היי היי

bar89bar

New member
היי היי

יש לי 2 שאלות א] אני בן 17 ואני רוצה לעשות על משאית ב"ה אוטוטו[חחח] בכל אופן העניין הוא שעל משאית מעל 15 טון מקבלים בגיל 19[מדויק?] אבל שמעתי שפרטי מקבלים כשאני מסיים ואת התוספת ברישיון שיהיה כתוב ואת האפשרות לנהוג על משאית תיהיה רק בגיל 19 זה נכון? ב]האם במשאיות היום כמו פעם או שזה התשנה שצריך לדווש פעמיים בשביל להוריד הילוך? תודה

Superdror

New member
מעל 15 טון ?

לא נראה לך שקצת מוקדם לדבר על זה ?
אתה עוד לא בגיל בשביל לקבל רשיון על עד 15 טון, בלי לזלזל או להעליב, כמובן. רשיון למשאית עד 15 טון(דרגה 03) תוכל לקבל רק בגיל 18. בשביל רשיון מעל 15 טון אתה חייב ותק של שנה בדרגה 03, משמע רק בגיל 19 ונדרש ב20 שיעורי מעבר, קורס לרכב כבד ועוד קצת בירוקרטיה. במשאיות החדשות של היום אין צורך לבצע דאבל קלאץ כדי להוריד הילוך, הדבר היה נהוג במשאיות ישנות עם גירים לא מסונכרנים. אולם, מומלץ ואף חובה להכיר את הטכניקה הזו בנהיגה על משאית, למרות שההילוכים ירדו גם בלי דאבל קלאץ, לפעמים משתמשים בטכניקה זו. אגב, כמדומני, ברוב המשאיות החדשות "של היום" אין ידית הילוכים כמו ברכב פרטי שמזיזים ידית על מסילה בין הילוכים, אלא ידית שדחיפתה קדימה מעלה הילוך, משיכתה אחורה מורידה הילוך. יש גם ידיות שיש עליהן כפתורי פלוס ומינוס, חצאי הילוך וכו'. כמובן, יש גם משאיות אוטומטיות מלאות, למשל הוולבו FM10. לצערי אני לא יכול להרחיב יותר, אין לי רשיון לרכב כבד ומעולם לא נהגתי על אחד
. המון בהצלחה בהמשך הדרך.

bar89bar

New member
תראה..

אני בן 17 כפי שציינתי ואני רוצה לעשות על משאית אז זה אומר שאני לא יכול? לא הבנתי עדיין אתה פשוט לומד עד שאני מסיים את כל מה שצריך ואני מקבל על פרטי ועל משאית בגיל 19 לא ככה? מה זה דרגות בכלל?

bar89bar

New member
ואואוא רגע חחח לא התכוונתי ל

מעל 15 כאלו עד 15=] התבלבלתי..

Superdror

New member
אוקיי.

כך חשבתי בהתחלה . עד 15 טון, דרגה 03. אתה יכול להתחיל ללמוד בגיל 17 , בגיל 17 וחצי יכול לגשת לטסט, רק בגיל 18 תקבל את הרשיון למשאית. אם תעבור טסט לפני גיל 18, תקבל רשיון לרכב פרטי דרגה 02 ובהגיעך לגיל 18, תקבל רשיון המותיר נהיגתך על משאית עד 15 טון, דרגה 03. במשאיות "קלות" (עד 15 טון) לא מורידים הילוכים עם דאבל קלאץ כי אין באמת צורך, אבל עדיין, אני חושב שהדבר כן נכלל בתוכנית הלימוד ויש צורך להכיר את הטכניקה.

למעלה