היי זה שריר

קציצון

New member
היי זה שריר

יש לי שאלה הסתובבתי באינטרנט וראיתי הרבה אתרים לאימון הקי או צ´י איך שאתם רוצים לקרוא לזה. מה אתם חושבים על אימון הקי ללא למידת אומנות לחימה ללמוד לשלוט בו ללמוד לעשות כדור צ´י או כל דבר אחר שאפשר לעשות?

מה ז"א "מה אנחנו חושבים על זה"? ../images/Emo2.gif

מי אמר לך שאנחנו חושבים על זה?

יש תורות רבות שמתמקדות

בשליטה בצ´י ללא הקשר לחימתי. למשל צ´י גונג. למשל יוגה (אם כי שם לא עובדים על כדורי אנרגיה וכאלה, אלא על ניתוב הצ´י בתוך הגוף) באופן כללי הפילוסופייה המזרחית גורסת שליטה בצ´י לצורך כל דבר שהוא. בין אם מדובר בקאליגרפיה, איקבאנה או כדרות, הכל מתחיל ונגמר בהרה (hara) : מרכז הצ´י בבטן התחתונה. כך שתרגול צ´י ללא אומנות לחימה הוא מאד מקובל במזרח הרחוק. לדעתי האישית זה פחות כיף ככה.

קציצון

New member
אוקי אני אנסה להגדיר תשאלה יותר טוב

אז אני מודע לזה שמלמדים צ´י ללא אומנות לחימה אבל כאשר מלמדים צ´י למטרות לחימה ללא האומנות לחימה כדורי צ´י כדי לפגוע ביריב וכ´ו כמובן שללמוד צ´י גונג רק למטרות בריאותיות לא צריך ללמוד אומנות לחימה

דוד, אתה כועס עלינו??

גמרת עם המילואים? למה אתה מתכוון "תעשו חיפוש"? מה לחפש ואיפה?

כועס ../images/Emo12.gif !?!?!?

את פעם ראית אותי כועס?!
עסוק מאוד, לא במילואים, בלי זמן לשבת על האינטרנט... חיפוש על "כאפה-דו", כמובן, ואם כבר אז גם על "זן צ´י פה" ואייקידו של פינגוינים.
למרבה הצער, החלק הטוב של הענין קבור בפורום של יואל ז"ל...

חשבתי זה היה פרצוף כועס.

מסתבר שזה היה סתם פרצוף קשוח
בכל אופן, אני לא מוצאת כלום באף אחד מהחיפושים האלה (ואת זן צ´י פה אני זוכרת שראיתי בעצמי לפני כמה חודשים)...

שריר ../images/Emo70.gif../images/Emo6.gif

לאן נעלמת??? שנות אור שלא היית פה? איך האימונים (ומה עם סנצ´ין קאטא?
)

קציצון

New member
היי

קודם כל למיתר זה בדיןק מה שאני אומר שפשוט יש אנשים שלא לומדים את זה דרך אומנות לחימה אלה בלי כל קשר לאומנות לסלבו מה שלומך אני לא ממש עושה אותה פשוט עכשיו העבירו אותי למתקדמים ובחודש האחרון למדתי משהו כמו 4 קאטות התחלתי נמר התחלתי עגור מתקדם למדתי סייפה שזו קאטה יפה וניפונצ´ין שלא ממש הבנתי מה הולך שם אבל זה בסדר כי אני לא ממש צריך לדעת אותה אבל עדיף שאני אלמד קצת תטכניקה

אוקי, גם אני אבהיר.

מה שרציתי לומר קודם, אבל בעדינות, זה שכדורי אנרגיה הנזרקים על היריב שייכים לתחום ספרות פנטזיה ומשחקי מחשב, ולא לתחום אומנויות לחימה. מעודי לא שמעתי או קראתי על מישהו שהתיימר לזרוק צ´י בצורת כדור לעבר יריבו במטרה לפגוע בו, בין אם היה זה אומן לחימה, או לא (חוץ משחקני מבוכים ודרקונים).

ChillCrew

New member
הממ. גם מסבירים איך לבנות מטה קסם..

לקוסמים ומכשפים, מהי מגיה לבנה, פיירוקינסיס (שימוש מוחי באש, פנטזיה עוד מימי אקס מן, למי שלא יודע), ועוד מרעין בישין. בקיצור, מישהו פה מושפע יותר מדי מסטריט פייטר ודומיהם. פעם אחת ראיתי את המאסטר של המורה שלי נוגע בלוח פלדה מוצק וכעבור חמש שניות טביעת כף ידו הוטבעה במתכת. הסיני הקטן הזה צרב את טביעת כף היד שלו במתכת, אבל הוא הסביר לנו שמדובר באחיזת עיניים לצורכי התרשמות בלבד. כמו גם קיפול מחטים לתוך הזרוע הפנימית (בין האמה לזרוע) - לא לנסות בבית. תרגילי צ´י אמיתיים עושים נזירי שאולין, יוגיסטים, צ´י קונגיסטים, וכו´. מעט מאוד ידוע לי על אנשים שבאמת עשו שימוש בצ´י בלחימה. הרי אתה צריך להיות ברמת אנרגיה פנימית כ"כ גבוהה כדי לזמן את כמויות האנרגיה הדרושות למכה או בלימה בשבריר שניה. כמובן שישנם בתי ספר המטפחים את הגישה הזו (גלימת הברזל, כף הברזל וכו´), אבל שוב, נדגישה - כדורי "צ´י" זה לסרטים ומשחקי ארקייד.

למעלה