כמה טיפים
טוב אני בדר"כ לומדת עם מוזיקת רייקי, שזה מוזיקה מרגיעה כזו מהטבע, ללא מילים ודווקא די עוזר להתרכז. לפני שאני מתחילה ללמוד - וזה דווקא רצוי, אני רושמת במחברת מיוחדת כל מה שיש לי בראש שזה בדר"כ דברים שאני רוצה לעשות ולהספיק. ככה אני מנקה את הראש. אחרי זה, אני עוצמת עיניים ומנסה לראות מסך חלק. לא תמונות לא כלום, פשוט חלק יאנו שהמוח לא חושב על כלום אפשר אבל גם לנסות לחשוב על משהו פסטורלי. במבחנים - אז לי מרשים להבחן עם הדיסק של המוזיקת רייקי. חוץ ממורה אחת, שאני עדיין לא מאמינה ומבינה למה, אף אחד לא בודקת לי אותו למרות שהוא צרוב. חשוב מאוד : אם את כן מחליטה ללמוד עם מוזיקה אז לא עם מילים, ומוזיקה קבועה כל הזמן. כי ככה מתרגלים וזה טוב. נסי אולי גם שוקולד- זה ידוע כמרכז מחומרים כלשהם שיש בו. ועוד משהו - כשאת יושבת ללמוד, שבי ליד שולחן נקי. כל משהו נוסף עליו סתם משיח את הדעת ומוציא מהריכוז. אה כן, והיום התחלתי בהשראת הפורום את שיטת הכוכבים והיא הולכת כך: מראש מכינים לוח זמנים לכל תקופות השעות שרוצים ללמוד, או נניח לכל היום אז למידה עד ___ הפסקה ונניח טלויזיה (כמו אצלי) עד ___ המשך למידה עד ___ כל תקופות הלמידה, ברגע שאת בכל משך הזמן הזה מתעסקת אך ורק בלימודים, לא בשום דבר אחר וגם שניה אחת של משהו אחר נחשבת. אם לא התעסקת עם כלום - את מקבלת כוכב. ברגע שיש לך 20 כוכבים את קונה לעצמך משהו שאת אוהבת, אני לדוג קבעתי לעצמי שאני קונה גלידה שאני נורא נורא אוהבת. וככה סתם אפילו אם ממש בא לך אסור לך לקנות. מומלץ שזה יהייה איזה חטיף טעים שאת אוהבת או משהו. כלל חשוב : אם התעסקת במשך תקופת הלימוד במשהו אחר הרי את לא מקבלת כוכב, ואז זה נחשב למינוס ויורד לך ממה שיש לך או פשוט למינוס. זה מה שאני יכולה לתרום לך בנושא. תאמצי מה שנוח לך כמובן אצלי לרוב זה עובד ועם תוצאות מוצלחות. מהיום אני מקווה שהשיטה החדשה גם תעבוד היא באה בהשראה בגלל החוסר יכולת שלי ללמוד היום. תמציאי לך משהו ככה שיתאים לך אבל שיהייה בו פרס שאת רוצה, יכולה להרשות ויתן לך מוטיבציה. בהצלחה. אש.