היי, בקשר לגלולות

Rotemi232

New member
היי, בקשר לגלולות

אני נוטלת כבר במשך שנה וקצת גלולות אורטו-סיקלן. לאחרונה שמתי לב שאני עומדת להתחיל את החפיסה האחרונה שיש לי, אז התקשרתי לקראת סוף פברואר לקבוע תור לרופאת נשים שלי ונתנו לי תור לסוף אפריל. כמובן שאמרתי לא תודה ושאמצא רופאת נשים אחרת. חבר שלי יצא לשבועיים לטיול כלשהו, אז אמרתי - בשביל להיות מוגנת צריך שבוע רצוף של גלולות, אני לא אתחיל את החפיסה האחרונה שבידי כי גם ככה חבר שלי חוזר עוד שבועיים והייתי בהפסקה של הגלולות במשך שבוע כדי לקחת עוד קצת זמן ספייר כדי למצוא רופאת נשים חדשה. לאחר השבוע הזה התחלתי את החפיסה האחרונה שיש לי והיום הולכת להיות הגלולה השמינית בחפיסה. ממש ככה במקרה, קרה שלילה אחד שכחתי לקחת ולקחתי את הגלולה ששכחתי ביום שאחרי. לדעתי עברו יותר מ-12 שעות מאז שהייתי אמורה לקחת את אותה הגלולה. אתמול קרה לי שוב אותו המקרה ולקחתי את הגלולה בוודאות יותר מ-12 שעות אחרי. כמובן שהשאלה היא - האם אני מוגנת? ממש לא בא לי להשתמש בקונדום, אחרי שבועיים שלא ראיתי אותו. הבנתי מהרבה אנשים שנשים שלוקחות הרבה זמן גלולות - לוקח להן המון המון זמן להצליח להכנס להריון. ושוב, לקחתי את הגלולות ששכחתי, אך עשיתי את זה אחרי יותר מ-12 שעות. בבקשה, תגידי לי שאני מוגנת ושלא נצטרך קונדום. תודה !

את לא מוגנת משתי סיבות:

1. התחלת את החפיסה החדשה לאחר יותר משבוע הפסקה ולכן אין הגנה במשך לפחות השבוע הראשון ובנוסף אחרת פעמיים בלקיחה מעל ל- 12 שעות. אתם צריכים קונדום למשך שבוע מהיום האחרון ששכחת. ובכלל, כשתגיעי לרופאת הנשים שלך, התייעצי איתה לגבי אמצעי מניעה שאינם גלולות כי אלה דורשות בליעה יומיומית ונראה שאת מתקשה עם זה. יש גם מדבקות וגם טבעת וגינלית שהם לא כל יום. מומלץ .

hummingbird 3

New member
בנוגע לשכיחת גלולות...ממה שאני יודעת

את באמת לא מוגנת מאמי, או שלא תשכבי איתו או שתשתמשי בקונדום בתוספת..שטויות אל תתבאסי על זה...יותר תתבאסי אם תכנסי להריון :) אני לוקחת פמינט ויש להן שירות שמזכיר לך לקחת גלולות כל יום וגם בתחילת חפיסה חדשה-קוראים לזה מזכירונט, אז אולי שווה לך לברר עם רופא הנשים שלך..

Rotemi232

New member
תודה לשתיכן, אני חייבת להבהיר משהו

קודם כל בסדר, אני משתמשת בקונדומים עד עוד שבוע בערך. תודה על התשובה הזריזה. דבר שני - אני לא שוכחת בד"כ גלולות ! כשהגלולות שלי היו בארנק אני לא שכחתי כמעט אף פעם ! אבל עכשיו יש לי ארנק חדש והוא קטן וחפיסת הגלולות לא נכנסת בתוכו, לכן יצא ששכחתי פעמיים החודש. אני מאוד אחראית ובד"כ אין לי בעיות עם לזכור לקחת גלולות. ולגבי להחליף את הגלולות - אני בכל מקרה אעשה את זה כי יש לי בעיות איתן, המחזור שלי מאוד קשה והוא מתמשך 6 ימים. תודה לשתיכן !

למעלה