היי בנות

Galit29

New member
היי בנות

נכנסת לרגע לשאול שאלה וכבר יוצאת. יש לנו ברית היום ואני צריכה להכין משכורות לעובדים מקווה לראות תשובות בערב או מחר בבוקר. חמותי וחמי גרושים 20 שנה , חמותי מדי פעם יוצאת עם גברים אבל לא משהו רציני כי מאוד בררנית וחמי הספיק להתגרש פעם נוספת והיום הוא חי באושר עם מישהי מקסימה ועם בנותיה והייתי מתה שהיא תהיה חמותי בדם. בקיצור חמותי לא מפסיקה להרעיל את בעלי ואת אחותו על האבא שלהם ומנצלת כל הזדמנות לספר איך הוא היה בוגד בה והביא בחורות הביתה ולא היה חוזר בלילות ולא שילם מזונות ועוד ועוד... בנוסף לכך כל פעם שיוצא להפגש עם שניהם חמי וחברה שלו וחמותי , חמותי עוקצת אותו , שואלת את חברה שלו איך היא סובלת אותו ועוד ועוד.... זה דבר שמאוד מפריע לי כי בעלי בקושי מדבר עם חמי כמה שמסבירים לו שאנשים עושים טעויות, באה חמותי ומכניסה עוד רעל. מצד אחד אני מבינה אותה כי יכול להיות שהיא כן סבלה וגידלה לבד את הילדים אבל מצד שני כל חץ כזה על חמי כואב לי אישית וגם על בעלי שדי סובל מכל זה

sovlanit

New member
GALIT 29,אהלן,נסי

לשאול את עצמך למה זה כל כך מפריע לך. האם את מזדהה עם חמיך? האם באופן כללי הסיטואציה לא-נעימה לך? נראה לי שהיא מנצלת כל הזדמנות לנקמה בו.היא מרירה ומתוסכלת בגלל אירועי העבר וקשה לה להשתחרר מרגשות הרחמים העצמיים שלה. מבלי לשפוט אותה/אותו/אתכם אני מציעה שתנסי לראות את הדברים גם מנקודת הראות של כל אחת מהנפשות הפועלות. אולי זה יקל עלייך... כלומר,נסי להעמיד את עצמך במקומה [ההסטוריה המשפחתית שלה] ומההווה [הצביטה שהיא חשה על כך שהוא הצליח לאהוב ולהיות נאהב והיא נותרת לבדה] נסי לראות מנקודת הראות של חמיך : הוא ממשיך בחייו -ולא מאפשר לה לקלקל לו יחסים טובים הוא מאושר ודאי עם אשת חיקו-וקל לו להמנע מעימותים עימה בעלך נעלב ומרגיש מתוסכל כי אימו לא מאושרת ואין ביכולתו לשנות זאת,ואביו נאלץ לחוות השפלות ממנה בנוכחות בנו... זה לא ראוי ומציאותי לבחור בין אבא לאמא-והנסיון של אימו היא ליצור "מחנות"-ולהצדיק זאת במאמציה העילאיים לגדל ילדים ללא סיוע מבן הזוג...[יוצרת תחושת מחוייבות מצד הבן כלפיה...] והרי- הסיטואציה בה נאלצים לנקוט עמדה בעניין זה קשה ומעיקה. ומה חלקך בעניין??? ומי בדיוק מסביר למי בנוגע לטעויות??.-לא ממש הבנתי. מה שאני יודעת זה שכשהרגשות מציפים -יש להם הגיון משלהם שלא תמיד עולה בקנה אחד עם השכל... בהצלחה לכולכם....

Galit29

New member
מה שהכי מעצבן

שכל מה שכתבת זה מה זה ברור לי. ברור שהיא מתוסכלת וברור שהיא מרחמת על עצמה שהיא לא הצליחה למצוא אהבה והוא כן. אם תראו אותה לא תבינו איך כי היא אישה מאוד יפה ומטופחת אבל... טוב האמת שהעלתי את זה כאן כי אני די מחפשת אותה בכל דבר ומעצבן אותי שהיא מעצבנת את בעלי....

sovlanit

New member
GALIT29,

הבנתי. אכן,זה מתסכל להיות במצב הזה. האם יש בכוחך לשנות אותה? לשנות את בן זוגך? כל שתוכלי לשנות ,זה את נקודת המבט שלך בנוגע למצב. כשתחליטי,תוכלי לבחור לנסות לראות את הדברים מנקודת הראות של כל הנפשות הפועלות, אולי דבר זה יעורר בך הבנה, ויפחית /יצמצם את כעסך. לעניות דעתי,כעסך נובע בין היתר גם מן העובדה שיש בך ציפיות בלתי ממומשות. הפער בין המצוי לרצוי הניסיון לשנות דברים בכוח הנסיון להתעלות מעל עצמך גוזל ממך אנרגיות רבות מחד ומאידך-מותיר אותך חסרת אנרגיות לחשוב ולפעול בצורה נכונה. מכל הלב -אני מאחלת לך שלווה ואושר. וזה תלוי אך ורק באופן שבו תבחרי להגדיר את חייך... בהצלחה

למעלה