ומעונן כפי שהתבאר בהלכות עבודה זרה. ואם כבר את משלמת את המחיר בגין המנעותך מחילול שבת, אז מוטב שעד שתיתפשי - תבלי ותיהני

למעלה