היי חברה...

ne ro

New member
היי חברה...

השאלה שלי היא קצת מוזרה אבל אודה לכם מאוד אם תעזרו לי בה... אוקיי אז ככה..כל לילה כאשר אני כבר שוכבת במיטה האור כבוי ומחכה להיכנס לשינה, העיניים עצומות, אני מדמיינת אותי נופלת ממקום מאוד מאוד גבוה...פעם זה בניין פעם זה הר ענק ותמיד אני על הקצה ונופלת... המחשבות מטרידות אותי ואני ככה כבר נותנת לעצמי "ליפול" כי אני יודעת שזה רק מחשבה, אבל הפחד מהנפילה מאוד חזק ואני ממש מרגישה פחד והלב שלי ממש דופק בחוזקה ולעיתים נבהלת מאוד מאוד... יש לציין שכן יש לי פחד גבהים... שאני חושבת על זה אני עדיין לא במצב של שינה אני כמו חולמת בהקיץ, העיניים עצומות וזה מיד בא לי בלילה שאני כבר שוכבת... הפחד שלי זה שאני כאילו "חוזה" את מותי והמחשבות הן כל כך תכופות וטורדניות ככה שיוצא לי הרבה מאודלדמיין אותי נופלת ומתה, ולפי "הסוד" ככל שאתה חושב על זה יותר כך זה יקרה יותר...כמו כן המחשבה משפיעה על הרגש ולכן כתוצאה מאותה מחשבה אני חווה פחד ובהלה חזקים מאוד, ואלו לא רגשות חיוביים לכל הדעות... כאשר אני מנסה לא לחשוב על זה זה לא עוזר והמחשבות באות יותר בחוזקה...זה כמו להגיד למישהו אל תחשוב על דובים לבנים אל תחשוב על דובים לבנים בסוף על זה הוא יחשוב...איך אני מרמה את המחשבות שלי?.

הסבירו לי פעם שתחושות נפילה בסמוך לשינה (לפני

שנרדמים או בדיוק לפני שמתעוררים) מקורן במנגנון ההגנה של הגוף בזמן השינה שנועל את השרירים שלנו כדי שלא נבצע בגופינו את מה שאנחנו חולמים עליו (זה המנגנון שנדפק אצל הסהרורים שהולכים מתוך שינה). הנעילה הזאת גורמת לרפיון שרירים. אם משום מה המוח המודע מתעורר לפני שנעילת השרירים משתחררת (או נשאר עדיין ער כשהיא ננעלת) המוח מפרש את זה כנפילה, או לפעמים כתעופה. אומרים שזהו המקור לחלומות שבהם אנחנו עפים, נופלים ומתעוררים בדיוק לפני שפוגעים בקרקע (חלום מאד נפוץ). יתכן שיש לך איזה חוסר סנכרון במנגנון הזה, שהנעילה תמיד מתרחשת לפני שאת מספיקה להרדם, ולכן את חווה תמיד תחושת נפילה לפני שאת נרדמת. כמובן, כיוון שאת יודעת שתרגישי נפילה, אז את כבר מתחילה לחשוב על זה עוד לפני שאת מתחילה להרדם בפועל. אז מה עושים? א. נרגעים ב. מוצאים משהו אחר שרוצים לחשוב עליו לפני השינה. למשל הסכום הענק שתזכי בו בלוטו, וכל פעם שעולות המחשבות על נפילה מסיטים אותן לנושא הנבחר. בלי להתרגש, בלי "אוף, שוב חשבתי על זה". פשוט חושבים על הנושא החיובי. ג. במקרה הצורך הקיצוני מזכירים לעצמינו את סיפור הפגישה בסמרה http://www.sciencefriction.net/blog/2009/07/12/293/

ne ro

New member
וואו תודה לך...

מזיע| אני ממש נבהלתי ויש משהו במה שאת אומרת, אני לעיתים הרגשתי גם חוץ מהחלום כשהייתי שנייה לפני סף השינה מין תחושת שקיעה כזאת, ומהר פתחתי עיניים בפתאומיות אני בטיפשותי פחדתי שעמדתי למות....

מותק זאת הזדמנות אדירה

זה לא יעזור לך להגיד "אני טיפשה שהאמנתי שאני עלולה למות" כי זה יחזור.. התת מודע שלנו לא חושב בהיגיון, יש לו פחדים כמו שילד קטן, גם אם בלתי הגיוניים.. אמיתיים בשבילנו. אז הפחד שתמותי יחזור.. בפעם - תרשי לעצמך למות.

ne ro

New member
אני ניסיתי...

לתת לעצמי ליפול אבל זה חוזר על עצמו שוב ושוב אני נופלת ושוב אני עומדת על הקצה ונופלת ושוב עומדת ליפול, הקטע שהכל מסביב אפל וחשוך, מאוד מזכיר סרט אימה, ולפי מה שאני יודעת הדרך לפי הסוד לדעת אם המחשבות שלך חיוביות זה לפי הרגשות והרגשות מאוד מבהילים וקשים והלב דופק בחוזקה... אני מבינה שמבחינה מדעית זה בלתי אפשרי למות סתם ככה בשינה? הפחד שלי זה אם אני לא ייזהר ויעמוד על המשמר זה יקרה...

אל תעשי את זה

כדי שזה יעלם. לכי לפגוש את זה, כדי שתפסיקי לפחד מזה.. ואז אולי אפילו תשמחי שזה מגיע! ברגע שתיהי מוכנה לקבל את זה.. ברגע שתסכימי להיות חברה של זה, זה כבר לא יפריע לך.. גם אם זה ימשיך. ואני אומר לך.. ברגע שלא יהיה אכפת לך שזה בא, אז זה יעלם. אל תנסי לשלוט בזה.. להעלים את זה.. תלמדי על עצמך, איך לקבל את זה, איך להפסיק להתנגד ולעשות עם זה שולם. אמרתי שזאת הזדמנות אדירה.. כי תפסיקי לפחד מלמות את תפסיקי לפחד מלחיות.

ne ro

New member
סליחה סליחה סליחה...

חשבתי על זה ואתה צודק אני מבטלת את כל הדאגות והשליליות... והלילה אני אנסה לזרום לתוך הסרט... אולי באמת לאלוהים יש משהו להגיד לי.... אני אדווח

ne ro

New member
דיווח...

טוב אז את האמת אתמול בכלל לא היה לי את סרט האימה.... יכול להיות כי הלכתי לישון אחרי שקראתי כמה מאמרים של אלכס זיו...על טוהר הדיבור, הסתכלתי בקצת תמונות השראה, כתבתי מכתב תודה לאלוהים וליקום על מה שיש לי ומה שאקבל... היתה לי את תחושת הנפילה וזרמתי עם זה והכל בסדר... קמתי עירנית, עשיתי דברים, ואני באמת כבר לא מפחדת....או שאני יאמר יש לי אומץ... כנראה שכשהולכים לישון בלב שלם ובטוח גם הנשמה יותר רגועה... תודה מדען חלל ומאחלת לך אושר ושכל מה שתבקש יקרה...

הסרט בראש

תשאלי את עצמך - הסיפור הזה כל לילה חוזר אלי.. כאילו שמישהו או משהו מנסה להגיד לי משהו.. וכל פעם שזה בא אני נבהלת ומנסה לברוח מזה. אז בפעם הבאה שזה קורה, תרשי לעצמך ללכת עם זה הסוף .. תני לזה לקחת אותך, תפסיקי לפחד מזה.. אפילו תהני מזה. זהו הסרט שבראש. בדיוק כמו שאת רואה סרט בטלוויזיה ואת יודעת שזה רק סרט.. ואת מרשה לעצמך להנות ממנו.. אפילו אם זה סרט אימה. אז תתמסרי לחוויה הזאת.. לכי עם זה עד הסוף, ותראי מה קורה, תתמסר לזה. זה מזכיר לי סיפור מהתנ"ך, שישמאל נראה לי, שהיה קטן היה חולם חלומות בלילה, או שומע מסרים.. ולא ידע מה לעשות בקשר לזה, ואז הוא הלך להתייעץ עם איזה כהן.. לא זוכר מי, והוא אמר לו שזה אלוהים שמדבר אליו, ובפעם הבאה שזה קורה שיגיד "אני מקשיב אלוהים, הינני", או משהו בסגנון הזה בהצלחה
ספרי איך היה.

למעלה