היי, זאת שוב אני

• פותח הנושא RC153
  • פורסם בתאריך

RC153

New member
היי, זאת שוב אני

שאלתי לגבי המרת קבצים והגודל שלהם, נתקלתי בעוד בעיה:

הקובץ שלי (סרט/סרטון) הוא שעה ו52 דקות. הוא שוקל 10 ג'יגה בערך [ככה ייצאתי אותו מהתוכנה שאני עובדת איתה - פרמייר]

המרתי אותו בdivx - יצא 1.12 ג'יגה.

(כשהמרתי קובץ של שעה ועשרים דקות ששקל 7 ג'יגה בערך הוא המיר לי אותו ל800 מגה)

אני רוצה להעלות אותו על מנת שאנשים אחרים יוכלו להוריד אותו, השאלה שלי היא איך אני מצמצמת אותו לפחות מג'יגה, כי קשה למצוא אתרים שיוכלו להעלות אותו בחינם ובלי בעיות שונות של משתמשי פרימיום.

כי הרי סרטים של קולנוע שהם שעתיים פלוס אפילו, שוקלים רק משהו כמו 740 מגה, איך הם עושים את זה ? יש דרך לעשות את זה לקובץ של שעה וחמישים דקות ?

תודה רבה על התשובות !!

HassiD

New member
אם תתני לנו פרטים של הקובץ יהיה יותר קל

אבל בגדול, את אמורה לשחק עם ההגדרות של ההעברה, כפי הנראה בעיקר לשחק עם ה-bit rate, תבדקי כמה את רוצה כי זה בעצם מוריד את האיכות קצת, אבל במקרים רבים זה לא מורגש כ"כ, או לא נדרש כ"כ...

(אני ממיר עכשיו סדרות של 250 מ"ב, מ-AVI, ל-100 מ"ב ב-MKV, אני לא רואה הבדלי איכות, ולפי המדריך שהשתמשתי טוענים שלא אמור להיות הבדל, אבל ברור לי שבטח ברמת הרזולוציה המוגזמת בטח יש משהו...)

RC153

New member
מה זה bit rate ?

והקובץ באמת הוקטן מאוד מבחינת הרזולוציה, ונראה לי שגם יצא טיפה מטושטש.

ולאיזה פרטים הכוונה ?

HassiD

New member
אלא שב"מאפיינים" של הקובץ יכולים לעזור

למרות שזה לא מושלם, הז די יכול לעזור לנו...

בכל מקרה, ה-bit rate (בעברית: קצב נתונים), זה בעצם מעיד על האיכות במידה מסויימת, כי הוא בעצם אומר כמה "מידע" קיים על הסרט בכל רגע (וכמובן, חדות=יותר מידע...).

זה אמור להיות בהגדרות של הקידוד. אני לא יודע באיזה תוכנה השתמשת כדי לקודד מחדש, אבל ברוב התוכנות, כאשר בוחרים את הקידוד הרצוי, ניתן לבחור בהגדרות שלו את קצב הנתונים.

RC153

New member
מצורפת תמונה של הפרטים

של הקובץ
והשתמשתי בdivx convenrer כדי לצמצם

גיליום

New member
כיצד להקטין את נפח הסרט?

כמו שכבר הוזכר בפוסט קודם בשרשור הזה, ניתן להקטין נפח של סרט, על-ידי הקטנת ה-Bitrate שלו.
אני לא אכנס להגדרה הטכנית המדויקת של המושג Bitrate, אלא אתן הסבר אינטואיטיבי וקל יותר לתפישה: ה-Bitrate מאפשר למשתמש (לכם), לקבוע כמה אתם מוכנים "להשקיע" מבחינת גודל הקובץ, בכל שניה (1sec) של הסרט, על-מנת לקבל איכות ויזואלית טובה.
כלומר, ערך גבוה של bitrate מאפשר לכל שניה בסרט להראות באיכות גבוהה, אך גם מוסיף הרבה מידע לקובץ הסופי ולפיכך מגדיל את נפחו. מהצד ההפוך, ערך נמוך של bitrate גורם לכל שניה בסרט להראות באיכות מעט פחות טובה, אך גם הנפח הסופי של הקובץ, קטן בהתאם.
בסופו של עניין, כמו רוב הדברים בחיים (היכונו לשיעור קצר בפילוסופיה), התוצאה היא סוג של פשרה בין איכות לכמות. ניתן ליצור סרט באיכות גבוהה מאד אך גם נפח הסרט יהיה גדול יחסית (כמו שקורה למשל בפורמט Blueray) וניתן ליצור סרט באיכות נמוכה יחסית וגם הנפח שלו יהיה קטן יחסית (כמו למשל בפורמט VCD).

אז כיצד להקטין את נפח הסרט שבידכם?
התשובה הקצרה: בדקו מהו ה-Bitrate הנוכחי וקודדו מחדש עם Bitrate נמוך יותר.
התשובה הארוכה: בדקו מהו ה-Bitrate הנוכחי של הסרט (לדוגמה, 1,300Kbps בצילום-מסך שצורף בפוסט הקודם). תפעילו תוכנה לקידוד מחדש (Encoder, Converter ושמות מקובלים אחרים), יש גם שפע תוכנות חינמיות שמאפשרות לקודד מחדש. חלקן מסובך יותר לשימוש וחלקן פשוט למדי.
חפשו את חלון הגדרות הקידוד של התוכנה. חפשו את ההגדרה של ה-Bitrate, הכניסו ערך חדש שיחסי לערך הנוכחי של הסרט. לדוגמה, אם הסרט מקודד ב-1,300Kbps ואתם רוצים להקטין את נפחו ב-50% בערך, תכניסו בהגדרות ערך Bitrate של 650Kbps. קחו בחשבון שככל שהערך נמוך יותר, תתקבל איכות נמוכה יותר בסרט הסופי. לפיכך, אל תכניסו ערך נמוך דרסטית, כי זה ישאיר אתכם עם סרט שלא שווה צפיה!
קודדו את הסרט מחדש. בסיום התהליך יהיה בידכם קובץ סרט באיכות מעט יותר נמוכה מהמקור ובנפח קטן יותר מהמקור.

הערות חשובות
1. הקודק בו נעשה שימוש גם הוא חשוב מאד לנפח הסופי של קובץ הסרט. הנאמר לעיל נכון בהנחה שאתם משתמשים באותו קודק גם לקידוד מחדש. (כלומר, אם הסרט המקורי מקודד ב-DivX אז כך תקודדו גם את הסרט החדש.
2. כאשר מדובר על "מעט ירידה באיכות" הכוונה היא באמת לירידה קטנה, לעיתים בלתי-מורגשת, בעיקר אם השינוי ב-Bitrate אינו דרסטי.
3. כאשר מדובר על "איכות" בהסבר לעיל, הכוונה היא למידת הנאמנות למקור של הסרט החדש לאחר הקידוד, לא לאיכות הויזואלית! כלומר, לא ניתן לשפר סרט שנראה גרוע, על-ידי קידוד מחדש ב-Bitrate גבוה!

בברכה,
גיליום

RC153

New member
וואו, תודה רבה על ההסבר

הארוך ועל ההשקעה, באמת

אני אנסה לקודד מחדש, תודה שוב !

למעלה