היי בנות

אדר 27

New member
היי בנות

יש לי שאלה,
אני אמורה לעבור ניתוח לאנדו ביום שני הקרוב, עד עכשיו היתי עם הנוברינג וכל פעם החלפתי שנגמר התוקף,בעיקרון הצלחתי להחזיק חודשים בלי לקבל, עכשיו הרופא אמר לי להוציא ולקחת גלולות כדי שאוכל להמשיך לקחת גם אחרי הניתוח בלי לקבל, העניין הוא שמיום חמישי אני עם גלולות ויש לי דימום, אומנם הוא עדין ולא דומה בכמותו לוסת הרגילה שלי ,השאלה היא איך אפשר לנתח ככה, הוא אומר לי שאין בעיה וזה לא מפריע לו אבל לי זה נראה קצת בעיתי.
מה אתן אומרות, למישהי קרה דבר כזה???

זואילי

New member
בהצלחה והחלמה מהירה

אם הרופא אמר לך שאין בעייה והדימום לא מפריע למהלך הניתוח - אז אין צורך לדאוג.
מכירה כמה וכמה נשים שנותחו בעודן מדממות.

למה זה נראה לך בעייתי אם לרופא זה בסדר גמור?

זואילי

New member
השאלה מה מלחיץ אותך בזה?

אם לא צפוי שינתחו את הנרתיק, אז הדם שעובר שם בכלל לא מפריע, כשההתעסקות היא באגן ולא בתוך הרחם..
אם את חוששת מכאבי מחזור - אז משככים, ולנצל משככים חזקים באישפוז

חוץ מזה - ממתי דם מפריע להם? אלה כירורגים!

שלא לדבר על אולט' במעקבי זקיקים בימים הראשונים למחזור - שם זה נראה כמו זירת טבח ועוד מול טכנאית...

אדר 27

New member
זואילי

מלחיץ אותי שאני אדמם שם בעוד שהם יתעסקו בעינינים.
וחוץ מזה רק המחשבה של הדימום והתחבושות והניתוח בקיצור הכל ביחד קצת מלחיץ אותי ומגעיל אותי...
אוףףףףף מקווה שיעבור בשלום.

זואילי

New member
יעבור בשלום

יתעסקו לך בבטן... דימום יהיה שם גם אם הוא לא רק מהווסת...
תהיי בטוחה שדם - מהיכן שלא יהיה - מפריע לנו ולא לרופאים.
רוצה להתעודד בדבר ממש מגעיל? אצלי בניתוח התמודדו עם מעי מלא חרא. וסליחה על הבוטות.
בכל פעם שאני רואה מי מרופאיי - אני מדמיינת אותם מתבוססים בחרא שלי, בתוך המעיים שלי.
ו...?
הם בחרו להתעסק בג'יף.
אני ישנתי...

את בלחץ ופחד מהניתוח - זה הגיוני. את הכי נורמלית.
הדימום זה בקטנה.

תתני לרופא להתמודד עם זה - ואת תקווי לטוב.

skylee

New member
אני עברתי ניתוח בעודי מדממת

הניתוח הראשון שלי היה ביום הראשון למחזור וזה לא הפריע לאף אחד.
שאבו את הציסטה הענקית שלי בשמחה וששון. הבעיה שאח"כ התמודדתי עם כאבי המחזור האיומים כי המחזור המשיך כרגיל
ולצערי לא קיבלתי משככים חזקים רק אופטלגין נוזלי שאותו הקאתי בגלל תופעות הלוואי של ההרדמה

במבט אחרוה אני מבינהש חלק מהכאבים היו בצד שמאל שלי איפה שהאנדו התיישב בצורה מעוררת התפעלות.

בקיצור יקירה , זה לא מפריע , רק שיעובר בשלום.

החלמה מהירה ורק בריאות

liats80

New member
לא נשמע לי בעיתי

אני מסכימה עם הבנות מעלי.
אם הרופא אומר שאין בעיה אז כנראה שזה נכון.
רק באמת תבקשי שיתיחסו יותר בעניין של משככי הכאבים.
בהצלחה!!

אדר 27

New member
היי מיכלוש

הניתוח נעשה והאמת כואב לי נורא, לגז שהזריקו גוף לוקח זמן לצאת ועד שהוא יוצא לוקח כמה ימים,
התפרים פחות כואבים לי, כל פעם שאני קמה אני מרגישה שהאברים בבטן זזים לי :) נשמע הזוי אבל אין לי דרך אחרת לתאר זאת :)
זהו יהיה בסדר כמה ימים והכל יעבור בשלום
תודה

זואילי

New member
את זריזה!!

לגבי הגז - תשתדלי להיות בזוית 90 מעלות, יענו לא לשכב אלא לשבת (שימי כרית מאחורי הגב בישיבה). וללכת!! הליכות בבית הלוך ושוב - לספור מרצפות וצעדים... זה עוזר לגז להתנדף.
גם אל תפחדי כשאת בשכיבה, לשכב על הצד, להתמתח בעדינות - התנועות עוזרות לצלקות להתגמש וגם יעזור בהחלמה זריזה.
ואם כל זה כואב, אז משכך קטן או גדול או יחד כל כמה שעות ע"פ מה שמותר לך - ואז את תרגישי שאת יותר ניידת כשלא כואב.
אל תחסכי במשככים. כשלא כואב/כואב פחות - את ניידת. וניידות תורמת להחלמה. מעגל זה עדיף על מעגל כאב מתגבר.
תעשי שיעולים יזומים תוך כדי לחיצה חזקה על החזה, באותה מידה גם צחוק עושה את זה. וכרית לחוצה בעדינות על הבטן עם היד השנייה.
כל הטכניקות האלה - לימדו אותי פיזיותרפיסטים בניתוחים - זה עובד אם רק רוצים.

החלמה מהירה ותרגישי טוב

למעלה