היי חבר'ה - התיעצות

shir59

New member
היי חבר'ה - התיעצות

שלום אני החלטתי היום שאני אלמד לבד לפסיכומטרי יש לי מלא ספרים (ושנה שעברה סיימתי תיכון - 5 במתמטיקה ובאנגלית) איך אתם ממליצים לי ללמוד את החומר? כלומר איך ללק אותו, וכו' אם יש לכם טיפים ללמידה לבד וכל מיני כאלה אז אשמח אם תפנו אותי או תרשמו לי בתודה שיר....

Kayben

New member
דעתי

תלוי ברמת הידע הנוכחית שלך: עשית בעבר פסיכומטרי כבר? לדוגמא באנגלית, תעשי כמה פרקים לדוגמא - אם הם קלים לך, אז כנראה את צריכה לשים מעט השקעה בחלק הזה. לעומת זאת אם את רואה שיש מה לשפר. אז כדי לנסות לפרוס את זה לאורך כל התקופה. ע"י קריאת ספר לדוג' וקריאת המילון האנגלי לאורך כל תקופת הלימוד. לגבי מילולי, רצוי לדעתי להתחיל ללמוד את המילון בשלב ראשון. לא כמו אנגלית לפרוס, אלא להתחיל מזה. בעיקר כי לימוד המילים רלוונטי לכמה סוגי שאלות. לגבי הכמותי, יש לדעתי אלמנט פסיכולוגי מסוים - אם את טובה במספרים וכל זה - אז לרכז יחסית את הלימוד ופשוט להתמקצע נושא, נושא. (אפשר לדחות לקצת יותר מאוחר) אם את יותר חלשה בכמותי (מבחינת הרגשה) אז להיכנס לזה יותר מוקדם. לדעתי בעברית ובאנגלית יש סף מסוים לכל אחד בהתאם ליכולות השפה שלו. לעומת זאת בכמותי, כל אחד יכול לשאוף כמעט למקסימום נקודות, יותר קל לתרגל עוד תרגילים, מאשר לשפר את השפות שלנו בעברית ובאנגלית. כמובן שבסוף חובה לעשות מבחני תרגול, כדי לאמוד את היכולת. אגב המבחנים באוגדן מעפנים - כלומר יותר קלים מאשר הפסיכומטרי האמיתי, לפי ניסיוני לפחות.

shir59

New member
תודה....וכמה שאלות

מתי המועד הקרוב אחרי אפריל 07? ואף פעם עוד לא עשיתי פסיכומטרי. יש לי את הספר העבה של קידום (ממש מצוין עם הסברים טובים) אז זה בסדר ללמוד איתו או שהשתנו דברים ב4 השנים? ואמרו לי גם שחילוק ארוך לא מופיע (צריך לדעת אותו אך לא אשאל עליו..) אז האם זה נכון? (די קשה לי חילוק ארוך וכנ"ל לגבי כפל...) אני ממש טוב במתמטיקה (96 סופי ב5) אבל זה קצת מסובך לי אז רציתי לדעת האם זה נכוןם מה ששמעתי? ואם לא יש דרך (ולא דרך הספר כי לא הבנתי...) ללמוד את הנושא בפשטות (עד כמה שאפשר?!?!!?)

harbor

New member
לא צריך חילוק ארוך במבחן

אבל אם שחכת כמה זה 250 חלקי 5 הוא יכול לעזור

Kayben

New member
תשובה

גם לי יש את הספרים של קידום, הם באמת די טובים, יש בהם את כל השיטות. לדעתי הם לא מספיקים, אני מתכוון לקנות ספרים של יואל גבע או היי קיו, בנוסף. בהרבה תירגולים, אין בהם מספיק, לדעתי, ביחוד מהסוג של השאלות הקטנות - לדוגמא אנלוגיות, וכאלה. יכול להיות שכדי להעזר באינטרנט בשאלות האלה - עד היום לא עשיתי את זה.

hecq

New member
כמה תשובות

יש לך ב 29.3.07 1.4.07 5.7.07 לא השתנה כלום בספרים חילוק ארוך לא מופיע, כפל ארוך לא מופיע... (כן תצטרך לדעת לחלק ולהכפיל מספרים בני 3 ספרות גג גג ארבע) אם אתה לא מאובחן איכשהו, ומשהו קשה לך ממש להבנה אפילו שניסית בכמה דרכים להבין, רוב הסיכויים שיש לך טראומת ילדות וככל שתקדים לצאת מהסרט מה טוב.

shir59

New member
תודה רבה...

ואתה יודע איך בנוי הפסיכומטרי? כלומר כמה נקודות (מסך ה-800) הם מתמטיקה. אנגלית ועברית? ואילו ספרים היית ממליץ לי על בנוסף לקידום?

hecq

New member
בכיף

חישוב הניקוד דיי מסובך. האנגלית שווה פחות משני הפרקים האחרים. בנוסף על ספרי קידום כל ספר שאתה יכול לארגן ממכונים אחרים, הכל טוב. שים לב שישנן מהדורות ספרים עם הסברים ובלי הסברים.

Kayben

New member
חלוקת הנקודות:

למיטב ידיעתי - 40% כמותי, 40% מילולי, 20% אנגלית. כלומר בנקודות: 240 כמותי, 240, מילולי, 120 אנגלית. אלא שיש את כל עיניין היחסיות במבחן, אני לא יודע איך זה משפיע על הניקוד.

Kayben

New member
נכנסתי

ת'אמת, לא ראיתי שם איזה המלצה משהו, משהו. לדעתי החלוקה של נושאים ע"פ שבועות, זה יותר דומה למסגרת קורס ולא ללימוד לבד. בקורס מחלקים לך, את זה יפה ומפזרים - אלא שהחיסרון הוא שאי עמידה במסגרת - גורמת לפערים, ובכל הקורס יש לך פערים, ורגשות אשם למה אתה לא עומד בקצב המוכתב. אבל היתרון בלימוד לבד, לדעתי - שדווקא אתה יכול לכסות מהר יותר שטח לימוד. סתם לדוגמא: בקורס כל שיעור בערך נותנים לך ללמוד אות-שתיים מהמילון. לפי היגיון החלוקה. לדעתי מי שלומד לבד, צריך לכסח את המילון תוך שבוע-שבועיים. זה אולי נשמע מנופח לכל לומדי הקורס... אבל לדעתי כל יום ללמוד 10%, זה מאוד אפשרי... גם ככה את רוב-רוב המילים כבר מכירים טוב. זה בשילוב של תירגולים שיש באינטרנט - נותן לך בסיס טוב מאוד. ככה שבתירגול של הנושאים הבאים. לא תתקל במילים לראשונה כמו שקורה בקורס. אלא זה כבר יהיה פעם שנייה. דווקא בתרגול, שאתה נאלץ להשתמש במילה שראית ואתה לא זוכר - אתה אחרי זה תזכור אותה כנראה די טוב. החלק הכמותי נפרס גם אם לא רוצים בגלל גודלו. בלימוד העצמי אפשר לתקתק את ההסרת חלודה וכל הדברים הקלים תוך כמה ימים. אין שום צורך לפרוס את זה ע"פ שבועיים. בקיצור, להגיע יותר מהר לחומר היותר קשה - ועליו לשים יותר זמן. זאת במטרה לסיים את כל החומר הרבה זמן (שבועות) לפני המבחן. ואז מתחיל הלימוד האמיתי - עושים מבחן, ואז השתפרות בנושאים הבעייתים. ושוב מבחן, ושוב... לדעתי, מי שעושה קורס (בצורה טובה) גם עושה פחות או יותר ככה וחורג ממסגרת הקורס. נותנים יותר פוש בהתחלה, בסוף קוצרים את הזמן לשליטה טובה. במקום להגיע עד למבחן בשמחה שסיימנו את החומר - סוף סוף. (אם סיימנו)

eliiiz

New member
הספרים לא ממש השתנו אבל בחלק המילול

י למשל נוספו כמה "כללים" איך להסתדר עם אוצר מילים ועם מילים מארמית. על כל מקרה עדיף ספר קצת יותר עדכני...

Kayben

New member
לא מדוייק

בספרים של לפני 5 שנים שלהם, יש בדיוק את את ההסברים האלה - ביחוד איך מתמודדים עם ארמית וכל משחקי האותיות.

למעלה