היי,זאת שוב אני...

נושא הילד הוא נושא חדש

היא כתבה הרבה על הקשר הקלוקל עם חמותה, פרקה הרבה מההתיחסות הלא ממש נחמדה כלפיה.
אבל האמת שאני מתחילה לתהות אולי חמותה פתחה התנהגות לא חביבה בעליל כתגובת נגד. מתנהגת אליה כמו לילדה קטנה כי היא באמת מתנהגת כמו ילדה קטנה.

ו...

קצת הגזמתי עם השנתיים. זה שנה ו7

chenby

New member
יקירתי

דווקא את 2 התגובות האלו בחרת לשים?
לא קראתי שום דבר לא נכון או רע במה שהיא כותבת.
היא כתבה שבעלה חולה אז הוא מקבל כסף מהמדינה. אם מגיע לו מגיע לו שזה לא קשור להיותו אב. יש הרבה אבות נפלאים בעלי מום.
מעבר לכך היא כותבת שהיא לא מתכוונת להביא 10 ילדים ולעבוד ולממן מהמשכורת שלה. היא נשמעת לי נחושה ויודעת מה היא רוצה וכיצד עליה לפעול. הדרך לא לשם לא פשוטה. לאף אחד. אבל עדיין אין זה אומר שהיא לא תהיה אמא טובה ותגדל את הילד שלה בכבוד תוך כדי שהיא נשואה לבעלה. כאמור, אני ראיתי בהודעה הראשונית פה, מצוקה שלה עם ההורים של בעלה. בעיני העניין הוא לחזק אותה. כי אם היא תביא ילד או לא, לא נדע.. כי אנחנו פה בפורום הוירטואלי שלנו. לפחות נדע שעשינו מה שאפשר כדי לחזק אותה בשביל להיות אמא אחראית. במקום למקד אותה בבעיות שלה ולהגיד לה לוותר או להתייאש או להתגרש.
בכל מקרה לא ראיתי משהו לא בסדר בהודעות האלה, אבל אולי זה אצלי.
:)

כמובן

שצריך לקרוא את כל השרשור ולהבין את הפואנטה. ושוב, לא אמרתי איזה סוג של אמא היא תהיה, אוהבת או לא. אלא שהיא מקבלת החלטה להיות אמא חד הורית (פיזית וכלכלית) גם אם יהיה מישהו ברקע והיא צריכה לדעת להתמודד עם זה. האם היא מסוגלת?

אגב

את בעד גישת המדינה מממנת אותי ותממן גם את הילד שלי?
יש הרבה מאוד אנשים שמביאים הרבה ילדים תחת הגישה הזו. אני אישית נגדה.

chenby

New member
אני בעד גישה של אחריות כמובן

אבל בעלה מקבל קיצבת נכות... זה בכל מקרה.
אם המדינה החליטה שמגיע לו אז מגיע לו.
זה עדיין לא אומר שהוא לא ראוי להיות אבא.

את קצת מערבבת

את מה שכתבתי.
הבעיה עם בעלה היא לא בגלל שהוא מקבל קצבה. הבעיה עם בעלה היא שהוא לא מתפקד כמו בן זוג והוא מצוי בדכאונות תקופות ארוכות עד כדי חוסר תפקוד. לא היתי רוצה לגדול עם הורה כזה. את יכולה לשאול את שיר לי מהפורום שלי, שאמא שלי התאבדה איך זה לחיות עם אדם כזה ועם תוצאות מעשיו.

הנושא של הקצבאות - שגם היא מקבלת - שניהם מקבלים קצבה. הוא על בעיה נפשית והיא על בעיה בריאותית - הוא 50% מאיך שהיא מתכננת לממן את הילד. אז היום הקצבה של כל אחד מהם היא 2000 שקל. ומחר יגיע שר בממשלה ויחליט שהוא מקצץ ל1000 ומעלה מעמ. איך הילד אמור להתמודד עם 2000 שקל פחות ועליות מחירים שנעמדות נניח ב300 שקל בחודש? 2300 שקל בחודש כשההכנסה המשותפת שלהם הכל כולל הכל היא כ7000 היום זה חתיכת סכום.
(אני חוזרת ומזכירה, אבא שלה עוזר לה בשכ"ד כי אפילו לזה אין להם לפעמים כסף)
זו בעיה מבחינתי כשאתה מביא ילד מתוך החלטה ברורה להסתמך על קצבאות. כי כמו שאנחנו רואים הן משתנות בלי הפסקה וזה לא משהו יציב שאת יכולה לסמוך עליו.

השורה התחתונה היא שאף אחד מאתנו לא קובע. לך נראה לגטימי להביא ילד להורים שלא מתפקדים ב100% פיזית ונפשית והיכולת הכלכלית שלהם תלויה באופן ישיר למצב הזה.
ואני חושבת, שהיא בהחלט יכולה לנסות 5 שנים (עד לגיל 30, לא לגיל 60) לשפר את מצבה הפיננסי לכל הפחות.
ואולי אולי אולי, לקבל החלטה בוגרת אם היא נשארת עם בעלה ולהפסיק לבכות כל הזמן על כמה הוא לא בסדר (ובאמת לפי הסיפורים שלה, הוא הרבה מאוד פעמים מאוד לא בסדר. אבל מאוד. אפס תמיכה היא מקבלת ממנו)
אני קבלתי הרגשה שבגלל הנכות הפיזית שלה, היא היתה מכונה להתפשר בבחירת בן זוג ובחרה מישהי לא רק עם נכות נפשית, אלא עם מישהו שלא ממש יודע מה מצופה ממנו כבן זוג.
יש בעיני (וזו רק אני) הבדל בין למצוא את עצמך במצב לא טוב כי פוטרת, נפגעת, קרה לך משהו לא צפוי. לבין להיכנס בעיניים פקוחות למצב כזה.
זהו, אין לי מה להוסיף

אמן אמן

ברצינות,כמה שהיא "פתחה עלי פה" היא יכולה להצליח. מאחלת לה כל טוב.

יכולה, אם היא תשנה

גישת חשיבה ותעשה שינוי. לא מחר בבוקר. ואני מדגישה את זה כי זו מהות הדיון.

chenby

New member
כן. בהחלט יש עבודה לעשות.

צריך להתחיל. עכשיו.

Aski7

New member
מחפשת לפגוע בך

באמת??? לא נראה לך שזה טיפשי להגיד את זה?
ודווקא אני היתי אומרת שאת לא מבינה דבר מהחיים שלך ומסרבת בעקשנות לקחת עצות באמת נבונות שיישומן רק יטיב עמך.
למה באת לבקש עצות אם את בכתל לא מוכנה לקבל אותם?
ואם רצי תמיכה אז אולי חברות זה יעד יותר טוב. לא ככה?

chenby

New member
השאלה היא

האם את חושבת שתהיי אמא גרועה שלא מסוגלת לטפל בתינוק?
כי אני אגיד לך מה, אנשים יכולים להביע את כל הדעות בעולם, כמו החבר'ה פה בפורום, השאלה היא האם את מאמינה למה שאומרים עלייך, כי אם כן, זו הסיבה שאת נעלבת.
אנשים יכולים להגיד דברים מפה ועד מחר, וידוע שבני אדם הכי אוהבים להביע דעות, בטח על אנשים אחרים.
אבל אנחנו לא את. כל עוד את נותנת להורים שלו להשפיע עלייך בצורה כזו שאת מאמינה להם, אז בטח שתעלבי, בטח שתהיה לך בטן מלאה.
אבל אף אחד לא מכיר אותך יותר טוב ממך.
ההורים שלו כבר התרגלו כנראה לזה שהם יכולים להגיד לך הכל. ואת מאפשרת את זה שוב ושוב.
אז או שתתחזקי מולם - וזה לא אומר לענות להם, זה אומר פשוט לא לתת מקום לדעות שלהם.
אין אמא שידעה להיות אמא לפני שהיא הפכה להיות כזו.
אנשים יכולים לחשוב שהם יודעים, ויהיה בסדר ועדיין כשזה בא, השינוי הוא כל כך גדול וצריך ללמוד ולהתרגל למצב החדש.
אם את מאמינה על עצמך שאת יכולה לעמוד בזה, אז אף אחד לא יכול לשלול ממך את הזכות הזו. את ובעלך בעיקר בעלך, צריך ללמוד לעמוד מולם ולהחליט אם הוא נותן להם להמשיך לדבר ככה לאשתו, או לא.
את צריכה להחליט אם מתאים לך המצב הזה.
ואם תהיי אמא, יכול מאוד להיות שהם ימררו לך את החיים (ואז המציאות לא שונה מעכשיו) ויכול להיות שלא. אבל האחריות היא עלייך.
אם את מודעת לגודל האחריות של גידול תינוק, ואת מוכנה לזה נפשית, לכי על זה. אני בטוחה שאם היתה סביבך סביבה תומכת, כנראה היית מרגישה בטחון יותר בנושא. אז תיצרי לעצמך סביבה תומכת כזו.
תתחילי בך - בלא להאמין לדעות שאומרים עלייך.
מצב לא קל להיות בו. שולחת חיבוק.
אם את רק מחפשת את התמיכה שלהם, תשכחי מזה. תתמכי את בעצמך קודם כל. כרגע את נותנת להם את כל הלגיטימציה להגיד מה שהם רוצים ומאמינה להם. למה שהם ישנו את זה? נורא כיף לשלוט באחר. מעבר לכך הם צודקים - ילד זה בהחלט לא צעצוע. אגב אם בעלך חולה, ייתכן מאוד ובגלל זה הם חוששים מהורות. אבל שוב- זו דעה שלהם. ברגע שיהיה ילד, יהיה ילד. ואם יש לך תמיכה מהמשפחה שלך, תיעזרי בה כמה שיותר. קודם כל נפשית. ואל תיכנסי למלחמות מיותרות. פשוט לשתוק ולא להגיב. זו התגובה הכי טובה.

Aski7

New member
ובכן דעתי עליך

לא השתנתה,
מה חושבים עליך אנשים אחרים זה ממש ממש לא עניינך!
זה לא מה שאמור לתת לך כוח או להוריד אותך.
את באמת רוצה ילדים חסרי עמוד שדרה ובכיינים שנעלבים מכל שטות ומושפעים ככה?
בלי לנסות ולהעליב אותך אני חושבת שאפילו לפי הכתיבה שלך את צריכה להתבגר קצת.
קצת יותר מודעות עצמית.. ביטחון עצמי וכשיש את אלו אז תביא ילדים משלך.
כרגע אני חושבת שתקשיבו להורי בעלך.

ורד2612

New member
לדעתי יש לי מודעות עצמית וביטחון עצמי אבל

כשאנשים כל הזמן משפילים אותי אז מתישהו זה פוגע,הם מפקפקים ביכולת
שלי להיות אמא,זורקים הערות מגעילות וכל הביקור אצלם מה שאני מקבלת זה
0 תמיכה ואהבה,ורק אומרים לי כמה שאני לא מסוגלת לכלום(והם לא מכירים
אותי הרבה זמן),ונותנים לי להרגיש שאני כלום,אז לא חושבת שזה שאני נפגעת
זה מעיד שאני לא התבגרתי.זה פשוט מעיד על זה שאני בן אדם ויש לי רגשות,
וזה אנושי להיפגע,אני עונה לאמא שלו שאני אהיה אמא טובה ולא שותקת לכל
מה שהיא אומרת אבל ברור שבסופו של דבר היא לא מקבלת שום דבר ממה
שאני אומרת.כי היא טיפוס שחושב שהוא יודע ה-כ-ל וכולם מטומטמים חוץ ממנו..
היא תמיד תתפוס מעצמה ומבעלה כמושלמים ותסתכל על כולם בהתנשאות.
אבל אני לא אוותר על אימהות ומצידי שתדבר עד מחר..בסופו של דבר זה הרחם
שלי,וגם כשהיא מבינה שאני אהיה אמא היא שולחת אותי לעשות מ-ל-א בדיקות
אז גם,אמרתי לה:"אני לא אעשה את כל הבדיקות האלה ואשלם עליהם מהכסף
שאין לי",היא חושבת שאני שייכת לה ואעבור אלף ואחד בדיקות מיותרות בהריון
אז היא טועה בהחלט..אני לא שפן המעבדה שלה,היא פשוט מטורפת.(וכמובן שלא
תעלה על דעתה להציע לשלם על בדיקות יקרות,או שאני לא מעוניינת לעבור בעתיד
בדיקות מסויימות בהריון בגלל שהיא חרדתית,כאילו אני לא בנאדם בעיניה אלא עובדת
אצלה או שפחה שלה שצריכה לעשות את כל מה שהיא אומרת)

shirael

New member
שלי שלי שלי.

הרחם שלך והכסף שלך והבדיקות שלך.

רוצה להיות אמא? על טובת הילד את צריכה לחשוב.

אני נאלצת להסכים עם בלו דוויל, שאגב אני לא יודעת איך היא כתבה לך בפורומים אחרים, אבל פה היא כתבה בצורה מכובדת וקונקרטית - אם כבר, התגובה הפוגענית והגסה היא שלך כלפיה.

מבטיחה לך

שכתבתי בצורה מכובדת יותר בפורום הנוסף בו היא כתבה רבות על הנושא (חמותי ואני) ולו בשל העובדה הפעוטה שאני מנהלת אותו ואקפיד שם יותר וגם אז, מי שלא הסכים עם דעותיך חטף מקלחת צוננים. אבל קשה מאוד ל"אשר" לה להביא ילד לתוך הסיטואציה כשמכירים אותה מכל הזויות וזה מה שהיא מצפה לו. אז או שתקום ותעשה מעשה כמו שהיא מצהירה שבכוונתה לעשות ולא להקשיב לחמותה או לשאר הרשעים שממליצים לה להמתין ולבסס את הקשר שלה ואת החיים שלה (חיה היום על קצבאות, אבא עוזר בשכר דירה וכן הלאה) או לפעול ולצפות לעזרת שמיים (ואבא)

וורד, אני באמת לא כותבת את זה מתוך רשעות. אלא מתוך הכרת הקושי בגידול ילד, ועוד לבד, במציאות הכלכלית של ימנו.

chenby

New member
מצד שני

לרגע אני מדמיינת את עצמי בסיטואציה שלה,
אני יודעת כבר שנים שאני אהיה אמא טובה ועדיין לא התנסיתי בזה.
אם היו אומרים לי כל היום כמה גרועה אני, והייתי באה לכתוב את המצוקה שלי בפורום, הייתי שמחה לקבל בכל זאת סוג של עדינות..
והתגובות פה הפורום יכולות להיות מאוד קשות.
אשה נשואה שרוצה להביא ילד, זכותה המלאה להביא ילד ונכון צריך לחשוב על טובתו. ולהכין את עצמה מראש לחיים שישתנו לגמרי. ואולי גם להתרחק קצת מההורים שרק מגבירים לה את המצוקה, שברור לכולנו שבדרך כזו, אי אפשר לשנות בן אדם, אלא בדרך של חיזוק, בטח אם זה משפחה. וכאמור יש לה גם את ההורים שלה.
בסופו של דבר אין לאף אדם עדיין ב"ה זכות להגיד לאדם אחר אם להביא ילד או לא. זה משהו שקורה באופן הכי טבעי בעולם, גם אם זה לא לפי התכנון המדוייק בדמיונות שלי.
וכן. הרחם שלה. המצוקה היא יותר על הירידות של ההורים מאשר אם להביא ילד. כי לגרום לבן אדם להטיל ספק בעצמו, זה הכי קל. זה כולם עושים, זה ההרגל היום. אבל לגרום לבן אדם להכיר במעלותיו? מי זוכר שיש אפשרות כזו בכלל?
וזה עצוב.

chenby

New member
אגב

התגובה של בלו דוויל אכן היתה עדינה ומכבדת..
אני מתכוונת לתגובות אחרות במקרה הזה.

למעלה