היי חברים....מה שלומכם ???

effyba

New member
נראה לי שאחרי ה"זלילה" של יום

העצמאות, לא נשאר חשק לבשל.............

הכנתי היום פלפלים ממולאים באורז

נשארו לי "שאריות" בשר, לכן הכנתי את הפלפלים צמחונים. בתוספת, עפ"י הזמנה של הבן שלי הכנתי מקרוני ברוטב סלסה. קינחנו בתפוח עץ מתוק (עם סוכרזית) טעיםםםםםםםםםם

silvey

New member
ואני הכנתי פריקסה עם כנפי עוף וכבד

על מצע פירה תפוחי אדמה ובטטות. ליד היו חומוס וטחינה, סלט ירקות חובה, וסלט סלק מבושל בלימון וסוכר. לקינוח אפיתי את עוגת הפירורים של משפחת בן-ארי
המהוללה. יצאו שתי תבניות קטנות של אינגליש קייק והעוגה עלתה ועלתה בלי סוף. אני בטוחה שהיא גם טעימה
וכן...(ראיתי את בעלך בין הקהל...) שבת שלום
, צִביה (צ' בחיריק
והמבינה תבין...)

effyba

New member
איזו ארוחה מושקעת....אני רואה שיום

העצמאות לא השפיע עלייך..סת...ם- אגב את עוגת הפירורים קבלתי מליאורה שרןקדת איתנו. אני אראה לך אותה ביום חמישי (אתמול היא לא היתה...מכבי...)היא בשלנית מעולה.אני מבינה שלא טעמת מהעוגה. כל הכבוד!!!

big mama 2

New member
צביה [ בחיריק...../images/Emo13.gif] אולי אפשר את

מתכון הפריקסה ???? בבקשה ????

ayeletba

New member
../images/Emo4.gif .. כלום מיוחד.. ובעצם..

היום הכנתי לילדים ספגטי מופלאים של אודטה ו..שניצל עוף טוב (למרות שהפשרתי חזה עוף - הם התעקשו על עוף טוב והחזה חזר לנוח במגירת הקירור במקרר). מחר אנחנו אצל אפיבא (וכרגע נרקם התפריט בראשה
כי ההזמנה היתה ספונטנית). חזה העוף שלי כנראה יעבור עיבוד לחזה עוף עם בצל ופפריקה - וישמש יופי של אוכל בעבודה בשבוע הארוווך שמחכה לי (ואני כבר עייפה רק מלחשוב עליו - על השבוע, לא יעל חזה העוף
).

אתמול אכלנו חזה עוף בירקות

וסלרי מוקפץ בסגנון סיני. בטוח שנשאר גם להיות. היום נאכל את זה עם אורז כלשהו, עדיין לא החלטתי איזה. אתמול גם אכלנו תבשיל תפו"א ואטריות, של מדינת ישראל, שהיה מאוד טעים. חבל שאיתי עוד לא יכול לאכול את זה, כי זה בדיוק מסוג הדברים שהוא אוהב..

big mama 2

New member
קודם כל מה שלום איתי ???

מקווה שהכל טוב.... ודבר שני - מה עם המתכון לעוף בירקות ???? וגם את הסלרי ??? בבקשה.....

את רוצה מתכונים ממני?../images/Emo9.gif ולגבי איתי

הוא מרגיש הרבה יותר טוב וכבר פחות מתלונן על כאבים. הלילות עדיין נוראיים, אולי טראומה שנשארה... הוא עדיין מתעורר לעיתים קרובות, אבל בפחות צרחות ממה שקודם. כנראה שגם בלילה פחות כואב לו... תודה על ההתעניינות.

big mama 2

New member
אויש מסכנון....אני מקווה שגם זה

יעבור מהר.... וכן...אני מאד רוצה מתכונים ממך - למה לא ??

והנה מתכון לחזה עוף בירקות

האמת? את הרעיון קיבלתי מחוברת מתכונים שקיבלתי באחת מרשתות המזון. במתכון המקורי הם השתמשו בחזה הודו. אני מעדיפה חזה עוף, פחות יבש.. אז אתמול בישלתי את זה ויצא מאוד טעים ומאוד פשוט והכי חשוב: דל מאוד בקלוריות. חזה עוף בירקות המצרכים: 2 חזות עוף לא משוטחים 1 פלפל ירוק 2 עגבניות חתוכות לריבועים גדולים 3 גזרים חתוכים לפרוסות 1/2 (נראה לי שעדיף יותר) בצל חתוך לפרוסות מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף לפי הטעם זר שמיר וזר פטרוזיליה - קשורים יחד בחוט כאמור, נורא פשוט: מטגנים את הבצל במעט שמן בסיר, עד לצבע זהוב. מוסיפים את חזה העוף ומטגנים מכל הצדדים, עד שהוא "אטום". שמים מעליו את הירקות. מפזרים את התבלינים לפי הטעם. מניחים מעל את זר התבלינים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה כשעה+. זהו.

וגם: פרוסות סלרי בטיגון ערבוב

פרוסות סלרי בטיגון-ערבוב 1 צרור סלרי-עלים, רק הגבעולים בלי העלים, נקי ופרוס לפרוסות אלכסוניות צרות. 1 שן שום 3 כפות שמן 1/4 כוס מרק צח (אני עשיתי מ1/4 כוס מים רותחים+כף א.מרק) 2 כפות רוטב סויה 1 כפית סוכר 1/4 כפית פלפל 1. מחממים מחבת גדולה או ווק על להבה חזקה. מוסיפים שמן. כשהשמן חם, מוסיפים את השום ומטגנים אותו כדקה. מוציאים אותו. מכניסים את הסלרי ומטנגים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 2 דקות עד שצבע הסלרי נעשה עמוק ונוצץ. 2. מוסיפים את המרק והסויה וזורים את הסוכר והפלפל על הסלרי. 3. מכסים את המרק ומבשלים עוד 5-6 דקות. הסלרי מקבל צבע ירוק-זהוב וכעין שקיפות. מרקמו רך אך פריך (כך במקור). מגישים חם או פושר. מקור: המטבח הסיני - רות סירקיס

ayeletba

New member
רעיון מעולה ../images/Emo45.gif - בדיוק תהיתי..

מה לעשות בחזה עוף שמאופסן אצלי במקרר מאתמול. נראה לי שאעשה לפי המתכון שלך. ושאלה לי: אני בדרך כלל מטגנת/מאדה חזה עוף טיגון/אידוי קצר. איזה מרקם הוא מקבל אחרי שעה של בישול? וחוצמזה - המשך החלמה מהירה לאיתי
.

תודה../images/Emo9.gifולגבי חזה העוף:

אני באמת טיגנתי אותו טיגון קצר, כדי לאטום אותו. והמרקם שלו יצא אחלה. רך ועסיסי. הירקות מפרישים הרבה נוזלים, כך שאפילו אין צורך להוסיף נוזלים והאמת? אולי אפשר פחות משעה אני פשוט לא הייתי מספיק סבלנית ושמתי את הירקות לפני שוידאתי שהעוף אטום היטב. חוץ מזה, לא ממש בדקתי על השעון כמה זמן הוא התבשל, אז הערכתי שזה משו כמו שעה. אגב, שנים הייתי עושה משו דומה עם חלקי עוף אחרים (למעשה זה היה הדבר היחיד שידעתי לעשות עם עוף) והייתי עושה כך: מטגנת בצל ושום שמה מעליהם: פרוסות פלפל אדום וירוק פרוסות גזר פרוסות קישואים מעל כל זה חלקי עוף (בד"כ ירכיים או פולקעס) מעל העוף פרוסות תפו"א מתבלת במלח, פלפל וא.מרק עוף מבשלת שעה בסיר מכוסה. כעבור שעה, מניחה זרי שמיר, פטרוזליה וכוסברה. מבשלת עוד חצי שעה. וחבל על הזמן איזה ריח מתפשט בבית... וזהו פותחת ונהנית

למעלה