היי ח´ברה...

wakka

New member
היי ח´ברה...

אני מתאמן בחדר כושר בערך חודש וחצי חמישה ימים בשבוע, ואני משתפר בצורה מספקת בהחלט. התכנית שלי בנויה משני אימונים שאני עושה לחילופין. השאלה שלי היא: מדי פעם קורה שאני חוזר עם כיווץ בשריר שונה, פעם קרה לי ברגל, אח"כ בדו ראשי, ועכשיו בגב. הנקודה היא האם זה בסדר והגיוני שדברים כאלה יקרו לי מדי פעם או יכול להיות שאני מתאמץ מדי (אני לא מתאמן עם משקלים מופרזים, אם תרצו אני אפרט) וזה גורם לי לכאבים, ודבר זה עלול להוביל לפציעות? - דבר שבהחלט אני לא רוצה שיקרה לי... תודה מראש על עזרתכם, ותמישכו להתאמן במרץ!

wakka

New member
קראתי את המאמר

והבנתי שצריך לעשות מתיחות וחימום. הנקודה היא שאני תמיד לפני האימון רץ בערך 10 דקות, אולי טיפה פחות , אבל אני עושה חימום. מתיחות אני עושה לפעמים ספציפית לשריר שעבדתי עליו. הנקודה היא האם זה מספיק הריצה הזאת או צריך חימום ספציפי לכל שריר שאני עובד עליו? - כי קראתי פעם שצריך לעשות הרבה חזרות במשקל נמוך או משהו כזה... אז בבקשה תגידו לי איך להמנע מכיווצי שרירים, עם דברים נוספים מעבר לריצה קלה לפני האימון. (בבקשה תפרטו מה הכוונה בקשר למה שאתם אומרים, לא רק לפלוט למשל "חימום נקודתי" או משהו בסגנון...) תודה מראש.

Nut420

New member
תגובה

עם אתה מתאמן מתחיל, די קשה להימנע מהכיווצי שרירים האלה, אבל זה לא כל כך נורא, כיווצי השריר סה"כ אומרים שהאימון היה טוב עם הזמן לא יהיו לך יותר כיווצי שריר לאחר אימון בקשר לחימום נקודתי, תעשה סט או שניים חימום בתרגיל הראשון בכל קבוצת שרירים

wakka

New member
אז תגיד לי אם הבנתי נכון...

למשל אם אני עושה תרגילים לגב - מתח, פולי עליון, חתירה משענת וחתירה תחתונה , אז כדאי להתחיל עם חתירה משענת, לעשות איזה שני סטים במשקל נמוך עם הרבה חזרות בשביל החימום (כמה זה הרבה חזרות דרך אגב?), ואז לעבור תרגיל תרגיל כרגיל?

Nut420

New member
בערך

אני אישית עושה מתח, פולי עליון ורק אחר כך חתירה בישיבה, אבל מתח וחתירה עובד על שרירים קצת שונים, אז תעשה חימום בשניהם 15 חזרות במשקל נמוך אבל לא מהר

למעלה