היי בנות,

millerit

New member
היי בנות,

המון זמן לא הייתי פה, התגעגעתי לחיבוק ולתמיכה שלכם. לצערי גם הטיפול השני של הIVF נכשל, ואני מתחילה לחשוש מהחזרה של האנדו'.... בכל זאת חצי שנה בלי שום טיפול באנדו' אלא להפך. הרופאים טוענים שהטיפולים נכשלו בשל איכות ירודה של העוברים (שנובעת מאיכות ירודה של הביציות כנראה) . למישהי קרה מקרה דומה? האם אין דרך לייצר ביציות עם איכות טובה יותר ?(כנראה כמות זו לא הבעיה אלא האיכות אצלי) האם כדאי להפסיק את הטיפולים ולהתחיל לטפל באנדו' שלא יגדל פרא? דרך אגב בטיפול הראשון נתנו לי גונל, ובשני מנופור. תודה מילרית

ר ו מ י ה

New member
מצטערת על השלילי ../images/Emo201.gif

לצערי איכות ביציות ירודה די רווחת אצל נשים עם אנדומטריוזיס. גם אצלי, בטיפולים הראשונים איכות הביציות היתה ירודה מה שהתבטא במיעוט ביציות (גם אם נצפו זקיקים רבים), מיעוט הפריות ועוברים לא יפים (חלוקה איטית של תאים+ שברים). מה שאצלי עשה את השינוי היה תוספת של סטרואידים לפרוטוקול הטיפולים.כתבתי על זה רבות בעבר ואני ממליצה לך לעשות על זה חיפוש בפורום. בנוסף, מבחינה סטטיסטית הוכח כי דיכוי ממושך של לפחות שלושה חודשים לפני הטיפול מעלה את הסיכויים להריון. אני יודעת שבחלק מהמחלקות פרוטוקול הכולל דיכוי ארוך הפך לחלק מפרוטוקול הטיפולים אצל נשות האנדו' והתוצאות יפות. ממליצה לך להתייעץ על כך עם הרופא המטפל.

millerit

New member
תודה רומיה

עשיתי חיפוש על כל ההודעות הקודמות בנושא איכות ביציות. לא ידעתי שזה קשור לאנדו'.

ר ו מ י ה

New member
לצערי עוד "תענוג" מפוקפק

איתו עלינו להתמודד. הבשורה הטובה היא שברבים מהמקרים ניתן לשפר את איכות הביציות ע"י שינוי פרוטקול. חשוב שהרופא המלווה אותך יהיה פתוח ויצירתי מספיק לנסות ולשנות.

millerit

New member
תודה רומיה - ועוד שאלה לכולם

את שני הטיפולים עברתי בבית חולים ציבורי, ועכשיו עם שני הכשלונות אני שוקלת לערב את ד"ר סוריאנו או לפחות ללכת אליו לייעוץ - מה אתן אומרות ע"ס הטיפול שלו בפוריות ולאו דווקא באנדו ???

ר ו מ י ה

New member
לדעתי לא

ד"ר סוריאנו הוא כירורג מעולה, אך אינו רופא פריון ואם את כבר בוחרת ללכת לרופא פריון פרטי, לכי אל רופא שזהו תחום התמחותו.

היי מילרית

קודם, אני מצטערת על השלילי, וכל מה שמתלווה לכך. ובאשר לשאלתך...בטח את תדעי, אבל אני בעד שתלכי אליו, וזה מנסיון. נכון שד"ר סוריאנו הוא כירורג מופלא, אבל זה לא שולל את היותו רופא פריון טוב. אצלי בכל אופן זה הצליח. בכל אשר תחליטי -שיהיה לך המון בהצלחה.

מצטערת על השלילי ../images/Emo201.gif

מקווה שזה האחרון
מציעה לך לפנות לרופא פיריון. יש כאן כמה מומלצים. לא הייתי "מערבבת" כירורגיה עם פיריון. בהצלחה

ל י א ן 2

New member
מילרית יקרה ../images/Emo201.gif

מצטערת לשמוע על השלילי יכולה להמליץ לך על פרופ' זיידמן, פרופ' שולמן שניהם רופאי פריון , מנסיוני התרשמתי שגם מבינים מאוד באנדו'. בהצלחה

millerit

New member
תודה בנות,

לפחות עכשיו נראה לי שאני אלך לד"ר סוריאנו על מנת שיתן לי טיפול "מונע" לאנדו'.(אולי דקא אולי גלולות) לפני חצי שנה שעשיתי את הניתוח הוא אמר לי לא לנסות IVF יותר מחצי שנה ללא טיפול באנדו' כדי שלא יחזור. אני ממש מפחדת לתת לאנדו' לגדול פרא ללא טיפול. מילרית

למעלה