היי בנות

vered140870

New member
היי בנות

אני די חדשה בנושא, רוב הזמן קוראת די פסיבית בפורום, פשוט כי אין לי כח להתמודד עם הנושא. לפני כמה חודשים עברתי לפרוסקופיה בשל מימצאים אנדומטריוטים ושאר צרות. תמיד סבלתי מכאבים לפני ובמהלך מחזור. פתאום היום , סתם כך , כשבועיים אחרי מחזור, אותם כאבי תופת מוכרים כל כך. האם מוכר לכן? האם זהו עוד פן של החרפה? אוווווףףףףף!!!!!

|תנסי להזכר

אם בימים האחרונים התעצבנת מאוד על משהו... גם לי זה קרה עברתי חודש וחצי רצופים של כאבים בלי שום משכך שירגיע, יום אחד ניזכרתי שיום לפי תחילת הכאבים רבתי עם בן זוגי מריבה מלאה בסערת רגשות ויום שלם לא נרגעתי ממנה ואז באו הכאבים הנוראיים האלה. בשורה תחתונה לא להאמין עד כמה גוף ונפש קשורים, אז תשתדלי לקחת הכל בקלות ולא להתעצבן מכלום.

רענן35

New member
גם אני די חדשה אבל...

נראה לי ע"פ ניסיוני ששבועיים אחרי המחזור זה בזמן הביוץ,ומנסיוני זה גם זמן שאני חשה בו כאבים אמנם לא כמו במחזור אבל...אולי אני ממש לא יודעת על מה זה מעיד:(

גל 4

New member
היי ורד ../images/Emo140.gif

ראשית, ברוכה הבאה. שנית, לא הבנתי אם אכן אובחנת עם אנדו' באופן חד משמעי אבל אם כן אז לשאלתך - ודאי שזה מוכר! אחת הצרות של אנדו' זה הכאבים שלא תמיד קשורים למחזור או לביוץ. אצלי יש כל מיני כאבים בכל מיני זמנים ואם תקראי בפורום אז הרבה בנות מעידות על כאבים רמים ונוראים.והם גוברים אם אין דיכוי מספיק של המערכת. הכאבים יכולים לנבוע מציסטות ועד הדבקויות בחלל הבטן והאגן... אז זהו בהחלט הפן המשמעותי של החרפה (כפי שקראת לה)...לא כתבת באם את מטופלת בהורמונים כלשהם לדיכוי... יהיה יותר קל לענות על שאלותייך אם תתני יותר פרטים לגבי מצבך... בכל אופן מאחלת לך בריאות והקלה בכאבים.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

את יותר ממוזמנת להפוך לאקטיבית
ראית דו"ח ניתוח? מה היו המימצאים? מה חומרת המחלה? עפ"י מה שאת מתארת נשמע שאת לא על דיכוי לאחר הלפרס' תקני אותי אם אני טועה. יש לשקול דיכוי בדקא. ארוך / גלולות ברצף שכן עפ"י הסימפטומים שאת מתארת המחזור שאת מקבלת לא עושה לך טוב. יש כאן הרבה בנות שמוותרות עליו ולא מקבלות מחזור שנים. אם את בטיפולי פיריון זה יכול לשנות את התמונה אבל עדין בין טיפולים במקרים הקשים נהוג להיות בדיכוי. בהצלחה

vered140870

New member
תודה לכולכן!!!

מרגש לראות כמה תמיכה מקבלים בפורום זה. חזרתי מחופשה בים והכאבים פסקו. סיפורי המלא נראה לי קצת חריג : אני בת 35, אמא לשני ילדים- הקטן בן 5. מעולם לא היו לי בעיות פוריות. לפני כשלוש שנים התחלתי לסבול מכאבי גב ואגן, דרך ארוכה ומלאה סקפטיות של רופאים עברתי עד שיום אחד, לפני כשנה , הכאבים היו כה עזים עד שהובהלתי לבי"ח. אובחנה ציסטה בגודל של כ-7 ס"מ. הוחלט על לפרוסקופיה וכך נותחתי לי מבלי להבין מה עומד לפני ומהי בכלל המחלה האיומה הזאת. (אני גרה בירושלים- שם גם נותחתי). מאז סובלת מכאבים, אך ניסבלים, למעט הכאבים החדשים שהיו לי לפני יומיים- דווקא בזמן ביוץ. כששאלתי את הרופא מהי דרגת האנדו שלי הוא אמר שהיא נמוכה ולא רלוונטית. כ"כ טען שכרגע אין צורך בשום טיפול. אז זהו סיפורי. לא ברור לי מה אני עושה עם הסיפור הזה והאם באמת אין צורך בשום טיפול. מה דעתכן בנות? ושוב תודה על תמיכתכן פה בכולן.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ורד ../images/Emo140.gif

לא לכל הנשים עם אנדומטריוזיס ישנן בעיות פריות, עד כמה שאני זוכרת הסטטיסטיקה מדברת על כ-30% . שמחה שהסיוט הזה נחסך ממך
אינני מסכימה עם הרופא שלך- לצערי מחלת האנדומטריוזיס הינה מחלה פרוגסיבית אשר עלולה להחמיר ממחזור למחזור ולכן מומלץ, בחלק מהמקרים להיות בדיכוי ממושך, ע"מ למנוע את החרפת המחלה. ממליצה לך לפנות למרפאת האנדומטריוזיס בתה"ש לצורך ייעוץ ,אפילו חד פעמי, ע"מ שתקבלי את מלוא המידע הנכון לגבי מצבך. חשוב להגיע עם כל הדוחות הרפואיים, כולל דוחות ניתוח. שמחה שמצאת אותנו

ורד - לא הבנתי משהו

בהודעה הראשונה כתבת שעברת לפרס'- לפני מס' חודשים עכשיו שעברת לפני כשנה- זה אותה הלפרסקופ' או שתיים שונות? אני לא הייתי נוטה להסתמך על דברי הרופא. תוציאי את דו"ח הניתוח ותראי מה נכתב שם. זה שהוא טען שאין צורך בשום טיפול זה לא אומר שהוא צודק והראיה לכך היא מימצא נוסף תוך תקופה לא ארוכה (כמה חודשים-שנה) עם הסיפור שלך הייתי מציעה לך לפנות ליעוץ בתל השומר ולשקול דיכוי לתקופה בלתי מוגבלת. חשוב לזכור שבהרבה מקרים המחלה מחמירה עם הגיל ןסימפטום אחד מוביל לאחר וזה כמו כדור שלג, עד שהבטן נראית כמו אחרי "קרב". דיכוי יכול למנוע את זה ויכול לשפר את איכות חייך. אם את לא סובלת ברמות איומות אפשר לשקול דיכוי של ארבעה חודשים ומחזור וחוזר חלילה. בהצלחה

vered140870

New member
תודה על העצות

את הלפרוסקופיה עברתי בסוף נובמבר.הציסטה היתה כנוזל שוקולדי שנשאב, נצרב , או לא יודעת מה.לא יודעת למה,אבל פשוט אין לי כח להתמודד עם עוד ברורים ועוד רופאים.אין מצב לאיזה נס זה או אחר?

ר ו מ י ה

New member
אסור להיות שאננות

מצרפת לך את הסיפור של pupet מהעמוד הזה, לצערי זהו לא הסיפור היחידי שאני מכירה ורבות מאיתנו היו במקום שאת עומדת עכשיו ולאחר מכן זה התפוצץ לנו בפנים. גם אם זאת טרחה לעשות בירורים עכשיו, האמיני לי שזה יכול לחסוך לך המון סבל בעתיד

vered140870

New member
יש לכן מושג

איך ירושלמית שכמותי מגיעה לייעוץ בתה"ש ?האם הקופה (מאוחדת) משתתפת? כמה יעוצים אצטרך?(לא פשוט לשוטט הרבה בין שתי ערים...)

ר ו מ י ה

New member
עד כמה שאני זוכרת

לקופ"ח מאוחדת יש הסכם עם תה"ש , כך שאת לא אמורה להיתקל בבעיה לקבל הפנייה לשם. ממליצה לך לפנות אל רופא המשפחה או רופא הנשים בקהילה לצורך הפנייה. לגבי מספר ייעוצים- הרבה פעמים מספיק ייעוץ אחד רק חשוב להגיע אליו עם כל המסמכים הרפואיים כולל דוחות ניתוח ותוצאות היסטולוגיות. ולגבי שני ערים- מעטות מאיתנו גרות על יד תה"ש ובכל זאת עושות את המאמץ בידיעה שמאמץ עכשיו יכול למנוע קשיים הרבה יותר משמעותיים ובלתי הפיכים בעתיד.

למעלה