היי ושאלה...

היי ושאלה...

נודע לי לפני חודש וחצי מבדיקת דם מקרית שיש לי סוכרת. עוד לא הספקתי לבדוק איזו סוכרת ומי מה מו, בינתיים אני מזריקה R לפני כל ארוחה (כלומר 80 יח' סה"כ ליום) ה-ר-ב-ה הא?! ימים התהלכתי בתחושה שחרב עלי עולמי! קצת עבר לי אם כי עדיין אני מרגישה נורא מסכנה (לא מצליחה לראות את חצי הכוס המלאה, נשבעת שמשתדלת) הפרידה מהפחממות ומדבריי המתיקה קשים לי למרות שאפשריים במאמץ ניכר. השאלה, אם אוכל להתאזן ע"י כדורים, האם עדיף או שמא אינסולין מאזן בקלות ובמיידי? אגב, נראית לי חברה נעימה פה, הנה הצטרפתי!

נשמע מאד מוזר

מבדיקת דם מקרית לא מאבחנים סכרת. לאחר בדיקה ראשונה, מבצעים בדיקה נוספת ע"מ לאמת את החשד. כמות האינסולין שאת לוקחת, נשמעת לי גבוה, לכן מוזר לי, שלא היו לך סימפטומים נוספים של סכרת (צימאון, השתנה מרובה, עיפות וכד'). אינסולין וכדורים לא באים אחד במקום השני. לכל אחד מהם יש את התפקיד שלו. רופא מומחה לסכרת, אמור לשלוח אותך לבדיקות, שיגידו איזה סוג של סכרת יש לך, ואח"כ לקבוע את הטיפול. בעיקרון יש אפשרות שתפסיקי להזריק, אבל זה תלוי בסוג הסכרת שיש לך. בתחילת הטיפול שלי, לא הייתי מאוזן, וכדורים לא עזרו, לכן הייתי צריך להזריק ע"מ להגיע למצב מאוזן. לאחר מכן הרופא הוריד לי בהדרגה את כמות האינסולין (בשיא היגעתי ל70 יחידות) עד שלבסוף נשארתי עם כדורים בלבד ואני עדיין מאוזן. קחי בחשבון, שאם הייתי טייפ 1, אז כמובן, שהייתי צריך להישאר עם הזרקות. אין כאן ענין רצון או החלטה. זה תלוי במצב שלנו. מי שיש לו טייפ 1 צריך להזריק. מי שיש לו טייפ 2 לרוב מטופל בכדורים, אך יש מקרים, של טייפ 2 שמזריקים אינסולין.

חובב יקר

לא אמרתי שלא היה צימאון, עיפות וכדומה, פשוט לא ציינתי ופרטתי את זה כאן בוודאי שהיו סימנים ולכן נלקחו בדיקות דם ושתן במשך כמה ימים... יש שלוקחים כדורים ו-גם מזריקים? או שאולי לא הבנתי מכך שכתבת "לא באים אחד במקום השני"
אני רק כעת נכנסת ולומדת את המחלה...לא פשוט ב-כ-ל-ל בריאות ותודה על התשובה

ברוכה הבאה למועדון ה"מתוק"

בראשית יש לקבוע את סוג הסוכרת: אם זה סוג 1 = אינסולין סוג 2 בד"כ מתחילים עם כדורים אלא אם כן המצב מאוד חמור ואז עוברים לאינסולין. יש המטופלים בשילוב של אינסולין ותרופות. לתרופות תפקיד אחר מאשר האינסולין עצמו כגון המרצת הלבלב או שיפור קליטת האינסולין הטבעי- את יכולה לקרוא על חלק מהסוגים בשאלות הנפוצות שלנו. לכל דבר יש את היתרון והחסרון שלו מצד אחד אינסולין צריך להזריק ואולי מעצבן ומעיק (קצת קשה לי לקבוע כבר עושה את זה 23 שנה - כך שאצלי זה הרגל
). מצד שני מאפשר גמישות יותר גדולה בטיפול ובאיזון. כדורים מאידך יותר נוחים לשימוש אולם לחלקם עלולות להיות תופעות לוואי בלתי רצויות שכדאי לעקוב אחריהן כך שאין כול-כך עדיף ! מה שעדיף זה להיות מאוזנים
ומה שעושה את העבודה כדאי להמשיך בו. כמובן שאם תרדי במשקל (במידה ויש משקל עודף) ותורידי את צריכת האינסולין זה לא יזיק - אבל השאיפה הראשונה שלך צריכה להיות לאיזון. לצורך כך יש לבדוק את רמות הסוכר. להועץ ברופא מומחה סוכרת ולא רק רופא משפחה. לפנות לדיאטקנית. והכי חשוב לקרוא וללמוד כדאי לדעת כמה שיותר יותר טוב...............

הסיבה, שהבעתי פליאה על העדר

סימפטומים, היתה שבמסר נכתב, שהסכרת התגלתה בזכות בדיקת דם מקרית. כניראה שבדיקת הדם לא היתה מקרית
. בעיקרון יש 2 סוגי סכרת. סוג אחד שנקרא טייפ 1 או סכרת נעורים. בטייפ 1 הגוף מפסיק לייצר אינסולין, לכן הגלוקוז בדם לא נכנס לתאים. ע"מ להכניס את הגלוקוז מהדם אל תאי הגוף, יש צורך בהזרקות של האינסולין. הסוג השני נקרא טייפ 2 או סכרת מבוגרים. בטייפ 2 הגוף מייצר אינסולין, אבל אז יש בעיה אחרת כגון אינסולין באיכות ירודה, ייצור מועט מידי וכד'. במקרה כזה נותנים לרוב כדורים, שמטפלים בבעיה הספציפית. בנוסף הקפדה על משקל מתאים ופעילות גופנית עוזרים לאיזון. לפעמים ניתן להגיע למצב, שבו תזונה נכונה ופעילות גופנית מספיקים לאיזון. לפעמים צריך להוסיף כדורים, שיעזרו לבעיה הספיציפית שיש, ויש מקרים, שצריך גם טיפול באינסולין. אני מניח, שיש משתתפים בפורום שיש להם סכרת טייפ 2, שמזריקים אינסולין. הם יוכלו לתת הסבר יותר טוב ממני על הסיבות לכך. אגב בשלב, שבו עברתי מהזרקות לכדורים, היתה אצלי תקופה, שבה התחלתי להוריד את מינון ההזרקות, והתחלתי גם טיפול בכדורים, כך שהיו לי מספר שבועות, שבהם גם הזרקתי וגם לקחתי כדורים (אבל כאמור זה היה מספר שבועות בלבד).

יש שלוקחים אינסולין וכדורים...

יש שלוקחים אינסולין וכדורים , אני עושה זאת. את מזריקה בערך פי 2 מהמכסימום, אלא אם כן את שוקלת 160 ק"ג. יכול להיות שגלוקופז' או אבנדיה היה עושה לך פלאים! הרבה בריאות.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אל תרגישי מסכנה. מהר מאוד תגלי שהעולם שלך ממשיך להיות דומה למה שהיה עם כמה שינויים קלים, שעם הזמן (ואני לא מדברת על הרבה זמן) נעשים חלק מהשיגרה ופחות ופחות מעיקים. את לא נפרדת מהפחממות והמתוקים - רק מורידה את המינונים שלהם. ומהר מאוד תראי שכשאת מפחיתה כמויות, את גם מרגישה פחות צורך בהם. אצל הרבה מאיתנו (המתוקים), השמירה על דיאטה דלת פחממות ומתוקים, הביאה לירידה במשקל, שגרמה להרגשה טובה יותר
וגם בונוס מחמאות מהסביבה. אני במצב די דומה - גם אצלי התגלתה הסוכרת בבדיקת דם מקרית, לפני מספר חודשים. גם אני בת 32 (אוטוטו). מתוך 6 חודשי ה"וותק" שלי כמתוקה, יכולה להגיד לך שהשד הרבה פחות נורא ממה שהוא נשמע. וזה שיש משהו שגורם לי לשמור על תזונה נכונה (בלי יותר מדי זיופים) ולא למצוא תרוצים להתחמק מפעילות גופנית, זה בהחלט דברים שהייתי מכניסה לצד המלא של הכוס. אינסולין או כדורים - לי אמר איזה רופא שאינסולין הוא חומר טבעי לגוף, בעוד שכדורים מכילים כימיקלים וכד. אבל זה כמובן תלוי בסוג הסוכרת ובמה שיחליט הרופא שהכי מתאים בהתאם לבדיקות שלך. ברוכה הבאה, שהות נעימה, ואיזון מהיר

למעלה