היי בנות :)

היי בנות :)

("היי שיף!!!!") באמת,מה שלומכן? שתדעו לכן שלמרות שאני לא כותבת כאן, אני נכנסת פעם בשבוע-שבועיים ומשתדלת לקרוא כי מה לעשות, התמכרות נשארת התמכרות
. האמת שהרבה פעמים רציתי לכתוב הודעה של מה קורה איתי והכל, ופשוט לא היה לי כח..אז הנה זה בא, ואפילו שיש סיכוי טוב שאני כותבת לעצמי- אני אכתוב בכל זאת. אז אני כבר בעיצומו של החודש התשיעי (!) לשירות הלאומי שלי, ובחיי שלא האמנתי שזה יעבור כל כך מהר. עד שהספקתי להתרגל לעובדה שאני ישנה בחדר עם עוד 2 בנות, שאני עובדת מינימום (מינימום, כן?) 10 שעות ביום, שהרבה מהזמן שלי הולך על נסיעות (שימו לב לשנינות..), שהאנשים בירושלים הרבה יותר פריקים (במובן של מוזרים) מאשר התל אביבים למשל, עד ששמעתי ירושלמי אומר מ-אתיים ועד שקלטתי ששוק מחנה-יהודה הוא שוק אמיתי ולא השוק שיש פה בנתניה- אני אוטוטו עוזבת, וזה די עצוב. מאד עצוב אפילו. מוזר לי לסכם שנה שעוד לא הסתיימה, אבל אם אני ארצה ואם לא- יש תחושה של סיום, של סופשנה. גם בבתי הספר שאני מלמדת בהם כבר מתכוננים לסוף שנה, ואפילו התלמידים שלי כבר רוצים שנתכנן את מסיבת הסיום שלנו ונעשה רשימות- מה כל אחד יביא ואיך הם ייפרדו ממני ואם אני אתן להם את הכתובת שלי ואם נוכל לשמור על קשר (בטח שכן!!!! איך אני אחיה בלי לקבל עדכון שבעי מקארין ועדן על איזה סרט הן ראו השבוע? ומי ימשיך לשלוח לי מדבקות של ארתור אם לא דניאל החמוד?
). בקיצור, השם ישמור, השנה נגמרת. מה שנמצא לי עכשיו בראש זה בעיקר שאני מאוהבת בירושלים, ואם פעם צחקתי על בת דודה שלי שאמרה לי שהיא מתה על ירושלים- היום אני לא מבינה איך יכלתי להגיד שתל אביב יותר שווה.. כי ירושלים כל כך הרבה יותר. יש בה הכל מהכל- אנשים ומקומות ונוף ודברים הזויים ומגניבים ומוזרים ומיליון סוגים מכל דבר, והשוק המגניב בעולם (עם דוכן החלבות הכי שווה בעולם וחנויות הממתקים הכי שוות בעולם). וגן הוורדים שליד הכנסת כזה יפה, אפילו כשאת נמצאת שם עם חברה ועוד איש הזוי שמיליון אחוז שהוא איזה סוכן שב"כ שמשחק אותה כאילו הוא קורא שם עיתון רק כדי להשגיח שאין איזה מישהו שרוצה להתנקש בחייו של אהוד אולמרט שבדיוק יוצא ממשרד החוץ שממול, והמאבטח קורץ לנו ואומר לנו שבכלל לא שמנו לב (ברור, כי מיליון מכוניות שחורות שצופרות ועושות רעש ואורות לא מושכות סקרנות בכלל). ובכל הכנות- עם כל בתי הקפה הפלצניים של תל אביב, והשוקולטיירים האנינים והדברים הטעימים האלה- אין, פשוט אין כמו משולשי השוקולד של נאמן. ובכלל, נאמן אימפריה, ושיתרחבו כבר מעבר לירושלים (או שלא, כי אז זה כבר לא יהיה מיוחד). והכי מגניב ללכת בירושלים ולהתלהב שאתה מכיר כל מיני נקודות ציון מ'מישהו לרוץ איתו'- טליתא קומי, וליפתא כמובן, ומסעדת 'סימה', והשוק, ובית החולים הנטוש שהוא המעון של פסח והכל. ולהקשיב לנגנים ולנערים והנערות האבודים של כיכר ציון, שגורמים לך לתהות אם באמת יש בירושלים טיפוסים כמו פסח בית-הלוי, ואם באמת יש מקומות כמו המעון של פסח בית-הלוי, והכי מגניב לאכול ב'בורגרס בר' מאחורי המדרחוב ולהצטלם עם מי ששיחק את שומר הראש של פסח (איך קוראים לו בסרט? שכחתי) שנותן לך גם פלאיירים להופעה שלו בצוללת הצהובה בתלפיות. והעניין הזה עם השכונות.. באיזו עיר יש כל כך הרבה שכונות? וכל כך הרבה קווי אוטובוס? ומי זה לעזאזל הנהג של קו 8א', שפשוט מסתובב בכ-ל ירושלים (אני מוכנה להישבע שעל 95% מתחנות האוטובוס בירושלים כתוב קו 8א'. מטורף) במסע הקסום לעבר כפר שאול? אני יכולה להמשיך ככה שעות, אני מרגישה שאני חיה כל חיי בירושלים...אין, מדהימה. תבקרו. מעבר לזה שהיא עיר מדהימה, היא גם עיר הבירה שלנו והיא כל כך מאבדת את המעמד שלה (ואת היהדות שלה) וזה כל כך עצוב. ירושלים חייבת להיכנס למודעות הרבה יותר חזק, ולא ע"י זה שהצבא שולח חיילים לבקר בהר-הרצל כל יום ראשון במסגרת תרבות יום א'. אין לי מושג איך זו נהפכה להודעת יחצנו"ת לירושלים, אבל העיקר שנהניתי :) אז באמת, ממרום 9 וקצת חודשי השירות הלאומי שלי, אני מכריזה קבל עם ועדה: א. ירושלים הכי שווה בכל העולם ב. אוטובוס אקורדיון זה כיף, במיוחד כשחוזרים מקניון מלחה עם הרבה שקיות ומצברוח כפיתי לחלוטין (מלשון כפית,כן?) ג. ירושלים שוברת את שיאי רשתות הסופרמרקט לחרדים, וזה כיף כי זה זול וכי יש שם מוצרים שבחיים לא הייתן חושבות עליהם. וחוצמזה, איפה עוד תמצאו סקיפי אמיתי עולה 15 שקלים?! ד. תבואו לבקר. בשיא הרצינות. יש לי דירה ואני אשמח לארח אתכן ואני ממש ממש ממש רצינית! אוהבת המון,שמרו על עצמכן. תחשבו על מה באמת חשוב בחיים, אל תעשו שטויות. אל תעשו דברים שתתחרטו עליהם, תחשבו על אחרים. לילה טוב :) (בתמונה- נוף מאחד מבתי הספר שבהם אני מלמדת.)

יעליתיתיתיית

:) מתי רואים אותך?
(שיהיה מפגש כבר, יש פה בנות שלא ראיתי מלא זמן..!!) ואין על מה:)

Immortality

New member
נשמע מעולה,

עשית לי חשק לנסוע. :) [אגב, נאמן יש גם בקניון איילון, לא רק בירושלים. אין ספק שזו המאפיה הכי הכי -הכי- טובה שיש]

זהו,בדיוק ביום שני האחרון גיליתי שהנאמן שיש

בקניון איילון הוא רשת אחרת מזו הירושלמית. ואם לדייק (נו, כי אני ממש מכורה לנאמן וצריך להפיץ את האור בעולם)- אז יש את נאמן בקניון איילון וברחוב עמק רפאים במושבה הגרמנית בירושלים שזו רשת אחת, ואת כל שאר רשת נאמן- שפרושה ברחבי ירושלים ובמעלה אדומים ובאיזור... ונאמן הירושלמי זה בסט
[ובואי!]

Tin Doll

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

בשנים האחרונות למדתי להעריך הרבה יותר את העיר בה נולדתי וגרתי כל חיי.. פתאום כשאני עוזבת את העיר אני מרגישה שאני בחוץ לארץ, האנשים בירושלים כל כך שונים ואני כל כך שמחה להיות חלק מהדבר הקסום הזה ולהכריז שאני ירושלמית בדמי. גם אני עושה שנה הבאה שירות, כאן, בירושלים (רציתי לעשות מחוץ לעיר אבל יש לי בגרויות להשלים...), לא יודעת עדיין. אולי בבית חולים הדסה הר הצופים. איפה הדירה שלך? אשמח לבקר אותך... :) אגב, תתחילי להכיר את הנהגים של קו 6. יש נהג אחד שכבר מכיר אותי וכל פעם אנחנו מדברים.. אין, הנהגים האלה זה משהו. המאבטחים יותר. P: את מסתובבת בירושלים בסופי שבוע בערב? אם לא, את חייבת לראות כמה כיף זה. (ותתעלמי מהפרחות והערסים ששורצים בכל מקום) חוץ מזה שבורגרס בר זה אלוהי (והעובדים הישנים שהם הכי חמודים עזבו ]; ) ואל! תקחי את הסלט. העגבניות רקובות. איפה עשית שירות לאומי?

ובכן ובכן

ראשית אני שמחה שיש מי שמבין את האהבה הירושלמית הזו ולא נותר לי אלא לקנא בך שנולדת ואת גרה בעיר הקודש
שנית, אני לא מסתובבת בסופ"ש בירושלים בגלל שבדרך כלל אני חוזרת הביתה, וחוצמזה- אני דתייה אז אני לא בטוחה שמה שאעשה בשישי בערב בירושלים זה דווקא להסתובב בעיר..
שלישית,בסינדרום עוד לא הייתי למרות שכל הזמן יש שם הופעות שבא לי ללכת אליהן.. אבל במעבדה דווקא הייתי והיה חמודיק. קו 6- אני נוסעת בו בימי חמישי בבוקר, אבל בגלל שבבוקר ממש אי אפשר לדבר איתי אני אפילו לא טורחת להסתכל מי הנהג.. למרות שאני אוהבת את מאבטחים שתמיד עולים לבדוק את האוטובוס במזרח העיר. אני מתלהבת מזה ומרגישה שאני באיזה קו תפר מסוכן
מה עוד? אה אני עושה השנה שירות לאומי במרכז להעמקת יהדות בירושלים. הדירה שלי בקריית משה, את מוזמנת לבקר באמת! מסר?

Tin Doll

New member
סופ"ש זה גם חמישי ומוצא"ש. P:

גם אני לא ממש יוצאת בשישי, אי אפשר כל כך לצאת מהבית ולא נעים, ההורים שלי דתיים. קרית משה? שתי הסבתות שלי גרות שם.. D-: איפה בקרית משה?

drops of summer

New member
אני ממש מסכימה.

בתור מישהי שגרה בצפון, וכל המשפחה מצד אמא בירושלים. כל פעם שאני מבקרת יש תחושה מיוחדת כזאת, ממש. ואני ממש אוהבת איך שאת כותבת, ואת חמודה כל כך. שבת שלום :].

חמודית ../images/Emo99.gif

אני מניחה שכל יום שלישי במהלך החודש יהיה טוב, כי בימי שלישי אני לרוב בחצי יום חופש, וויצ' מינז שאני מסיימת לעבוד ב2 ויש לי את רוב היום... בקיצור באמת, תמצאי תאריך שנוח לך שיהיה ביום שלישי- וניפגש סופסוףףף

גם את שימחת אותי! בואי לבקר,ואני רצינית ממש

בטח את בתקופת לימודים וכאלה, אבל בחופש אולי? אני עובדת ביולי ואני אהיה עדיין בירושלים... אני יודעת שזה קצת הזוי כי אנחנו בקושי מכירות, אבל זה מה שמגניב :) באמת.

למעלה