היי חברה צריכה עזרה...!

ALINy

New member
היי חברה צריכה עזרה...!

אבא שלי הוא די מבוגר ויש לו בעיה הוא שותה (בירה) המון (בצורה מוגזמת) והוא לא מוכן להודות לזה הוא מכחיש ואנחנו לא רוצים לשלוח אותו לגמילה כי אני יודעת שזה תלוי רק בו ואם הוא ירצה הוא יפסיק (בעבר הוא היה שותה שתיה חריפה והוא הפסיק מרצונו!) ועכשיו הוא פשוט לא מוכן.... אז לעיניננו: האם יש איזה שהיא דרך לגרום לו להפסיק לשתות? (כישוף או משהו?) אני באמת אשמח לעזרה תודה מראש!

RainBird

New member
אפשר. אבל רק לזמנים קצרים בלבד, וגם זה דורש מניפולציה רצינית. לעומת זאת, אם הוא מוכן לטפל בעצמו וממש רוצה להפסיק- מאגיה יכולה לעזור הרבה. ארדן

ToryMaster

New member
בנות

לקרוא את השורה בראש הפורום, ואת מה שארדן [RainBird] אמר.

ToryMaster

New member
זה לא היופי

כי זה פשוט לא יעבוד, זה אמור לפעול על רובד פסיכולוגי כל כך עמוק ובאופן כל כך חזק, שהאפשרות שזה יעבוד בלי שהוא ירצה [כלומר כהשפעה מוחלטת ולא כזרז או מעודד] שואפת לאפס. אחד הדברים שקורים במכוני גמילה, כמו גם באישפוזים פסיכיאטריים, זה שבדרך כלל האדם לא מגיע לשם מתוך רצון כן לעזור לעצמו, אבל הוא לומד שם לרצות את זה.

neophile

New member
רצונו

שיתחיל עם למצוא תחליף להתמכרות הזאת כמו למשל תרגילי נשימה שיכולים להעניק לו תחושה דומה לשכרות הפסיכולוגיה טוענת שזה הכרחי למצוא תחליף , יש עוד חומרים פסיכואקטיבים אולי כדאי לו לנסות אותם , לגוון קצת אני יודע שאפשר בלי תחליף, אבל כל האנרגיה שנתקעה בזמן שלדוגמא השקעתי את הבעיות שלי באלכוהול לא הולכת לשום מקום ויש לשחרר אותה זה כביכול מקום של יציבות אבל זה ההפך המוחלט בגדול מדובר בחזרה על דפוסים לכן תעשי חושבין עם עצמך ורק לאחר מכן עם שאר בשרך בנוגע לאיזה דפוסים את חוזרת עליהם ואם יש קשר לפי דעתי כשמכשף עושה כישוף על עצמו הוא יכול רק להרוויח מזה בשביל זה עלייך להיות מודעת לרצון האמיתי שלך וזאת לא עובדה כי הרצון הזה משתנה . יש לך רצון , את משליכה אותו על הסביבה שלך , מתעצבנת, עושה כישוף שנאה יכול להיות שהרצון שלך ישתנה , אבל בגלל שהאנרגיה חוזרת אלייך את תתקעי עם הרצון הקודם חזרת האנרגיה הזאת מתבטאת בעובדה שתישארי עם הרצון הזה ואז את עלולה להכנס לתסביכים עם עצמך והסביבה שלך לכל אחד יש את הקטעים שלו , שהוא "לא זורם" בהם, רצונות מקובעים , שהם חלק מהאישיות השפעת הגנים ,הסביבה ותוכנית פעולה("חוזה נשמתי") לרוב התמכרות פיסית באה לפצות על חוסר התמודדות עם החלקים האלה בתוכנו שהם לא זורמים ,שדורשים מאיתנו מודעות אז במקום להקשיב לעצמנו אנחנו בורחים לסם שאולי מעלה את המודעות בתחום אחד אבל מוריד באחר ולכן זאת לא מודעות אמיתית. מודעות אמיתית זה כמו גל יציב , לעומת זאת מודעות מסם היא כמו ריצוד מהיר שמגיע אומנם לעוצמות גבוהות אבל הוא מאוד קצר ומאט את התהליך הכוונה שבלי הסם אפשר להגיע לתוצאות הרבה יותר מרחיקות לכת

PurpleFilth

New member
דווקא לא תחליף להתמכרות.

הבעיה היא ההתמכרות עצמה, לא הבירה. אפשר למצוא כישוף שייגרום לו לרצות להפסיק. לא משהו גדול, רק שיראה כמה זה פוגע באנשים שחשובים לו.

neophile

New member
למצוא איפה?

הבעיה היא ההתמכרות עצמה, לא הבירה. אפשר למצוא כישוף שייגרום לו לרצות להפסיק. לא משהו גדול, רק שיראה כמה זה פוגע באנשים שחשובים לו. הבעיה היא התמכרות לבירה הקטע הזה שיראה כמה זה פוגע באנשים שחשובים לו , כשזה בא מהאנשים מסביב לו נובע מאנוכיות לשמה , זאת הבנה שתבוא מתוכו , אם היא תבוא.

ToryMaster

New member
לא

הוא יפטר מההתמכרות לבירה ויתמכר לדבר אחר. זה כמו לטפל באדם שחותך את עצמו במקום במקור לזה, אז יופי, הוא יתחיל לכבו תעל עצמו סיגריות. הבעיה נשארת, זה לא משנה למה מתמכרים. וזוהמה: אני לא בטוחה שלהראות לו כמה זה פוגע באנשים סביבו יספיק בשביל לגרום לו לרצות להפסיק.

neophile

New member
שווה לנסות מה?

שווה לנסות מה , לעזור לו או לסבך את המצב עוד יותר?

ToryMaster

New member
לא בטוחה

יכול מאוד להיות שזה רק יסבך את המצב, מדובר במשהו רגיש, טעויות או הגזמה או כל דבר קטן יכול להביא להשפעה הפוכה.

PurpleFilth

New member
אז מה כן?

וודאי שסביר להניח שהפתרון כלל אינו מאגי. ונכון שצריך לשפוט כל מקרה לגופו ולרדת לעומקו של כל פרט, קטן ככל שיהיה, כדי לא לגרום נזק. אבל אנחנו לא מתעסקים בפתרונות שאינם מאגיים, ולא מכירים את המקרה לפרטיו. זה לא אומר שאנחנו לא יכולים לעשות כלום. אולי לא נוכל לעזור ספציצית לאותה בחורה, אבל עצם האתגר שהיא מציבה לנו אמור לפתוח לנו את המחשבה ולגרות אותנו לפחות לדיון על אופציות בנושא. חבל לי שכל כך הרבה הודעות בשרשור הזה ובשרשורים דומים עוסקים בדיונים כוללניים ועקרים על אתיקה או על טבע האדם, כאשר הם נמצאים בפורום שמתעסק במאגיה, לא פילוסופיה או פסיכולוגיה. ולהצעתי: כמי שעובדת בעיקר עם אשליות ותעתועים, הייתי תולה בבירה או בעצם השתיה את אותו צער שהוא גורם למשפחה שלו בכך שהוא שותה. ושותלת לו במח געגועים למה שהוא אוהב לעשות עם המשפחה.

ToryMaster

New member
אה

כי פילוסופיה ודרך חיים, ומוסר ואתיקה, הם לא חלק ממאגיה? אני לתומי חשבתי שמאגיה זו דרך חיים מלאה, לא תחביבון קטן. אני אל אוהבת את הרעיון שכל דבר ניתן לפתירה על ידי אקט מאגי, זו נראית לי באיזה מקום בריחה מהמציאות. אני לא אומרת שאי אפשר לנסות את מה שאת אומרת, אבל אני כן אומרת שזה חייב להיתבצע על ידי מישהו שבאמת יודע מה הוא עושה, ולא ר קטוען לדעת, אחרת יכולות לזה תוצאות שליליות. ובכל מקרה, אולי זה ידחוף אותו לקבל עזרה אמיתית, אבל זה לא מה שיביא לגמילה.

neophile

New member
בעייתי

"ולהצעתי: כמי שעובדת בעיקר עם אשליות ותעתועים, הייתי תולה בבירה או בעצם השתיה את אותו צער שהוא גורם למשפחה שלו בכך שהוא שותה. ושותלת לו במח געגועים למה שהוא אוהב לעשות עם המשפחה. " איך אני יסביר את זה? לאנשים יש בעיות כן? הם יכולים לדבר עם חברים שלהם,עם המשפחה עם פסיכולוג ,מטפל הוליסטי ויש סיכוי סביר שהדרכים האלו יעבדו כישוף זאת האופציה האחרונה במצב כזה . כשזה נוגע לחיים האישיים של כל אחד מאיתנו כישוף זה פיתרון מצויין להמון דברים מצד שני זה גם יוצר בעיות חדשות שאנחנו מוכנים להתמודד איתם,לצעוד בדרך. הבעיה עם כישוף יכולה להיות מאוד דומה להתמכרות ,האישיות של הבן אדם יכולה להשתלט עליו לגמרי ולהכתיב את הרצון ככה שכמעט אין קשר עם האני הפנימי ,כי בשביל מה? אם אפשר לעשות כישוף זה יכול לפתח אובססיה שבה נצטרך לבקש את האישור של אחרים כל הזמן וכמובן שנכשף אותם בשביל שנאהב את מה שנשמע! בקיצור עיסוק בכישוף עלול להביא לבעיות נפשיות רציניות בייחוד כשהמטרה שלו היא בעיות נפשיות ,גם של המכשף וגם של המכושף

RainBird

New member
בלה בלה. בקיצור כפי שציינתי יקירי- הדבר האמיתי שאפשר לעשות פה זה לעזור לו להגמל ביחד עם רצונו החופשי לעשות את זה. ושאר הפילסופים מיותרים. אני חושב שכותבת ההודעה המקורית מזמן התייאשה והלכה כשהיא גילתה שמאגיה זה לא לערבב כמה דברים ולשים לו במזון. ארדן.

למעלה