היי! גילוי חדש!

היי! גילוי חדש!

המ סליחה שאני ככה מפציצה את הפורום פשוט יש לי היום פול זמן ונגמר לי מה לעשות אז אני מגלה כל מיני דברים
נכון "רוץ נתי"?
אז בדיסק של שמע ישראל, מאחורה, איפה שהשירים כתובים באנגלית, כתוב roots natty. וזה סתם הצחיק אותי עד היום :] בגלל המשמעות הכפולה. ועכשיו שמעתי שירים של בוב מארלי, ואחד מהם קוראים ROOTS, וחלק מהפזמון [או איך שלא תקראו לזה, זה לא בדיוק פזמון], זאת השורה roots natty.
אז הנה עוד משהו שלא ידעתי עד עכשיו. אגב השיר הזה של בוב מארלי ממש נחמד

The Macker Girl

New member
אבל איך זה גילוי חדש

אם כל פעם שמישהו שאל מה המשמעות של "רוץ נתי", הסברנו שזה ביטוי בפטואה, והזכרנו את השיר של בוב מארלי?

בשבילי זה גילוי חדש.. ויש לי תרוץ

הממ זה שזה בפטואה ידעתי. roots- שורשים, מן הסתם
נתי- ראסטה מאן
אבל פשוט לא הכרתי את השיר של בוב מארלי. אז או שפספסתי את זה או שסתם לא התייחסתי כי לא הבנתי על מה אתם מדברים.

רוטס באנגלית זה שורשים בפטואה

זה סגנון הרגאיי האמיתי השורשי של פעם, או משהו טבעי, או ברכה או כינוי לראסטה מאן

יום אחד אני אשאל מישהו שאלה תחבירית

בפטואה והוא יידע לענות לי
טוב עכשיו אני צריכה לברר כי זה מעניין אותי.

חידות!

איך אומרים "אני רוצה טאמ" בפטואה? [כן, אני יודעת שטאמ זה כבר בפטואה אני פשוט לא חושבת שיש לזה מילה בעברית, אבל אני מדברת על הכובע של הראסטות]. או למשל, איך אומרים "איפה קונים טאמ" בפטואה? טוב קיצר אני חומדת את הכובע הזה ואני צריכה לצאת למסע חיפושים אחריו. והמ מיכל, כדאי לי לעשות ראסטות?

למה נראה לך שאני יודעת את זה? ../images/Emo4.gif

מה אני דוברת פטואה שוטפת?
ד"א טאם טאם אפשר למצוא בכל מקום, תכנסי בתחנה מרכזית ת"א לחנות של האתיופים והנה לך טאם טאם. לגבי הרסטות, אם את חושבת שזה יחמיא לך תעשי לי היה והורדתי אותם אחרי כמה חודשים.

אני סתם מציקה ../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif

מה שבטוח את דוברת יותר פטואה ממה שאני
האמת אני הכי מפחדת שהראסטות ידפקו לי את השיער. :\

מזה ידפקו?

רסטות קשה מאוד לפרק... אני הצלחתי אבל קרעתי חצי מהשיער אז הייתי חייבת להסתפר קצר עד אחרי האזניים בלי לפרק את צריכה פשוט לגדל שורשים בלי לגעת בהם לגדל לגדל והשיער צומח כרגיל אז יהיה לך שורשים רגילים שממשיכים לרסטות שזה מכוער לאללה. תחשבי טוב גם למה את עושה את זה, הייתי מציעה לך לחכות שנתיים שלוש.

אה! כמה מפתיע! זה מה שאמרת לי

כשרציתי לעשות פירסינג [לא שעכשיו אני לא רוצה]. בקשר לפירוק- אז זהו שזה הקטע שבגללו לא עשיתי עד עכשיו. אין מצב, פשוט אין מצב שאני מסתפרת קצר. בחיים לא. מספיק היה לי בתור ילדה. ובכלל אני לא אדבר על לגדל שורשים בלי לגעת בהם, זה בכלל גועל נפש ואין מצב. אבל לא אמורים לפרק את זה במספרה?

אני פירקתי בבית לקח לי איזה 8 שעות

ז''א דודה שלי פירקה לי. ואין מצב שאת לא נשארת עם קצר בסוף. ואני אומרת לך לחכות כי עוד לא עשית אותם ואת כבר חושבת איך להוריד אז כנראה שאת עושה מהסיבות הלא נכונות

אני פשוט מציאותית

זה דיי ברור שמתישהו אני לא ארצה יותר. טוב בכל מקרה זה סתם משהו ששקלתי ורציתי לשאול. תודה.

אין בעד מה...

ואם את רוצה לעשות אני מכירה מישהי *האמ* כרמית *האמ* שתעשה לך

למעלה