היי בנות

מייפלס

New member
היי בנות

הרבה זמן לא יצא לי לעדכן כאן ...
היו לי אבנים בכיס המרה אז היו לי כאבי תופת והייתי בבית חולים .
אני עדיין במין בולימיה כזו ובעלי פינק אותי בהרבה ג'אנק פוד אז התגלה שיש לי , כמו לאבא שלי ז"ל , כבד שומני ( זה גם תורשתי לא רק בגלל התזונה שלי ) .
וגם טחול מוגדל .
העיניין ממש מפחיד אותי ( במיוחד הכבד , למרות שזה האיבר היחידי בגוף שיכול לשחזר את עצמו ) .
בסוף לפי דיברי הרופאים אני בלאו הכי אצטרך להוציא את כיס המרה . מעניין אם אפשר להסתדר בלעדיה.....

שבוע הבא אני ובעלי עוברים דירה , אז שם נסדר לנו כל הליווי שצריך .
אבל בנתיים בעלי קנה לי תזונה ללא שומן והפסיק עם קניית הג'אנק פוד .

TinaBa

New member
קודם כל- תרגישי טוב!

ותשמרי על עצמך...

אגב, גם לי היו אבנים בכיס מרה, וגם לי הוציאו אותו.
ניתוח פשוט. החלמה מהירה יחסית. ואין השפעה על החיים אח"כ...
אם תרצי, אני אשמח לענות על עוד שאלות במסרים.

רק בריאות!

כמהאפשר

New member
תשמרי על עצמך!

אני חושבת שאם לא מחשיבים ניתוחי חזה ואף:) ניתוח כיס מרה זה הניתוח הכי נפוץ בארץ היום(ניתוח הבטן הכי נפוץ בטוח..).

ראיתי את רוב המשפחה שלי סובלת מכאבי אבנים וגם אצלי, בשעה טובה ומוצלחת זה הגיע לפני כמה שנים.
אלה באמת כאבי תופת ואני שמחה לקרוא שאת בסדר עכשיו.

זה יהיה בסדר,
רק צריך לדעת לעקוב אחרי הוראות הרופאים ולשמור על עצמך.

כמהאפשר

New member
(מה שאני ראיתי, לא הכל אני יודעת)

סבתא מצד אמא- כיס מרה. אני זוכרת היטב את הפעם הראשונה שראיתי את זה קורה. זה היה מפחיד.
אבא- כליות, חוזר על עצמו עד היום. וכנ"ל. מפחיד לראות את אבא צועק מכאבים.
סבא מצד אבא- כליות.

המשפחה של אמא- יש שם כבד שומני, אני לא יודעת בדיוק מה הקרבה, אבל רובם עם בעיות עיכול. קיבה, כבד וכו'.

אצלי בינתיים יש חול ואבנים קטנות, לא בסדר גודל של ניתוח.
אבל זה לא בכיס מרה, זה בכליות. וזה כואב:)
כמו בסרטים, כשאישה יולדת ונהיית פתאום שטן או לחלופין שאין לה כוח לחיים יותר? כזה כואב:)

כמהאפשר

New member
מייפלס

לדעתי לא תמיד חייב להיות קשר לתזונה או אורח חיים קודם. תמיד אפשר למצוא סיבות, אבל אי אפשר באמת לדעת ועדיף להפיק לקחים לעתיד.
זה כמו חס וחלילה אדם שלוקה בסרטן ריאות- יש כאלו שמעולם לא לקחו סיגריה ליד קודם ועדיין לוקים בו, נכון?

אני חושבת שיותר חשוב להבין עכשיו מה כן ומה לא, איך להתייחס לגוף שלך
איך להפחית את הלחץ מעצמך ולתת למעיים שלך להתאושש, להחלים, להתחזק- ולא לעורר תגובה חריפה שוב.
הרי גם ככה קשה מאוד "לנבא" מה יקפיץ שוב את הפיוז.

פשוט לנסות ולעקוב אחר ההמלצות...

לי אין כיס מרה, היו לי אבנים ונותחתי

הדלקת הייתה כל כך חריפה שנאלצו להוציא את כל הכיס מרה ולא רק את האבנים. הייתי בת 15.
אפשר לחיות בלעדיה, ובכיף אבל כיוון שתפקיד הכיס מרה הוא לפרק שומנים אני זוכה לחוות הרבה צרבות
וגם כאבים בקיבה. זה קורה רק אם אני אוכלת הרבה באופן יחסי דברים שומניים כמו בצקים ומאפים (ובאופן יחסי לא להפרעה
אלא למה שהגוף מסוגל לפרק בלי הכיס מרה)
בהתחלה היו לי גם שלשולים עד שהגוף התרגל לכך שאין את האיבר הזה בגוף
וההחלמה לא הייתה ארוכה.

אין לך ממה לחשוש

למעלה