היי גם אני חדשה

היי גם אני חדשה

השבוע התחלתי את הסמסטר הראשון שלי במדעי המדינה באוניברסיטה חיפה ורציתי לשאול איך את מתומדדים עם ההרצאות כותבים או לא?

@יעל@

New member
../images/Emo26.gif

אני לא לומדת מדעי המדינה ולא לומדת בחיפה אבל... אני רושמת. אם יש קורס שהמרצה מדבר מהר, ואני לא מספיקה לרשום תמיד אפשר להביא טייפ רקורדר והיום גם יש את הנגנים הפשוטים האלה שמקליטים. ניסיתי את זה באיזה קורס. אח"כ בבית סיכמתי לי בנוח את כל ההרצאה, אבל נעזוב את זה שהקורס היה משעמם וניכשלתי בו. (מזל שזה היה קורס כללי והיה אפשר לקחת קורס אחר במקום....)

חחחחחח../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo29.gif

הנגני MP3 שמקליטים להיט אצלנו
יש אחת שכל שיעור מביאה והיא לא כותבת כלום. בעיני זה בזבוז זמן- מיומנויות הכתיבה משתפרות מיום ליום במכללה. בינתיים הספקתי לרשום תמיד, הכי הרבה אני מצלמת מבנות אחרות שכן כתבו והן רציניות ומסודרות.

shay4442

New member
לא רושם אין טעם

80% מהקורסים שלי הם הרצאות פרונטליות ,ככה שחייבים לסכם על מנת להצליח בבחינה אבל אני רושם סיכומים ממש גרועים וכבכר למדתי מנסיון שכאשר מגיע מועד הבחינה אז אין שום סיכוי שאני אלמד מהסיכומים שלי(שהם ממש על הפנים) אלה ממקבץ הסיכומים של חבריי לקורסים ככה שכיום אני אפילו לא רושם....

כותבת הכל !!!! אחרת, שומדבר

לא נכנס לי למוח (כולל דוגמאות, הערות, ציורים וכו'). יש לי חברה שבדיוק ההפך ממני
אני תמיד צוחקת עליה שהיא כותבת בקודים

maverick 42

New member
אני באופן כללי

נגד עיקרון הכתיבה בשיעורים. לדעתי להשיג את החומר מסוכם כמו שצריך לא צריכה להיות בעיה (אינטרנט, חברים, ספרות זולה...(את"א)), ועדיף להקשיב בשיעור - ככה החומר נכנס יותר טוב. אתה יכול יותר להתמקד בשיעור ולפרוש מהמירוץ של להשיג את המרצה. התיאוריה שלי היא שעיקרון הכתיבה בשיעורים השתרשה עמוק בתודעה שלנו כ "כתיבה בשיעור = באמת ללמוד" מתקופת התיכון העליזה, שם המורה מתעקשת על כך שנכתוב כל מילה שהיא אומרת, כי ככה לא יפריעו לה, לא כי זה בהכרח הדרך הכי טובה ללמוד. כמובן שזה משתנה מאדם לאדם, ויש אנשים שיעדיפו בכל זאת לכתוב. הי, שיהיה לבריאות, אחרת ממי נצלם
כמו כן, זה משתנה ממקצוע למקצוע. אני למשל לומד מקצוע ריאלי, בו אין יותר מדי מקום לפרשנויות (1 זה 1, אתם שומעים?
), אז ההבדל בין מה שאני אכתוב במחברת לעומת מה שמישהו אחר יכתוב הוא די זניח.

iknow

New member
../images/Emo45.gif מסכים לגמרי

בכל זאת, כשלא כותבים, קל יותר לעקוב אחר ההרצאה וממש להבין אותה. התרגול במילא משריש ומטמיע את כל הדברים שאותם צריך לזכור כשמדובר במדעים המדוייקים, אז ספר או סיכום, בזמן שפותרים תרגיל זה או אחר, זה בהחלט מספיק.

PianoGirl20

New member
האמת שגם אני לא כותבת.

לצערי אני לא כותבת בכלל. התירוץ שלי הוא שעדיף להקשיב ולהתרכז במה שהמרצה אומר, אבל אני חוששת שחלק גדול מזה גם נובע מעצלנות... הבעיה היא שזה באמת קשה גם להקשיב וגם לכתוב, במיוחד אצל מרצים שמדברים ללא הכרה ולא ממש אומרים את הדברים בצורה מסודרת וקשה גם להקשיב כמו שצריך וגם לסכם בצורה טובה. אבל אני מקווה שדברים ישתנו הסמסטר ואני אתחיל קצת יותר לסכם בכיתה.

Lir האחת

New member
../images/Emo123.gif

מה שמזכיר לי שאותה בחורה שלקחה ממני לפני מספר חודשים את המחברת, טרם טרחה להחזיר לי אותה. אני אישית הייתי מעדיפה לכתוב, גם כאשר היה לי ממי לקחת לצלם. מכמה סיבות, את הכתב שלי אני הכי מבינה אני סומכת על עצמי יותר מאשר על כל אחד אחר (בעיקר כי אני כותבת ממש הכל) הכי קל לי ללמוד לקראת הבחינה דרך צורת הסיכום שלי, כלומר מהמחברת שלי. כשאני כותבת במהלך ההרצאה, זה משאיר אותי מרוכזת, וזה גם מכריח אותי להיות קשובה ולנסות להבין הכל ואז שוב, לפני הבחינות יותר קל לי ללמוד. בקיצור, זה מאוד אישי, וזה גם מאוד עניין של הרגל
בגדול, אני הייתי ממליצה כן לנסות לכתוב

כותבת....

אני גם לא לומדת באונ' חיפה, ולי יש רק הרצאה עיונית אחת בסימסטר הזה (כלומר, רק קורס אחד שיש בו הרצאות שצריך לכתוב בהן). אני מהכותבים, וגם אני מאלו שהמחברת שלהם עוברת אח"כ 1000 אנשים..אבל בכיף, למה לא..
לא מקליטה את ההרצאות וגם לא ניסיתי. נראה לי קצת מסובך לתמלל הכל אח"כ. מה גם- אני מרוכזת לגמרי רק כשאני כותבת...אז זה הפתרון האידיאלי בשבילי. אבל הרבה אצלנו מקליטים ואף מצלמים בווידיאו את ההרצאות.

ViolSastrad

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

ממ... האמת שעד היום הייתי מסכם הרצאות, ובדיעבד זה קצת בעייתי, כי ככה פחות עוקבים אחרי המרצה / מתרגל... אבל כפי שזה נאמר כאן זה שונה אצל כל אחד ואחד...

ChilD SouL

New member
משתתפת בצערך../images/Emo6.gif

סתם סתם... מרצים מצחיקים.
בכל אופן, תכתבי.

Musi© Gi®l

New member
אני משתדלת לכתוב אבל בקורסים

שהם יותר תוכניים אני לא כותבת טוב בכלל

Lir האחת

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif