היי בנות,

vared14

New member
היי בנות,

מזמן לא כתבתי כאן.
אני בתחילת הריון, שבוע 8, ראינו דופק. הרבה תקוות וחששות...
לפני שנתיים וחצי ילדתי את בני הבכור בשבוע 27, ללא סיבה מאובחנת (לאחר אשפוז של 3 ימים, עם צירים).
ברקע- פקטור 5 ליידן. הזרקתי במהלך ההריון קלקסן (למרות שהדעות האם עליי להזריק היו חלוקות והוא הוגדר יותר כ- "ליתר ביטחון").
הייתי מטופלת בהריון באופן פרטי אצל קופרמינץ והוא איכזב בגדול. בעבר סיפרתי למה, אבל לא רוצה להכפיש מחדש ולהיזכר.
אשמח להמלצות לרופא בסיכון טוב ובאזור המרכז, עדיפות למישהו שעובד בבלינסון , אבל לא חובה.
הומלץ לי על ד"ר הנדלר. אשמח להמלצות נוספות.
חוץ מזה, כמה שאלות-
מאיזה חודש התחלתן את המעקב? באיזה תדירות?
על מה הקפדתן כבר מההתחלה שלא לעשות (להרים את הילד ועוד)?

כ"כ לא רוצה לעבור שוב פגייה טראומטית......

הי

בשעה טובה על ההריון!
אני יודעת כמה זה מפחיד לעבור שוב הריון אחרי פגייה...
הרופאה שלי בהריון השני היתה דר לנדסברג המ-ד-ה-י-מ-ה. היא מקבלת בהריון בסיכון ברעננה דרך מכבי. היא מומלצת לדעתי מכל בחינה שהיא (רופאה מעולה, רצינית, קפדנית וגם אדם סופר נחמד ואיכפתי). אמנם היא עובדת בצמוד לקופרמינץ שאכזב אותך (היא איתו באיכילוב), אבל אני מאוד ממליצה עליה.
אני גם ילדתי את בתי הבכורה בשבוע 31 אחרי צירים מוקדמים וללא סיבה מאובחנת... בהריון השני התחלתי את המעקב משבוע 12 בערך.משבוע 16 אם אני לא טועה התחלתי לקבל זריקות שבועיות של פרוגסטרון. המעקב בהריון בסיכון היה כל שבועיים. משבוע 20 בערך היא עשתה לי גם מעקב הדוק אחרי האורך של צוואר הרחם...
בשבוע 30 בערך התחילו לי שוב צירים קלים מדי פעם וצוואר הרחם החל טיפה להתקצר.... נכנסתי לשמירת הריון הדוקה שכללה שכיבה במיטה כל היום וקימה רק לפיפי/מקלחת מהירה או בדיקה פעם בשבוע. בנוסף גם לקחתי פרסולט לעצירת הצירים. הפסקתי בסוף שבוע 35 עם הפרסולט ואז גם פחות הקפדתי על השמירה (הרשתי לעצמי כבר לשבת בבית או טיפונת להסתובב) ובשבוע 36+2 ילדתי את יולי המדהימה בלידת בזק
אז נכון שגם היא רשמית פגית, אבל זו היתה חוויה שונה לחלוטין. היא נולדה 2400, נשארה עלי אחרי הלידה ולא היתה אפילו בתינוקייה (אחרי ילדה אחת בפגייה לא הסכמתי לשחרר את יולי ממני אפילו לשניה
).
אני מאחלת לך שתעקפי אותי בסיבוב ותצליחי למשוך עד סוף תשיעי!!

vared14

New member
היי-

תודה!
איזה כיף לשמוע על חוויה מתקנת. איך זה ששו ביו לך צירים מוקדמים? יודעים מה הסיבה?
ד"ר לנדסברג מקסימה. הייתה הרופאה בלידה שלי. לצערי אני בכללית והיא לא מקבלת דרך הכללית.

בשעה טובה

את ביתי הבכורה ילדתי בשבוע 28 שעקבות רעלת.
בדיקות קרישיות יתר שערכתי יצאו תקינות ובהריון הבא הזרקתי קלקסן רק על סמך פתולוגיה של השליה.
עשיתי את מעקב ההריון אצל קופרמינץ ובמקביל אצל ד"ר רוני חן שעובד בבלינסון והוא רופא להריון בסיכון.
ד"ר רוני חן מקסים מקסים מקסים (אתמול במקרה הייתי אצלו סתם לבדיקה שגרתית).
מדבר בגובה העיניים, מקצועי, קשוב (השמעתי באוזניו את כל הפחדים שלי בעקבות הלידה הקודמת) והכל בסבלנות.

אני התחלתי את מעקב ההריון ממש כשגיליתי שהריתי.
הגעתי לקופרמינץ ומיד התחלתי להזריק קלקסן (שבוע 6 נדמה לי)
בגלל שסבלתי מרעלת שהביטוי שלה הוא עלייה בלחץ דם, חלבונים בשתן ובצקות ברגליים מאד הקפדתי למדוד לעצמי לחץ דם כל יום במכשיר ביתי שקניתי, האחות נתנה לי מקלונים לבדוק שאין חלבון בשתן אז גם את זה בדקתי, וכמובן הייתי בודקת את הרגליים שלי כל הזמן,
נחה הרבה, כשהתאפשר לי תמיד עם רגליים למעלה והשתדלתי מאד לא להתאמץ, לא להרים את הבכורה.
אולי במבט לאחור הייתי קצת פנאטית והיסטרית אבל אני לא מצטערת על זה כי הרגשתי שביקור נוסף בפגיה עבורי פשוט ישבור אותי לגמרי.
בסקירה השניה (שבוע 24?) נאמר לי שהיא קצת קטנה ולקחתי את זה מאד קשה ובכיתי ימים שלמים רק מהפחד.
בסופו של דבר נולדה בשבוע 38+2, 2753 גר'. היום כבר בת שנה ו-7

פשוט תשמרי על עצמך כמה שאת יכולה,
מאחלת לך חוויה מתקנת, ההבדל הוא מדהים!

vared14

New member
כיף לשמוע סיפורים כאלה-

תודה!
בדקתי לגביי ד"ר רוני חן- הוא מקבל במרפאה רחוקה ממני, אבל אבדוק איך אפשר להגיע אליו דרך בילינסון.

niritk13

New member
הוא מקבל שם במרפאה להריון בסיכון

את רק צריכה הפנייה לשם. יש שם כמה רופאים, ובעיקרון נכנכסים למי שפנוי, את יכולה לברר באיזה ימים הוא נמצא ולהגיע בימים האלו ולחכות ולהיכנס אליו ספציפית.
הוא מאוד מבוקש ולכן זה מאריך את זמן ההמתנה הארוך ממילא - אבל אם תבואי מוקדם בלי קשר לשעה המשוערת שקובעים לך זה עשוי לקצר את התהליך

vared14

New member
זה מה שמלחיץ אותי במרפאות חוץ-

מעבר לזה שממתינים הרבה זמן ושורפים מלא זמן, את גם לא יכולה לבקש רופא ספציפי וזה גם בעייתי.

זה נכון, אבל גם אפ אחד לא מפריע לך

לשבת ולחכות שהרופא הספציפי שאת רוצה להיכנס אליו יתפנה

ובד"כ כלל מחכים לרופאים המבוקשים, ע"ע רוני חן.
לי לא היה איכפת להיכנס לכל רופא אז הרבה פעמים זה חסך לי זמן כי הוא היה פנוי בעוד השאר חיכו לרוני.
אם אני לא טועה הוא גם זה שעובד הכי הרבה ימים בשבוע.
וגם כמו שכתבתי, אם תגיעי ממש מוקדם וזה לא משנה באיזה שעה קבעו לך תור זה יקצר את הזמני המתנה

למעלה