היי גרא

Ofra m

New member
היי גרא

אחותי בת 54 סובלת מדיכאון וחרדות היתה מטופלת בכדורים והיה בסדר, עכשיו שוב הפסיקה כשלושה חודשים מצבה לא טוב, היא נשואה עם ילדים גדולים אך מרגישה ממש גרוע, שכנענו אותה לחזור לכדורים זה עתה ביומיים האחרונים החלה שוב בטיפול, שאלתי היא בשעות החשיכה היא מתחילה להכנס לעצבות גדולה, בכי, וממש דיכאון, איך אוכל לעזור לה עד שהכדורים ישפיעו? ושנית מה אענה לה כאשר היא שואלת אותי "למה אני צריכה לחיות עם כדורים?, תודה

כמה מוזר

לרגע חשבתי שאת אני

m- תאמרי לאחותך בתגובה לשאלתה:" למה אני צריכה

לקחת כדורים" ? - שהכדורים הם "הסופר וומן עבורה" - הם המגן הנפשי הטוב והזמין ביותר עבורה כמציל מפני כל פגע..., שהכדורים עבורה הם כמו מים...-בכאלה סופרלטיבים

תוכלי להשתמש,כי הם גם אמיתיים ונכונים בכל היבט לבריאות הנפש שלה.בהצלחה.

כמו שיש אנשים

שצריכים לחיות עם משקפיים, אנשים שצריכים לחיות עם פרוטזה, אנשים שצריכים לחיות עם אינסולין, או כל מה שעולה על דעתך - כך הכדורים עבורה.
הם השלמה או תמיכה ביוכימית, למשהו שהגוף שלה לא מייצר לבד.

תארי לעצמך שכל אדם סכרתי יפסיק פתאום לקחת אינסולין כי "לא בא לו" ו"למה הוא צריך לחיות עם כדורים?"

Ofra m

New member
כן עניתי

בתשובה שזה כמו איסולין וכד' אבל בכל זאת היא לא מבינה למה היא צריכה להתמך בזה כל החיים, מן תסכול, שאלה: שמעתי על רדיומה, האם עדיף להפסיק את הכדורים ושתתחיל רדיומה?

מה זה רדיומה?

מישהו פה שמע על זה?

אם רופא המליץ לאחותך על תרופות, אז כנראה שכרגע היא צריכה תרופות.
זה לא בהכרח אומר שהיא תצטרך אותן כל החיים.

אין לי מושג

מה זה רדיומה.

ואם כדורים עוזרים לה ובכל זאת היא רוצה להפסיק עם משהו שעוזר לה, היא צריכה גם טיפול תמיכתי בשיחות להבהיר בדיוק את הנקודה הזו.

תארי לעצמך שיש לך בעיה, ויש לה פתרון - אמנם לא מושלם ואולי לא לטעמך, אבל פתרון שמאפשר לך לחיות הרבה יותר טוב... אבל את מסרבת לפתרון.
מה זה אומר עליך?
לא שווה לדסקס את זה קצת ולהבין?

לתת לכדורים לעשות את העבודה

יש תסכול בזמן הבינים, של הכדורים, יודעים שזה לוקח זמן אבל רוצים שזה יפעל כבר,,
אם היא התחילה כבר, וזו כבר הקלה כמובן, אז עכשיו זה ענין של זמן, והכלה שלכם את הזמן הזה עד שההשפעה תהיה אופטימלית,,
אז היא עצובה אחרי הצהרים - קודם היא היתה עצובה כל היום,,תהיי איתה, דברי איתה וחכי שהתרופה תעבוד,,
מחזקת את ידיך, ומבינה את הרצון שזה כבר יקרה,,
דנה
תרפיסטית באומנות

תרופות.

תרופות נגד דיכאון וחרדה.

אכן, לוקח להן, לרוב, כמה שבועות להתחיל להשפיע, ותקופת הביניים הזאת קשה.

אני היחידה שנרתעת מהביטוי "כדורים פסיכיאטריים"?

ladybug4NLP

Active member
גם אני נרתעת מהשם אבל מה לעשות?

זה השם שלהם. אז לקרא להם כדורי אושר?

ladybug4NLP

Active member
הם לא רק נוגדי דכאון וחרדה

הם נוגדים גם דברים אחרים די רבים .
זה כמו לקרא בפוליטיקלי קורקט מאותגרים שכלית לכל מיני בעיות כמו תסמונת דאון, וכד'.

זה לא הופך את זה ליותר נכון, או יותר נעים. זה הופך אותו ליותר מדוייק

את טועה ומטעה.

נוגדי דיכאון וחרדה -- זה השם המדויק של הקטגוריה הזאת.
ראי למשל כאן, על אחת התרופות הנפוצות מהקטגוריה הזאת: סרוקסט.
באינדסק התרופות היא מוגדרת כ"תרופה נוגדת דיכאון וחרדה".

"כדורים פסיכיאטריים" יכולים להיות גם תרופות נגד סכיזופרניה או מאניה דפרסיה. וזה ממש ממש לא אותו דבר.

כאן

ב- Infomed.

אם כבר את רוצה להיות מדויקת לגבי התופעות שהתרופות האלה נוגדות: רבות מהן גם נוגדות כפייתיות. גם.

ladybug4NLP

Active member
ין דבר כזה "מניה דפרסיה"

השם הנכון הוא bipolar disorder או דו-קוטבי

למעלה