היי- דיו למדפסת

Lורליי

New member
היי- דיו למדפסת

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול אבל אנסה, אשמח אם תענו או תפנו אותי. יש לי מדפסת HP 920C והשאלה שלי הם נכון שתחליפים (לא דיו מקורי) הורסים את המדפסת ואת ההדפסה. בעצם השאלה שלי היא האם תחליפי דיו ירודים באיכותם יחסית לדיו המקורי של HP. תודה מראש

SCaToPHaG

New member
-ללא נושא-

הרשי לי לציין מספר עובדות שינסו לענות לך על שאלותיך: * יש המון אנשים שמשתמשים שנים בראשי דיו חלופיים והם מרוצים מאוד. * יש כאלה שקנו פעם ראשונה והראש התפוצץ להם בתוך המדפסת והרס אותה * אחוז הראשים הפגומים בקרב הראשים החלופיים גבוה בהרבה מזה בראשים המקוריים * לדיו החלופי המיוצר בארץ (של "אפיק") יש קו תמיכה ושירות לקוחות, אבל אין אחריות רשמית * מספר גדול מאוד של אנשים נוהגים לקנות ראש צבע מקורי וראש שחורלבן חלופי. * בכדי להאבק בהפסדים שנגרמים להם בגלל יצרניות הדיו החלופי, הספקים בארץ משתדלים להציע מבצעים שקשורים בקניית ראשים מקוריים, וכדאי לבדוק אותם - לפעמים הם משתלמים מאוד. (ראש + חבילת תמונות פוטו, ראש שני בחצי מחיר, ועוד) *זהו

FourAces

New member
תוסיף על כך את העובדה ש...

שימוש בראש חלופי בתקופת האחריות של המדפסת, הוא הפרה של כתב האחריות ובעצם מביא לכך שכל בעיה שלא תהיה תטופל שלא במסגרת האחריות של היצרן/יבואן/מפיץ על המדפסת.

SCaToPHaG

New member
השאלה איך זה עובד בפועל

כי למיטב הבנתי אין להם דרך לדעת.

FourAces

New member
ככה הם יודעים...

זוכרים את השעור בכימיה או ביולוגיה שהראו לכם איך משתמשים בנייר לקמוס שמשנה את צבעו כאשר הוא בא במגע עם חומרים מסויימים. אז כל אחת מהחברות מוסיפה לדיו שלה חומר כזה או אחר והדבר הראשון שעושים כשהמדפסת מגיעה למעבדה זה לטפטף קצת חומר על אזור ראש ההדפסה ובדיקה של צבע הדגימה שמתקבל. אם הגוון לא תואם לנדרש, סימן שנעשה שימוש בדיו לא מקורי והלכה האחריות.

למעלה