היי הופס

AeroTom

New member
אני תמיד אשמור אמונים-

לשירים Crazy ו-Hole במיוחד כי אם אלה שגרמו לי להיכנס ללהקה.הם ועוד רבים אחרים בתחילת הדרך.אבל הם הכי כי בזכותם קניתי את 2 האלבומים הראשונים שלי. וברור שלא משנה לאיזה שירים כיום אני יותר מחובר מאחרים או יותר אוהב לשמוע,תמיד כששירים כמו IDWTMAT או Crazy ואחרים מושמעים ברדיו או באלבומי הלהקה אצלי בבית אני עדיין מדקלם את המילים ביחד עם השיר ונהנה מהם. בשורה התחתונה אירוסמית' זה דבר כולל וכל צד אצלהם הוא נהדר,אם זה אלבומי שנות ה-70,הבלדות,השירים המוכרים יותר והמושמעים המון ושירים מאלבומים כמו שנועם אמר שפחות מזכירים אותם כמו-Mirrors ו-Hard Place. לכל אחד יש את השירים ותקופות או אלבומי הלהקה שהוא יותר מחובר אליהם או אוהב אישית,אבל זה לא אומר שהוא לא אוהב או נהנה לשמוע באותה מידה גם את כל השירים האחרים. לאהוב את הלהקה זה לאהוב את הלהקה.והלהקה זה אומר לא רק השירים החדשים יותר וגם לא רק שירי שנות ה-70.לא רק הבלדות,וגם לא רק השירים הקצביים יותר.זה אומר הכל כי אירוסמית' זה דבר מאוד כולל ואמרנו את זה הרבה פעמים-הגיוון של הלהקה באלבומים שלה (במיוחד שלושת אלבומי הסטודיו האחרונים לדוגמא) הוא מאוד יפה ובסגנונות שונים ובגלל זה היא גם להקה כ"כ מיוחדת. וגם די טובה...

AeroTom

New member
מי זה תומר?

עד שהוא יגיע אני הוסיף גם כמה דברים לבקשת המנהל... היו המון דיונים כמובן ויהיו עוד לגבי-IDWTMAT.יש אצלו את הדברים הטובים והדברים הפחות לפי דעתי.הדברים הטובים בו הוא שקודם כל אני אציין שגם אני ב-1998 כשהשיר יצא אני שמעתי אותו די הרבה ומאוד אהבתי אותו. הוא יכול לגרום לאנשים להתחיל להכיר את הלהקה בזכות צפיה בוידאו-קליפ שלו או שמיעה ברדיו ואז לגלות את שאר ההיסטוריה והמוזיקה של הלהקה,הוא בלדה מאוד יפה שכתב דיאן וורן לפסקול של ארמגדון ואכן יכולה לרגש ולהפיץ את השם אירוסמית' אצל אנשים יותר צעירים שלא ממש מכירים את הלהקה,זהו גם השיר הראשון של הלהקה שהגיע למקום הראשון במצעד הסינגלים בארה"ב,וכאן,עם המשפט האחרון אנחנו עוברים לדברים לפי דעתי הפחות טובים אצלו- מבחינתי זה די לא צודק או לא נתפס או ירוד שדווקא השיר הזה הוא זה שהגיע למקום הראשון במצעדים בארה"ב ולא שירים אחרים,המון שירים אחרים שלפי דעתי יותר משקיפים את סגנון הלהקה והסאונד האמיתי שלה. לי אישית מאוד כואב שאני רואה אנשים שבשבילם אירוסמית' זה רק: IDWTMAT Cryin Crazy Pink Jaded ובעיקרון רק התקופה החדשה יותר של הלהקה מאמצע שנות ה-90 עד היום.כי אירוסמית' זה הכל.זה כמובן שנות ה-70 המופלאות ששם לפי דעתי כמובן נמצאת המוזיקה האמיתית והכי שייכת ללהקה שיש שהגיעה מכל ההשפעות שהם קיבלו מה-Yardbirds,זפלין ועוד.והם גם שנות ה-80,שנות ה-90 וכמובן שנות ה-2000 ואני אוהב כל פיסת מוזיקה של הלהקה מתחילת הדרך עד היום,אבל לפי דעתי המוזיקה שהכי קשורה ללהקה נמצאת בשנות ה-70 והשירים משם הם אולי הכי "אירוסמית'" בשבילי.וזה שגם בשנות ה-80 וגם בשנות ה-90 וגם ב-2000 הם מוציאים והוציאו אלבומים מצויינים וסוחפים שעדיין תופסים אותי חזק וגורמים לי לאהוב כל שיר שם,אז זה רק מראה לי עד כמה הם מגוונים ועד כמה קשה לא לאהוב אותם. מה שאני מנסה להגיד זה שמבחינתי-IDWTMAT הוא שיר נהדר ויפה,אבל הוא הרבה פחות "אירוסמית" בשבילי מאשר המון שירים אחרים וגם כמובן זה די מרגיז העניין שהשיר הזה נהפך לכ"כ פופולארי (וגם די מאוס אולי עם כל ההשמעות בזמנו כמו שנועם אמר) ושאירוסמית' לאנשים אומר רק השיר הזה וכאלה. בגלל זה אני אישית אם הייתי צריך להביא שיר לכיתה או משהו כזה הייתי הולך על אחד שהוא פחות פופולארי ושיכול באמת לסחוף בשמיעה ראשונה.אם זה בלדה אז הייתי הולך אולי על: Amazing Hole Full Circle שגם הם די מוכרים אפשר להגיד לקהל הרחב שלא ממש מעריץ אישית את הלהקה. וכמובן שאפשר להביא גם את: Seasons What it Takes Dream On Fallen Angels שחוץ מ-Dream הם די פחות מוכרים לקהל הרחב... בכל מקרה אני שוב אומר שכמובן אני אוהב מאוד את כל שירי הלהקה וכל התקופות שלהם אבל גם אני כיום פחות שומע את IDWTMAT ויש כמובן אלבומים ותקופות שאני יותר נמשך אליהם מאחרים.אבל זה לא אומר שאחרים הם לא טובים גם כי שאני אומר שאני אוהב את אירוסמית' אז אני אוהב את כל מה שכלול בזה שאלו גם הבלדות והשירים היותר מוכרים של הלהקה. שורה תחתונה אני רק אומר שלפי דעתי זה חבל ש-IDWTMAT הוא שיר שאנשים מכירים את הלהקה רק בזהות איתו ולא ממש יודעים ומכירים את כל התקופות של הלהקה ומה המוזיקה הכי קשורה ללהקה וכל השירים הנהדרים הפחות מוכרים לקהל הרחב משנות ה-70 עד היום. גם נראה שהיה לכם בכיתה שם רגע מאוד יפה עם שיר של הלהקה וזה נשמע מאוד נחמד.אם אני פשוט הייתי צריך להחליט אז הייתי מביא משהו פחות מוכר ואולי אפילו את Amazing שהרבה דווקא מכירים כי זה שיר שבהחלט יכול לגרום לאנשים לרכוש גם את Get a Grip ודרך שם להכיר את הלהקה. אפשר עוד לדבר הרבה על IDWTMAT ועל המוזיקה הכוללת של הלהקה בכל התקופות,והרע והטוב בו אבל אני בטוח שיהיו פה עוד הזדמנויות... אבל דבר אחד זה שאם בזכות IDWTMAT או כל שיר אחר של הלהקה מישהו ממש מגלה את הלהקה ונכנס לכל התקופות שלה אז זה שווה הכל.רק חבל שזה לא קורה הרבה ואנשים לא נחשפים כאן בארץ ובמיוחד לא למוזיקה הכי ישנה של שנות ה-70. גם אני הרי הכרתי את הלהקה בתחילת הדרך בזכות השירים: Crazy ו-Hole ומשם קניתי את GAG ואחרי זה את NL ואז נשאבתי לתוך הלהקה ולכל התקופות והשאר היסטוריה...אבל הרבה אנשים מכירים שיר כמו IDWTMAT או Crazy או Angel ולא ממש ממשיכים עם זה ונשארים רק עם הידע הזה וזה מה שבשבילם אומר אירוסמית'. שבוע טוב דרך אגב!

למעלה