היי ח'ברה!

ofir1948

New member
היי ח'ברה!

אני חדש פה... ואני מד"ב להבדיל מרבים מפה אז... עוד חודש מתחיל הקייטנה!!! אז תעלו לפה פעיליות והפעלות לילדים שיהיה אפשר להפעיל אותם בזמן החופשי... משו שיסחוף אותם ושיהנו... אפשר גם להעלות סיפור ואח"כ לתת להם לצייר משו שקשור לסיפור... תעלו כל מיני דברים כאלו....(תביאו קישור) יש מיליון ואחד דברים אז אני יהיה שמח אם תעלו את זה לפורום באופן חוקי...

JusToli

New member
לצייר משהו שקשור לסיפור...

בפעולת צבעים הקראתי לחניכים שלי את הסיפור "האיש הירוק" והם ממש אהבו אותו וביקשו שאקרא אותו עוד פעם. אחר כך חילקתי לכל אחד דף וביקשתי מהם לצייר את העולם שלהם בצבע ירוק, ואחר כך בצבע כחול... יש מוסר השכל למתודה הזאת - שהעולם שלנו צבעוני וכל אחד מאיתנו מוסיף צבע אחר לעולם. את המתודה המדהימה הזאת (שבאמת באמת לא ציפיתי שתתפוס כל כך חזק), לקחתי מהפורום אם אני לא טועה עם כמה שדרוגים שלי... זמן - את הסיפור אפשר למרוח קצת, כ-5-7 דקות... אם אתם מהמשקיענים אתם יכולים להכין ספר עם כל שורה מהסיפור (כמו ספרי ילדים), החניכים שלי ממש אהבו את זה. את הציור גם אפשר למרוח קצת, כ-7 דקות לכל ציור (פעם ציור בירוק ופעם ציור בכחול), אצלי הם ביקשו קצת יותר זמן, וחלק ביקשו לצייר עוד פעם כי לא יצא להם טוב. הציוד - דפים (תכינו יותר ממספר החניכים, כפול 2), טושים ירוקים וטושים כחולים (כמספר החניכים, רצוי יותר למקרה שיתקלקלו באמצע הציור) השנה הדרכתי כיתות א'-ב' אז זה מתאים לקייטנות וגם הילדים לא זכו לצייר סתם ככה מתקופת הגן כך שהם יוצאים עם חווית נוסטלגיה מהמתודה. ובהזדמנות זאת, אני טל בת 16 מדריכה כבר חצי שנה כיתות א'-ב' מקסימים. נעזרתי במתודות שהוצעו פה במשך כל השנה, אז תודה רבה

ofir1948

New member
אז...

את יכולה להעלות את הסיפור או מס' סיפורים שיהיה לי... ואם אפשר עוד הצעות...?

JusToli

New member
האיש הירוק / יונתן גפן

היה היה פעם, בעיר ירוקה, גר לו איש אחד, איש ירוק, האיש הירוק גר בבית ירוק עם דלת ירוקה וחלונות ירוקים, הייתה לו אישה ירוקה ושני ילדים ירוקים. ובלילות הוא היה ישן במיטה הירוקה שלו וחולם חלומות ירוקים. יום אחד קם האיש הירוק בבוקר ירוק, נעל נעליים ירוקות, לבש חולצה ירוקה, ומכנסיים ירוקים. על ראשו חבש כובע ירוק ויצא החוצה. האיש הירוק נכנס לאוטו הירוק שלו ונסע בכביש הירוק. מצד אחד של הכביש ראה האיש ים ירוק, ומצד שני המון פרחים ירוקים. זה היה יום יפה, והאיש הירוק שמח ושר שירים ירוקים ועישן סיגריה ירוקה עם עשן ירוק. ואז ראה האיש הירוק שעל הכביש עומד איש כחול. האיש הירוק עצר את האוטו הירוק שלו ושאל את האיש הכחול: "הי, איש כחול,מה אתה עושה פה?" "אני?" אמר האיש הכחול,"אני מסיפור אחר". יונתן גפן, הכבש השישה עשר. אני אנסה למצוא עוד סיפורים בנושא, בהצלחה

אופיר יקר

פעלות יצירה על ספרים:
מעשה בחמישה בלונים
העץ הנדיב
ציפור הנפש
יופי של עולם
הדג שלא רצה להיות דג
הביצה שהתחפשה
דירה להשכיר
איה פלוטו
אליעזר וגזר
כספיון
הפיל שרצה להיות הכי מצרפת לך קישור לאתר של סיפרי ילדים ופעילויות סביבם. ובנוסף מצרפת לך קישור לאתר של הספרים של פאול קור.

ofir1948

New member
תודה!

אבל אני חושב שזה לא יעניין את הילדים ובמיוחד שזה קייטנת קיץ ובייקטנת קיץ צריך אקשן! אז אני יותר ישמח לפעיליות חברה כאלו שיסחפו אותם שלא יהיה את האחד הזה שלא רוצה ושלא יהיה את האחד הזה שיגיד באמצע אני לא משחק וכל מיני דברים כאלו... אני מקווה שהבנתם את הראש שלי... אני השנה בשנה השנייה שלי כמדריך ואף פעם לא יצא לי משו כמו שצריך ושיצא מושלם מהתחלה עד סופו... בעייה!

למעלה