היי בנות

מישמש33

New member
היי בנות

זמן רב לא כתבתי,ומדי פעם הצצתי, אך לא כהרגלי, עבר עלי חודש כואב במיוחד, ופשוט שום דבר לא עזר גם לא ה"תותחים הכבדים", אחת לכמה ימים קיבלתי זריקת וולטרן, רק בשביל מעט שפיות נפש ורוגע לגוף וחיכיתי ל- 29/4 ע"מ לעבור את הלפרסקופיה.עשיתי הכנה נפשית ורוחנית לעצמי והכנה למתוקית שלי בת ה- 4 ודאגתי לארגון לבונבונים בני השנה וחצי ופשוט בוטל לי הניתוח. אומנם מהסיבה הנכונה לחץ הדם שלי היה 185/110 וכפי הנראה אין מדובר בלחץ נפשי או משהו שנגרם ממשככי הכאבים הרבים שאני לוקחת ואפילו לא מהכאבים העזים, עכשיו רוצים שאעבור בירור שלם של לחץ הדם ולאור בדיקות הדם שמעידות על כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים והעובדה שאני מעשנת גם בדיקות של סתימות עורקים. מצד אחד אני מרגישה הקלה שזה נתגלה לפני הניתוח ולא גרם להסתבכות בניתוח אך מצד שני אני עם הכאבים האלו קרוב לשנה ובמקרה שלי יש ימים רעים יותר ורעים פחות (הימים הטובים יותר או פחות נעלמו בחודשים האחרונים ) ובעל ושלושה ילדים שסובלים יחד איתי והתסכול עצום, אני פשוט רוצה כבר להיות אחרי זה !!! אני מעוניינת לדעת, האם יש בנות נוספות אשר סובלות מכולסטרול וטריגליצרידים, לחץ דם גבוה ? זה בעסקת חבילה יחד עם האנדו' ? לאור כמות הבדיקות אני מרגישה כמו גבר בן 50 אחרי התקף לב... טפוטפוטפו להבדיל מירב

vered140870

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif

גם לי יש כולסטרול גבוה שמכמה רופאים הבנתי שמייחסים לגלולות ברצף! תרגישי טוב, מזל שהכל התגלה לפני הניתוח- תעדכני בהמשך !!!

זואילי

New member
כולסטרול וטריגליצרידים

הי מישמש. לדעתי הכול' והשומנים אינם קשורים לאנדו'. גם לי יש ערכים גבוהים כי במשפחתי זה גנטי (מאמא) ובנוסף לכך גם הגלולות שלקחתי מגיל 16 הוסיפו לעלייה בכולסטרול. בשנה האחרונה נפגשתי מס' פעמים עם דיאטנית ושיניתי את התזונה לגמרי - מה שהוריד קצת את הרמה של הכול' הרע והוריד בהרבה את הטריג'. עם הגלולות עשיתי לראשונה הפסקה של כ - 5 חודשים - מה שאכן גרם לירידה נוספת בכול' הרע, אבל ההחמרה באנדו' הייתה משמעותית. גם אני שאלתי פה מה עושים בעניין והאם מישהי משתמשת במדבקות במקום בגלולות. בעוד שבועיים אני נפגשת עם סוריאנו ואשאל אותו בעניין ואשמח לעדכן אותך. ולגבי לחץ דם - דווקא אצלי נמוך... ועישון - גם אני חוטאת וזה לא ממש תורם לעניין הגלולות. זה טוב לדעתי שעשו לך רגע "סטופ" כדי לבדוק אותך טוב טוב עם העניינים החדשים שנפלו עלייך דקה לפני ניתוח. אני מצטערת לשמוע כמה כואב לך ויכולה רק להביע הזדהות.

galim29

New member
גם לי היה... לא קישרתי ../images/Emo2.gif

כמעט בכל בדיקות דם שעשיתי בשיא המחלה היו לי תוצאות של כולסטרול וטרי... גבוהים. לא קישרתי בכלל. האנדו ממשיך להפתיע. בעיקרון אמרו לי לעשות דיאטה מיוחדת ולעקוב אחרי זה. אחרי הניתוח הרבה דברים נרגעו אצלי בגוף או לפחות נכנסו לתרדמת חורף ארוכה (עוד מעט שנה מהניתוח..טפו טפו טפו).... מקווה שתקבלי תור חדש בקרוב... אם יכולה לעזור במשהו, שיחת הרגעה, מהחדרת מוטיבציה, לפרוק מהלב.. אל תהססי. וכן, אכן כמות הבדיקות מחרפנת אבל לעברי את הניתוח ובשאפיה שיהיה שיפור משמעותי.. מאמינה שתרגישי הרבה יותר טוב... בהצלחה!!!!!!!!!

מיכל235

New member
אצל מרבית הנשים

גלולות מעלות את הכולסטרול ולעיתים גם את הטרגליצרידים. בתקופה שאני נטלתי גלולות הכולסטרול שלי הגיע גם ל- 290, היום כשאני לא נוטלת גלולות הכולסטרול שלי תקין לגמרי. גם אצל חברה שלי בזמן שהיא לקחה גלולות היו לה גם טריגליצרדים וגם כולסטרול גבוהים וכשהיא החליפה להתקן רמות הכולסטרול והטריגליצרדים ירדו. רופאת הנשים שלי גם אמרה לי שגלולות בפרוש יכולות לעלות את הכולסטרול. כך שלדעתי אין קשר בין הכולסטרול הגבוה לאנדו' אך כמובן יש קשר בין הגלולות לכולסטרול הגבוה. תרגישי טוב

כ"כ מבינה אותך!

גם לי הייתה את אותה הבעיה,(רשמתי פה הודעה ממש מתחתייך,כרגע
) זה קרה ביום ראשון בתה'ש,הייתי ממש על מיטת הניתוחים,בגלל לחץ דם גבוה (220/108) ביטלו לי ולא רצו לקחת סיכון. כמוך,גם אני מבינה את המרדים וטוב שלא לקח סיכון כי החיים שלי ניצלו. ככה אני רואה את זה לפחות. אני כואבת את כאבך ויכולה רק לקוות לשנינו שנוכל לטפל בזה כמה שיותר מהר ולחזור לניתוח המיוחל. אני פניתי לרופאת המשפחה שלי,שעיצבנה אותי כ"כ,ואמרה לי להתחיל לשחות ולהתעמל (בסדר,זה נורמלי) ולא נתנה לי כדור להורדת הלחץ דם. אז קבעתי תור לרופא שמטפל ביתר לחץ דם שאני מאוד מקווה שיעזור לי. ואולי אפילו ישלח אותי למעקב בתה'ש . שיהיה בהצלחה ובלי לחץ.

מישמש33

New member
גלולות וכולסטרול

מישיבה על האינטרנט ומשיחות עם רופאים בכל הבדיקות שנשלחתי לאחרונה עולה כמעט בבירור שגלולות מעלות כולסט' טריגליצ' ואפילו את לחץ הדם הדיאסטולי (מה שנקרא הנמוך שאמור להיות בין 70-80) שאינו מושפע מלחץ חרדה וכו'. השאלה מה עושים כשחייבים לקחת גלולות על בסיס קבוע ? האם אקבל עכשיו בנוסף כדורים ללחץ דם כולסט' וכו' ? בימים הקרובים יש לי פגישות עם מס' רופאים וכן עם ד"ר סוריאנו ע"מ לראות מה עושים ואיך ממשיכים הלאה, פרטים בהמשך. ותודה לכן בנות על החיזוק והתמיכה.

למעלה