היי ושלום לכולם (ן?) :)

היי ושלום לכולם (ן?) :)

היי, אני קוראת אצלכם בזמן האחרון, אבל לא יצא לי לרשום עדיין. אני יודעת לסרוג ברמה הבסיסית של צעיף ישר כזה עם 2 מסרגות. עכשיו, אני רוצה להתקדם וללמוד עוד דברים. יש בעצם שני דברים שכרגע עולים לי בראש שאני רוצה לדעת איך עושים: אחד זה איך סורגים בעיגול, כי יש כל מיני דברים שמבוססים על סריגה מהאמצע. השני זה איך לעשות "חורים" או דוגמאות שהן לא כאילו "בד חלק", אלא עם חוטים באמצע ועוד כל מיני כאלו דברים. איפה אני יכולה ללמוד איך עושים את שני אלו? האם אני צריכה חומרים או כלים שונים ממה שיש לי? (2 מסרגות, לא זוכרת איזה גודל). האמת שיש לי עוד כמה (הרבה :)) שאלות, אבל נראה, אולי חלק מהתשובות שלהן יהיו קשורות לשאלות שרשמתי. בכל מקרה המון תודה, אורית.

סתם מבקרת

Active member
היי וברוכה הבאה

סריגה בעיגול מתבצעת על מסרגה עגולה שהיא בעצם שתי מסרגות מחוברות ביניהם ע"י חוט ניילון. לדוגמאות בדרך כלל ניתנות ההנחיות בהוראות הסריגה. אפשר ליצור דוגמאות צבעים ע"י שילוב חוטים בצבעים שונים במהלך הסריגה דוגמאות מחוררות ע"י סגירת עיניים והעלאת עיניים מצרפת קישור עם הדגמות וידאו....טיילי בקישורים השונים באתר, לחצי על צלמיות הוידאו ומקווה שתהני ותלמדי בהצלחה

תודה תודה, שאלה נוספות =)

התכוונתי בעיגול, כאילו לא בתלת מידמ - אלא נגיד בצורה של כיפה, או של מפית כזאתי ששמים על השולחן. וגם עוד שאלה איך אני יודעת להתאים גודל מסרגה לעובי חוט, וגם לדעת איזה צפיפות זה יהיה בערך, וכמה עיניים אני אצטרך? שוב תודה

לעניין העיגול...

הסריגה אליה את מתכוונת נעשית במסרגה אחת ולא בשתיים. יש הוראות לימוד למסרגה אחת בקישורי הפורום, תחת לימוד סריגה... בהצלחה!

ליאת, אפשר לסרוג בעיגול גם

בסריגת שתי מסרגות - באמצעות 5 מסרגות או במסרגה עגולה.

ועוד אחת גם ../images/Emo140.gif

לא מצאתי באתר איך לעשות חורים. אני יודעת להוריד עיניים ולהוסיף עיניים, אבל זה לא עושה לי חור, אלא פשוט מקטין או מקטין לי את הרוחב של הסריגה. (במקום שהיא תשאר באותו הגודל ורק יהיה חסר כאילו המקום של העין שהורדתי). המון תודה שוב ושוב =)

עם את התכוונת כמו ללולאות לכפתורים

את סורגת 2 עיניים יחד וחוט על המסרגה בשורה החוזרת את החוט על המסרגה סורגת כמו שמתבקש הכוונה עם בצד החזית סורגת ימין אז מאחור את סורגת שמאל. ועם במסרגה אחת את עושה עמוד עין שרשרת מדלגת עמוד וסורגת עמוד. מקווה שעזרתי בהצלחה.

התכוונתי לחורים שיוצרים דוגמאות

כמו הקישור שלמטה למשל :) יש צורות שונות של חורים, או שהכל על אותו העקרון? המון תודה שוב

זה במסרגה אחת כמו שכתבתי לך כאן

את עושה 3 עמודים עי שרשרת מדלגת עין שרשרת וסורגת 3 עמודים בשורה השניה עולה עם 3 עיני שרשרת עוד עין שרשת ונכנסת למרווח הקודם וסורגת בו 3 עמודי ם זאת הדוגמא מסיימת את השורה בעין שרשרת ועמוד מעל האחרון

סתם מבקרת

Active member
בדוגמה שהבאת, כמו ששולי כתבה, זה

מסרגה אחת. העיקרון במסרגה אחת הוא עיני שרשרת ועמודים או חצאי עמודים ודיולג מעליהם אפשר לסרוג בדוגמאות חורים (תחרה) גם בשתי מסרגות.......ראי בהודעות למטה יותר את תמונת חולצת התחרה שהעליתי. בשתי מסרגות הרעיון הוא סריגת עיניים יחד וליפוף החוט על המסרגה להעלאת עיניים (תמיד לשמור שמספר העיניים ישאר קבוע כמה שסוגרים כך מעלים)

אוקיי תודה תודה

אני אנסה עכשיו לעשות את התיק שהעלתי קודם. אחר כך אני מתכננת להבין גם מסרגה אחת, וגם איך לעשות דברים יותר מיוחדים ב-2 מסרגות. תודה לכולם על התמיכה

haya53

New member
הוראות סריגה

היי אורית אני סרגנית של 30 שנה בערך ואשמח לתת לך עצות ותשובות לשאלותיך ועכשיו לגבי השאלות שלך הפעם אז כך סריגה בעיגול היא כנראה מה שנקרא בסריגה "קרושה" או בפשוט יותר במסרגת קרס (מסרגה אחת).

המון תודה

נראה לי אני אנסה לסרוג תיק. משהו די פשוט (מאסתי בצעיפים =) ) איך עדיף לי לעשות את זה? במסרגה עגולה כזאתי שיש משני הצדדים מסרגות ובאמצע חוט או משהו? אני רוצה תיק משהו בצורת ביצה קצת, לא מרובע כזה... אני עוד לא סגורה בדיוק מה... אני אעשה עוד שניה ציור ואעלה. המון תוזה שוב

גם אולי את זה

http://www.blacksheepbags.com/booga_bag.html אבל אין סיכוי שאני אבין את ההוראות :)

טוב נראה לי אני אנסה את השני

איזה סוג של מסרגה עגולה אני צריכה לקנות בשביל זה? ואיזה צמר? (הצבעים מתחלפים בתוך החוט עצמו, או שיש החלפת צבעים איך שאני רוצה?) ואגב, הבנתי נכון? זה בנוי ממשטח למטה, ועליו סורגים מסביב עד למעלה? תודה על הסבלנות.

למעלה