היי ח´ברה

אשלונית

New member
היי ח´ברה

שבועיים שלא ביקרתי כאן, וגם בבית. רק רציתי להגיד לכולכם שלום ולבקש בקשה קטנה. אני צריכה עזרה מהקיבוצניקים למניהם כאן, שיגידו לי מה זה ארץ ישראל בשבילם ולמה הם נשארים כאן. זה מקיבוצניקים בגלל שזה בשביל איזה הצגה שאנחנו עושים. גם עולים חדשים חרדים וכדומה... מוזמנים לענות אבל רק תגידו מאיזה עמדה אתם מדברים. זה ממש ממש ממש יעזור לי. אז תודה מראש. אש.

למה זה דווקא קיבוצניקים אבל?

מה קיבוצניקים שונים ממישהו אחר לא הבנתי? הקיצר בשבילי ארץ ישראל זה.. טוב תאמת קשה לבוא ולהגדיר אבל למה אני נשארת פה? דבר ראשון-אני רק בת 15 ככה שאני עם המשפחה עדיין דבר שני-אין לי את הכסף לעזוב לארץ אחרת דבר שלישי-אין לי את ה"אומץ" לעבור לארץ אחרת דבר רביעי-אני חושבת שיהיה לי קשה לחיות בארץ אחרת אלא אם כן ממש כל המשפחה שלי תבוא לגור איתי שם כמובן

אשלונית

New member
קיבוצניקים לא שונים

אבל אנחנו עושים הצגה ואני אחראית על הדעה של הקיבוצניקים וזה למה אני צריכה את הדעה הספציפית שלהם. זה לא שהם שונים או משהו אבל המניעים של הקיבוצניקים בדר"כ שונים מדעות כמו אני נולדתי פה וכאלה.. אש.

אמממ...

תבואי לקיבוץ שלי תעשי בו סקר
אולי זה נראה שקיבוצניקים הם יותר ציונים כאלה אבל זה לא ממש נכון בימינו בעצם הזקנים שבקיבוץ הם כאלה בטח סבתא שלי למשל ממייסדי הקיבוץ אצלנו.. אבל רוב מייסדי הקיבוץ כבר נפטרו.. ואני דור שני בקיבוץ..או שלישי..אנאערף..

POOH*

New member
תני לי שאלות ספצפיות ומוגדרות ואני

מבטיחה להחזיר לך תשובות מכמה מהחבר´ה פה בקיבוץ... POOH

zivadina

New member
שמעתי מקבוצניקית לשעבר,

שחבר שלה ביקר יורדים עשירים בארה"ב, שהכי קשה זה שאין "חבר´ה", ושאין נושאים משותפים לשיחה עם הסביבה. כי בארץ, בגלל שהכל קטן, גם הבעיות משותפות לכולם ואפשר להתלונן ביחד. בארץ גדולה, במיוחד שהיא לא המולדת, אין הרבה גורל משותף לאנשים שגרים באותו המקום, וכמובן שישראלים מלידה לא מרגישים שייכות גם לאחר הרבה שנים. מקוה שעזרתי.

למעלה