היי בנות

catchet

New member
מקובל עלי

זה באמת ניסוח יותר קולע.
&nbsp
אני אישית חושבת שלא חייבים להציע אלטרנטיבה להבניית גבריות. מספיק לפרק את ההבניה הקיימת, לדעתי

GreenMamba

New member
מקבלת

כמובן שאין לי שום קשר לכותב המאמר או לאתר- אני רק מחווה את דעתי כאן, בדיוק כמוך :)
יש באתר עמוד של "צור קשר"- אפשר להציע את זה שם.

עוד לא תפסת שחיות אלימות יש לאלף? ושיצורים אלה מבינים רק

את שפת הכוח? אם יתחילו לסרס אנסים במספרים גדולים, אם יפרסמו את תמונותיהם בעירום, בפוזות משפילות, וכן עם כיתוב: "יסורס", האם לדעתך הדברים לא יביאו מורא בלב החיות הסבורים היום , בגלל ההסתה עליה הם גדלים, בגלל ה"נורמות" האלימות בסביבתם, שהם "מלכי השכונה", "מלכי הרחוב"? את באמת סבורה שליצורים אלה יש נשמה הדומה לאנשים רגילים?

ברור

אני רוצה לראות אחד, שלא יחשוש מעונש כזה, שישקול בכובד ראש מה ילך לקרות, לפני שהוא מחליט להרוס למישהי את החיים כליל, אחד! ושוב יגידו על מנת למגר תופעה כזו צריך עקירה מהשורש ולא רק טיפול בסימפטומים. מה שאני לא מאמינה בו הרי התחוללו כבר מהפכות תרבותיות ופה עדיין תקועים. מן הסתם, כי ללא הרתעה וענישה מידתית תכלס לא מתקדמים שלא לומר כל תיק נסגר ואף אנס לא בא על עונשו.
&nbsp

catchet

New member
אני מבינה את הכעס שלך

אך לא יכולה לסכים לכך שצריך לנקוט באלימות. אלימות היא דבר פסול קטגורית. זאת אומרת שאי אפשר להכשיר אותה כשיטת פעולה, גם לא נגד האלימים עצמם. כמובן שייתכנו חריגות - במידה ומופעלת אלימות נגדך, ייתכן שתהיה חייב לנקוט באלימות על מנת להציל את עצמך. אך ככלל - אסור לתת לגיטימציה לאלימות!

את נגד עונשים?

גם מאסר הוא סוג של אלימות. ומאסר ל25-30 שנה, בודאי. וכשרוצים להוציא הודאה מפיו של חשוד בטרור, מפעילים עליו אלימות.
מה את סבורה? שיש לטפל בחיות אלה בכפפות משי? לדבר אליהם דברי כיבושין רכים? ("איך העזת, היא אדם כמוך" חחחחחח......) לנהוג בהם בעדינות חרף המעשה החייתי שלהם? את לא מאמינה שעליהם לטעום מה שהטעימו את הנאנסת? (כן, אני מאמינה שיש לאנוס אותם. לתקוע להם מכשירים לישבן, לחבר את אבר מינם למכשירי שאיבה. למה לא?)

catchet

New member
לא נגד עונשים. נגד אלימות

אם אפשר להימנע מאלימות, כך ראוי לעשות. אם אי אפשר, אז להשתמש בה כמה שפחות

GreenMamba

New member
במדינות דמוקרטיות ונאורות

לא מקובל להעניש ענישה פיזית.
ענישה מתבצעת ע"י קנס, הגבלת זכויות (החל משלילת רשיון נהיגה ועד מאסר) ובמקרי קיצון- עונש מוות.
ענישה פיזית כגון כריתת ידיים, מלקות, עבודות פרך וכו' נהוגות בחשוכים שבמשטרים. אני לא רוצה להיות שם- ובטוח שגם את לא.

aaa123

Member
הטיעון לא נראה לי רלבנטי

לא כל דבר שנהוג בחשוכים שבמשטרים הוא בהכרח רע,ואני אומר את זה בלי להביע דעה אם ענישה פיזית(בהתאם לחוק כמובן) רצויה או לא.

דני80

New member
לא צריך לרדת לרמה של העבריינים

אפילו לאייכמן לא נתנו עונש של עינויים, אלא עונש מוות גרידא - ולדעתי בצדק. אילו היו נותנים לו עונש של עינויים גופניים, אז היינו יורדים לרמה שלו, ואז אנחנו כבר לא יכולים לבוא אליו בטענות. החוכמה היא לעשות צדק, שכמובן כולל ענישה, אך מבלי לרדת לרמה המוסרית של הפושעים.

אני גם לא מאמין שזה יעזור. ככלות הכל יש לא מעט מקרי אונס שמבוצעים ע"י גברים שאינם סבורים שזה אונס. הם אומרים "היא פיתתה אותי", "היא גירתה אותי", "היא נתנה לי להבין שהיא רוצה" וכו'. גברים כאלה עלולים לחשוב שייצאו זכאים (ראה/י הנשיא לשעבר קצב), וחוק שמאפשר עינויים לא ירתיע אותם.

ההנחה שאנשים נרתעים מענישה קיצונית - אין לה על מה שתסמוך. עובדה שקיימת בחברות מסוימות התופעה של נקמת דם: אדם רוצח אדם אחר למען הנקמה (שזה אומר מבחינתם כבוד), למרות שהוא יודע שהתוצאה תהיה שירצחו גם אותו.

מי אמר שסירוס הוא עינוי?

מדברים כאן על סירוס אתה יודע, לא רואה את הבעיה בזה.

דני80

New member
הפנתרית כתבה:

(כן, אני מאמינה שיש לאנוס אותם. לתקוע להם מכשירים לישבן, לחבר את אבר מינם למכשירי שאיבה. למה לא?)

זה לא עינוי?

לעצם העניין, מי שאונס עושה את זה מתוך הצורך לשלוט ולפגוע, ולאו דווקא מתוך יצר מיני. לכן סירוס לא יעזור. זה כמו לכרות את היד של אדם שגנב, שזה לא ימנע ממנו לגנוב בדרכים אחרות.

כבר היו מקרים של התעללות מינית בנשים, גם ללא שימוש באבר המין.

זכותה

אז סירוס מתאים ל"אנסי בעילה" אוקיי? אני לא רואה איפה ה"לרדת רמה" הזה אמור להבהב לי. שוב משחק שטחי של ירידה לרמתם? נו באמת, לעברייני מין אין רמה, לאן אפשר לרדת בכלל..ואם היה לי לשמור על ילדה משלי אני מאמינה שהייתי מסוגלת כמעט להכל.
&nbsp
מקרים של התעללות מינית בנשים ללא איבר מין, אתה מספר לי? לא מאחלת לך חצי מזכרונות שישארו איתי לכל ימי חיי.

catchet

New member
אם התעללות זה דבר פסול

הוא פסול לכולם. אין כאן עניין של "לרדת לרמה", אלא להיות עקבית עם העיקרון לפיו אסור להתעלל

aaa123

Member
השאלה היא אם התעללות היא באמת דבר פסול בכל מקרה.

אני חושב שהתשובה של חלק מהציבור כולל פנתרית ורסק לבבות היא לא,ולדעתן לא פסול להתעלל במי שאשם בהתעללות פסולה.

catchet

New member
זו לא השאלה: האם זה באמת פסול

אלא ברגע שהיא קובעת עיקרון לפיו זה פסול - אז הוא חל גם עליה

אין כאן שום עיקרון. גם לכלוא בתוך תא נחשב התעללות

ו"התעללות" כזו היא דבר לא פסול לגבי עבריינים.

למעלה