היי בנות

aaa123

Member
נכון ש"התעללות" כזו היא לא דבר פסול לגבי עבריינים

אבל היא קבועה לפי החוק.
זה פסול לפי החוק לחטוף עבריין ולכלוא אותו אם זה לא נעשה על ידי מערכת של המשטרה ובתי המשפט.
&nbsp
עם זאת אני יודע שחלק משמעותי מהציבור(שלא מורכב רק מעבריינים) לא פוסלים מוסרית התעללות בעבריין שלא במסגרת החוק בחלק מהמקרים(למשל אונס של אנסים בכלא).

מה זה קשור?

לא אמרתי שאנשים חייבים כל אחד על דעת עצמו לקחת את החוק לידיים.

aaa123

Member
לא כתבתי בשום מקום על חובה לקחת את החוק לידיים

לא פסול אומר בסך הכל הבעה של חוסר התנגדות,ומשמיעת דעות של אחרים את לא לבד בדעה שלך.
&nbsp
למשל הדעה שמוסרית מותר(לא חובה) להתעלל באנסים בכלא גם אם זה בניגוד לחוק אינה דעה שהיא רק דעה של עבריינים או של חלק מהפמיניסטיות(אני משער שלא של המנהלת).
&nbsp
לגבי חטיפת אנשים כדי לכלוא אותם רק בגלל שהם עבריינים אז לא שמעתי אנשים מביעים את הדעה הזאת אבל
על אותו משקל אנשים יכולים גם לחשוב שזה מוסרית מותר גם אם זה חוקית אסור.

ולא רמזתי בשום מקום על רעיון של חטיפת עבריין מין

והתעללות בו שלא במסגרת החוק. אלו היו המילים שלך.
למרות חוסר הקוהרנטיות של הודעתך אני אענה לך, כך שנעשה סדר: *לא* אכפת לי מה עולה בגורלם של אנסים. ברור?
זה *לא* אומר שעודדתי התעללות בהם,*לא* אומר שהתנגדתי להתעללות בהם, זה פשוט *לא* אכפת לי. יש?
&nbsp

aaa123

Member
אני משער שלאנסים שונים מניעים שונים

ולכן סירוס כן יעזור בחלק מהמקרים.
&nbsp
אני לא קונה את התיאוריה שמי שאונס עושה את זה בהכרח מתוך הצורך לשלוט ולפגוע.
לא שאם הסיבה היא יצר מיני בלבד זה מצדיק או מקל בחומרת העבירה.

GreenMamba

New member
לא יודעת מה זה "קטגוריה אחרת לגמרי"

לכל סוג של פשע יש קטגוריה משלו, ורמות חומרה שונות.
לפשעי אלימות יש קטגוריה משלהם, ורמות חומרה שונות
לפשעי רכוש יש קטגוריה משלהם ורמות חומרה שונות
לפשעים של נטילת חיים יש קטגוריה משלהם ורמות חומרה שונות (מהריגה בשוגג/רשלנות ועד רצח בכוונה תחילה)
ולפשעים מיניים יש קטגוריה משלהם ורמות חומרה שונות (מהטרדה מינית ועד אונס אלים)
&nbsp
אם לא נהוגה ענישה גופנית בשום מצב, כי כך המדינות המערביות תופסות את מושג העונש- אין מקום לענישה גופנית גם במקרים של עבירות מין.
&nbsp
(זה לא סותר, אגב את דעתי שבמקרים של אונס אלים או סידרתי יש להחיל על האנס עונש מוות, ולבטל את ההתיישנות על עבירות אלו או למצער להאריך אותה מאוד)

אונס הוא קטגוריה בפני עצמה

הוא פשע שאין עליו שום מחילה ויש לקבוע לו עונש המשתווה לו. שכן הזכר נוצר עזר-כנגד לאשה, ומן הטבע זו כל סיבת קיומו. כשדעתו משתבשת עליו, כשהוא "יורד מן הפסים" ומתקיף את האשה , יש להשמיד אותו. וקודם לכן פוגעים באיבר שנוצר לשימושה של האשה עפ"י רצונה והנאתה, והלה השתמש בו לתקיפתה.
אגב, גם רצח של נשים הוא מעשה אנטי -טבע , של מי שנוצר להיות משמש האשה וקם עליה. יש להוציא מטורף זה להורג.

GreenMamba

New member
עם טיעונים כאלו אין לי שום כוונה להתמודד

שכן אין אלו טיעונים הגיוניים אלא טיעוני עורבא-פרח שנחצבו ממוחך ואין להם שום ביסוס. כשיהיו לך תימוכין הגיוניים ומעוגנים בחוק- דברי איתי.
&nbsp
(לא סיכמנו כבר שטיעוני ה"טבע" שלך מטופשים בעיני? למה את ממשיכה להביא לי אותם? זה ממש נלעג)

למעלה