היי חבר'ה,אני עוגיה.

היי חבר'ה,אני עוגיה.

אני בת 26 מאורסת לבחור צרפתי יהודי,והיתי שמחה אם היתי יכולה להרגיש בפורום בבית... כרגע אינני עובדת(אך מחפשת עבודה,דוברת שלושה שפות -עברית,אנגלית,רוסית) בישראל עבדתי בעיקר בשירות לקוחות... שבוע שעבר נגמר לי הביטוח שלי שעשיתי,ורציתי לדעת את התהליך כדי שיתאפשר לי כאן את מינמום לעבור טיפול רפואים, להרגיש איכשו בבית, (מבינה שיחסי,הרי כאן אין לי אזרחות צרפתית,אבל היות ושנינו חושבים על להביא ילדים לעולם,זה די מתבקש) שבוע שעבר גם התחלתי ללמוד צרפתית ,כרגע במסגרת ביתית ,בהמשך שארגיש בטחון גם ארצה ללמוד באלפון (אני מתגוררת עם ארוסי כרגע בבית שלו בסרבון) איכן יש אולפן קרוב אלי? שוב תודה מראש

בקר12

New member
מה המעמד החוקי שלך מבחינת הגירה?

על איזה ויזה את אם בכלל?

תודה על תגובתך המהירה

אני הגעתי לצרפת בפעם השנייה העכשיו(כרגע אני תיירת) ,הבנתי מחוק הצרפתי שאני יכולה להיות בשטח צרפת עד 90 יום ,האם תוכל להוכיח או להפריח את הנ"ל? אני עתידה לרשום בנציגות ישראלית בימים הקרובים את המגורים של הארוס שלי. תודה שוב

אשנתי

New member
מבחינה חוקית

את יכולה לשהות בשטח צרפת או במדינה אחרת באזור השנגן מקסימיום של 90 יום מתוך כל 180. כדאי לך לקרוא את הקישור הבא ולדאוג לעצמך לויזה המתאימה (אם את יכולה) אם לא - תצטרכי לצאת מאזור שנגן אחרי 3 חודשים. http://www.ambafrance-il.org/article8917,8917.html

בקר12

New member
כפי שאשנתי כתבה את לא בכיוון ובדרך

להפוך לשוהה בלתי חוקית מבחינת חוק הצרפתי ומה שעלול בעתיד הקרוב ו/או הרחוק לפגוע ביכולת הבסיסית שלך לחיות בצרפת. הרישום בנציגות הישראלית לא מעלה ולא מוריד מבחינת הרשויות בצרפת. כדאי שתגייסי את הארוס שלך מה שיותר מהר לבירור הפרוצדורה המתאימה לקבלת ויזה של בת זוג של אזרח צרפתי. אני ממש מתפלא שהוא לא עשה את זה עד עכשיו.

אשנתי

New member
לפי מה שכתוב באתר השגרירות

את צריכה לצאת משטח צרפת ולהגיש בקשה לויזה מתאימה לפחות שבועיים לפני שאת נוסעת (15 יום) אין לי מושג מה התנאים במקרה ואת כבר שם, אבל לא הייתי מחכה לרגע האחרון כדי לברר - מחר בבוקר להרים טלפון לאן שצריך (משרד הזרים? אין לי מושג איזה גוף מטפל בויזות בתוך צרפת) ולברר מה ואיך צריך לעשות.

Doron Elimelech

New member
את חייבת לצאת מצרפת ולחזור לארץ

אבל לפני הכל את חייבת להתחתן או לעבור תהליך בו אתם מצהירים שאתם חיים יחד (נקרא PACSED) ורק אחרי כן תוכלי לבקש להוציא ויזה. חשוב להדגיש שע"פ החוק הצרפתי את חייבת להוציא את כל זה במדינת המקור שלך כלומר ישראל. התהליך כיאה לצרפתים ארוך מסורבל ודורש ים של מסמכים שמבקשים ממך בכל פגישה (וגם העובדה שכמעט לכל מפגש צריך להביא את בן הזוג) במידה ולא תעשי את כל הנ"ל את תהפכי לשוהה בלתי חוקית שזה לא הכי סבבה. גם במידה ותתחתני בצרפת אם לרגע חשבת לקצר תהיי חייבת לחזור לארץ להשלמת התהליך במידה ולא תעשי זאת תחשבי לשוהה במצב חריג (situacion irregulier) מה שיפגע בך בהמשך כשתרצי לקבל אזרחות. צדק מי שאמר שהויזה ל-90 יום תקפה במצטבר מתוך 180 יום כלומר מותר להיות עד 90 יום בחצי שנה או בעברית פשוטה נכנסת ל3 חודשים עליך לצאת ל3 חודשים ורק אז תוכלי לחזור. כניסה ויציאה כאמור לא תעזור גם מפאת העובדה שמבחינת האירופאים כל כאזור שנגן נחשב כמדינה אחת בנוגע לחוק הזה. דבר אחרון קחי בחשבון שויזה מתוקף היותך בת זוג של צרפתי חייבים להגיש לכל המאוחר שבועיים לפני הנסיעה אך הפרוצדורה עם הניירת יכולה לקחת כמה חודשים טובים. אני לחצתי עליהם ממש חזק וסיימתי בחודש. אם תרצי עזרה לגבי התהליך אוכל לשלוח לך קובץ שכתבתי עם כל התהליך מההתחלה ועד כמעט הסוף (גם שמקבלים ויזה יש עוד תהליך שצריך לעשות בצרפת כדי לאשרר אותה שגם זה לוקח עד 3 חודשים אז כשאגיע לשם אכתוב על החלק הזה). קצת חפרתי אבל מקווה שזה עזר

בקר12

New member
ובהמשך לאשנתי אני דווקא זוכר פה איזה

שירשור שמאפשרת אולי לבן הזוג הצרפתי להודיע לרשויות כי מתגוררת אצלו בת זוג לא אירופית. בכל אופן, אף אחד מאיתנו אינו מקור מהימן ומוסמך כך שבן הזוג הצרפתי שלך צריך להרים טלפון ולברר מה שיותר מהר כי על שטויות שעושים בהתחלה מבורות יכולים לשלם הרבה זמן.

למעלה