היי חברה

היי חברה

אני מחפש כבר תקופה לא קצרה מאמר ברשת שעוסק בתנאים הדרושים להדגרת ביצי זעמנים וקוים מנחים לבניית אינקובטור ולא מוצא,מישהו נתקל במאמר כזה פלוס מינוס ויכול להעלות קישור,תודה מראש.

naja

New member
אני אסביר לך מה אני עושה.

אבל תתרכז, כי זה הולך להיות ארוך, קשה ומסובך!!!! אתה לוקח קופסת פלסטיק(עם סגירה טובה), שם כמה ס"מ של ורמיקוליט מעט לח, שם את הביצים מעל, שם בחדר במקום חשוך, ומחכה......

תודה

סתם בשביל הידע הכללי,למרות שאין לי פיתונים,איך אתה מדגיר ביצי פיתונים?

naja

New member
פיתונים עוד לא יצא לי להדגיר בהצלחה

אינקובטור לפיתונים זה השטח של רן ויונתן, אני אשאיר להם לענות על השאלה.

רן333

New member
אם השארת, אז אני אנסה לענות:

הדגרה של ביצי פיתונים דורשת טמפ' יציבה יותר ובד"כ גם גבוהה יותר מהדגרת ביצים של זעמניים. דרישות הלחות לא שונות בצורה דרסטית מאלה של זעמניים. הבעיה המרכזית בהדגרת ביצי פיתונים היא שמירה על הטמפרטורה הרצויה מבלי לייבש את הביצים או להטביע אותן במים. בעבר, כשהדגרתי ביצים של פיתונים בורמזיים, פתרתי את הבעיה בעזרת אינקובטורים שנועדו להדגרת ביצים של עופות. הביצים הונחו על מצע של ורמיקוליט בתוך מגשים פתוחים, והמגשים האלה הונחו בתוך האינקובטורים. לזה הוספתי כלי מים פתוחים, כדי להעלות את הלחות היחסית בחלל האינקובטור. השיטה הזו פעלה, אבל היא לא היתה נוחה במיוחד. היא הצריכה הוספת לחות לעיתים תכופות במהלך ההדגרה. בשנה שעברה התחלתי להדגיר ביצים בשיטה שמופעלת ומומלצת על ידי VPI (דייב וטרייסי ברקר) ועל-ידי מגדלים נוספים בארה"ב. מדובר בהדגרה של הביצים בתוך קופסאות סגורות, שמכילות כמות גדולה יחסית של אוויר ושל ורמיקוליט. בצורה הזו - כמעט שאין אובדן לחות, והכמות הגדולה יחסית של מצע-הדגרה עוזרת לייצוב התנאים בסביבת הביצים. קופסאות ההדגרה הסגורות ממוקמות בתוך אינקובטור שבניתי. האינקובטור הזה הוא ארגז די גדול, עשוי מ-PVC מוקצף. אפשר לראות אותו בתמונה המצורפת. הוא מכיל גוף חימום שמורכב מפלטת אלומיניום גדולה שאליה מודבקים סרטי חימום דמויי שקף (משהו שדומה ל-FlexWatt). הפלטה הזו מותקנת במאוזן, ומכסה את כל שטח הקרקעית. גוף החימום נשלט על-ידי בקר טמפ' דיגיטלי. קופסאות ההדגרה מונחות מספר ס"מ מעל לפלטת האלומיניום, על גבי רשת מולחמת עבה, מהסוג שמשמש לגידור. בעקבות המלצה של דייב ברקר התקנתי באינקובטור הזה גם שני מאווררים שמערבלים את האוויר. זה עוזר ליצור טמפ' אחידה בכל חלקי האינקטובטור, ומונע עיבוי של אדי מים על הדפנות הפנימיות של קופסאות ההדגרה. תמונות נוספות של האינקובטור הזה, וכן פרטים נוספים על ההדגרה מופיעים במאמר שכתבתי על פיתונים מתכדרים. תמונה של פנים האינקובטור ניתן לראות גם בהודעה **הזו**. חוץ מכל זה, תמיד אפשר (ולדעתי - רצוי) לצפות בסרט שמוצע למכירה באתר של VPI. **הנה**. יש שם הדרכה מסודרת בנושא גידול של פיתונים מתכדרים, כולל נושא ההדגרה.

gazon

New member
כל הכבוד רן

אני חייב להודות שכל פעם שאני רואה את גידול שלך עושה לי טוב הכל נראה מקצועי וברמה ממש גבוה שיחקת אותה!!! לגבי האינקבטור שבנית הסתכלתי בתמונות של הבתוך ויש לי כמה שאלות: רשמת שאתה שם כלי מים פתוחים כדי להגביר את הלחות איזה גודל כלי מים אתה משתמש פשוט לא ראיתי אותם בתמונות משהו רציני או כמה קטנים? ואיפה הכלים נמצאים לא בכלי שיש בו וורמקוליט נכון אלה על הרשת ברזל התחתית? זנ לא יוצר לחות מוגזמת בגלל הקירבה לאביזר חימום? שאלה נוספת אתה לא מפריד את האוויר בתוך האינקובטור שלך כאשר יש שם כמה כלים עם ביצים נכון? אגב מקום לכמה כלים עם ביצים יש בתוך האינקובטור שבנית?

רן333

New member
קודם כל תודה.

באשר לשאלות שלך: 1. את כלי המים נהגתי לשים באינקובטור בתקופה שבה הדגרתי את הביצים במגשים פתוחים. במצב כזה - חשוב שהלחות בחלל האינקובטור תהיה גבוהה. מאז שעברתי להדגרה בקופסאות סגורות - אין שום צורך בלחות גבוהה בחלל האינקובטור, אלא רק בתוך קופסאות ההדגרה. הלחות בתוך הקופסאות מתקבלת בעזרת מצע הורמיקוליט הלח, ואין שום צורך בכלי מים או בתגבורת אחרת כלשהי. לסיכום: באינקובטור הנוכחי אני לא משתמש בשום כלי מים. 2. את השאלה לגבי הפרדת האוויר לא הבנתי. נסה לנסח אותה מחדש. 3. האינקובטור שלי מכיל שני מיכלי הדגרה (ארגזי איחסון של "כתר פלסטיק" מכוסים בלוחות זכוכית). במקור בניתי אותו כך שיוכל להדגיר 4 תטולות נורמליות של פיתונים מתכדרים, אבל אני מאמין שאפשר לדחוס ולהדגיר בו הרבה יותר ביצים. כמה בדיוק - אני לא יודע. אני מניח שאדע זאת בעוד כמה שנים, אחרי שאגדיל קצת את האוסף שלי.

naja

New member
תודה על הפירוט.

אני מקווה שבשנה הבאה יהיה בו שימוש.....

למעלה