היי חבר'ה

omerikko1

New member
היי חבר'ה

אני מתלבט אם לגשת למועד אפריל.. כרגע הציונים שלי בעברית הם 10.73 ו758 וכשאני בודק את סיכויי הקבלה אני מקבל 'המתנה' לשנה"ל תשע"ו
ו'מעל סף הקבלה' לפי תשע"ה. אך שאני מעלה את ציון הפסיכומטרי ל770 ומעלה, אני מקבל בשורת ההחלטה לתשע"ו 'מעבר לשלב הבא'.
מה זה אומר? האם כדאי לי לגשת שוב באפריל?
תודה מראש לעונים.
עומר

PantherettePitz

New member
זו החלטה שלך

ציון הפסיכומטרי שלך גבוה ואני לא יודעת כמה אתה בטוח ביכולת שלך לשפר את הציון. אם דברים יהיו כמו בשנה שעברה (והרבה פעמים זה ככה) תקבל זימון למרק"ם, אבל מעבר לזימון יש שאלה איזה ציון תצטרך לקבל במבחן כדי להתקבל. ככל שהנתונים ההתחלתיים שלך יהיו גבוהים יותר תוכל להתקבל עם ציון מרק"ם יותר נמוך ולכן אם אתה חושב שיש לך סיכוי טוב לשפר ציון במועד אפריל ואין לך בעיה לשלם על המבחן שווה להירשם כדי להגדיל את סיכויי הקבלה.

omerikko1

New member
כן אבל

מה זה אומר מעבר לשלב הבא? מה ההבדל בין זה לבין מצב המתנה?
תודה

PantherettePitz

New member
ההבדל

הוא ש"מעבר לשלב הבא" הוא קבלת זימון למרק"ם, ו"המתנה" אומרת שיכול להיות שתקבל זימון ויכול להיות שלא. בכל שנה רף הזימון למרק"ם מתחיל מנקודה מסוימת ורף הדחייה לפני זימון מתחיל מנקודה מסוימת, והם הולכים ומתקרבים אחד לשני עד שהם נפגשים, בהתאם למספר המועמדים שמזומנים והנתונים שלהם. כדי להעריך כמה אתה רחוק מכל אחד מהצדדים אתה יכול לשחק עם הנתונים ולראות מה ציון הפסיכומטרי המינימלי שאתה צריך כדי לקבל זימון בלי המתנה, ומה ציון הפסיכומטרי שבו תקבל דחייה מראש. אם אתה מרחק נקודות בודדות מקבלת זימון סביר להניח שתקבל זימון, ואם אתה מרחק נקודות בודדות מדחייה זה פחות סביר.

snir0123

New member
דילמה

אני מרחק 3 נק' במבחן הפסיכומטרי משנה שעברה, וכמעט 15 נק' ממעבר לשלב הבא אוטומטית.
אשמח לקבלת המלצות בנוגע לסיכויים שלי... אני לא יודע כמה אני יכול לשפר את הציון הפסיכומטרי שיש לי עכשיו.. הייתי מאוד מופתע מהציון

RBD1

New member
אני הייתי משפר בגרויות במקומך

וכל מילה נוספת מיותרת.

PantherettePitz

New member
לא הבנתי לגמרי

לפי הנתונים של שנה שעברה, בשנה שעברה היית מקבל זימון או לא (כלומר, מאיזה צד אתה במרחק 3 נקודות)?
&nbsp
&nbsp

snir0123

New member
הסבר

משנה שעברה אני מרחק 3 נק'
ממעבר לשלב הבא אני מרחק 15 נק'

PantherettePitz

New member
אבל מרחק 3 נקודות מאיזה צד?

אתה 3 נקודות מעל לרף של שנה שעברה או מתחת?

PantherettePitz

New member
סיכוי לא גבוה

גם אם הרף השנה יהיה טיפה יותר נמוך וכן תקבל זימון (ולא הייתי בונה על זה) תצטרך לקבל ציון מאוד גבוה במרק"ם כדי שתוכל להתקבל.
במידת האפשר, כן הייתי מנסה לשפר פסיכומטרי באפריל במקומך.

snir0123

New member
תודה רבה.. אפעל כך.

אני גם סומך על זה שככל הנראה אתקבל לראויים לקידום.. תודה רבה על העצות

למעלה