היי בנות

• פותח הנושא LaD
  • פורסם בתאריך

LaD

New member
היי בנות

מה שלומכן? ביקרתי כאן לפני כמה חודשים וברחתי. ברחתי - כי נבהלתי, נבהלתי ממה שכנראה יכול לקרות לגוף שלי. ומהפחד שלי להבדק נבהלתי עוד יותר. נכנסתי לפינה בתוך הקיר - אני מפחדת שהבריאות שלי תנזק מצד אחד ואני מפחדת להבדק מצד שני. ועזבתי את זה. ידעתי שאי אפשר באמת לעזוב את זה, או אפשר לפחות עד המחזור הבא... וכך היה. במחזור הבא נשברתי. אמנם היו לי 3 חודשים (כמעט) שקטים, אבל אז באה הסערה שאחרי השקט ולא היה לי כיף (בלשון המעטה). אז אספתי את אחרונת שארית כוחותיי ו... קבעתי תור למרפאה בתל השומר. (בעידודה של פאולה בלאו המקסימה שעשתה לי שיחת עידוד בטלפון, ועל זאת שלוחה לה הברכה והתודה) אני לא יודעת מה יהיה, אני לא יודעת אם אצליח להביא את עצמי למצב של בדיקה, ואני מקווה שתהיה מספיק סבלנות והכלה לחרדה שלי. חשבתי שיותר טוב לפחות להגיע ולפתוח תיק, ולהתחיל לעשות מה שכן אפשר מאשר להמשיך להתחפר ב"אני לא מסוגלת להבדק" הזה. אני מתה מפחד. אשמח לטיפים איך להתארגן לתור, שבינתיים הפך לגלעד ביומן מודגש במליון מרקרים ועם סימנייה בשבוע שלפני כן
דבר נוסף, אני מבינה מהתכתובות כאן שאין אפשרות לבחור רופא ספציפי אם אני מגיעה למרפאה בתל השומר... יש דרך כן להשפיע על הרופא אליו להכנס? ואשמח לשמוע חוויות מהרופאים עצמם. זה חייב להיות מישהו נחמד (דה..) וסבלני (קצת יותר מאנשים רגילים, כי אני נוטה להיות מעצבנת כשאני לחוצה מאוד) ובנאדם טוב. ועוד משהו, קצת לא נעים לי שבאתי ופלשתי ועשיתי פה "הו הא" כמו שאומרים אצלנו ואז ברחתי ועכשיו אני שוב חוזרת כאילו כלום... אז... סליחה

galim29

New member
ברוכה השבה

אין לך על מה להתנצל שברחת. לפעמים לוקח זמן לעכל ולהבין מול מה מתמודדים. כל אחת בקצב שלה. כפי שאת רואה, לא ברחנו לשום מקום ואנחנו עדיין כאן.
לשאלותייך, לדעתי חשוב מאוד שתצייני שאת לחוצה ומפחדת. לא מזיק ותמיד גורם לרופא שמולך להיות עוד יותר רגיש ואם אינו כזה, אז הוא בטוח יהיה יותר זהיר. אני הזכרתי בהתחלה לרופא בבדיקות שגרה, את החרדה העצומה מבדיקות ואחרי כמה פעמים הוא כבר זוכר ויודע לבד שאיתי מתנהגים קצת אחרת. אכן לא תוכלי לבחור למי להיכנס, כי התיקים מתחלקים בין שניהם. יש שם 2 רופאים, סוריאנו ושיינמן, שניהם מצוינים, ועובדים בשיתוף פעולה מלא. תבואי עם המון סבלנות, מחכים לעתים זמן ארוך כי יש עומס של בנות. עכשיו עם השביתה, מקווה מאוד שלא יבטלו לך את התור (מתנצלת על הפסימיות הזהירה) אבל השבוע למשל יש שביתה כמעט כל יום ומרפאות החוץ לא עובדות. מרכז האנדו' כן עובד בחלק מהימים, תריך לוודא רק מתי. בכל מקרה, ודאי עם בת אל המזכירה המקסימה שאכן התור מתקיים מבועד שנקבע. תכיני דף שאלות, תבררי מה האופציות העומדות בפנייך לטיפול ותראי איך תתקדמי. אני בטוחה שכשתגידי לרופא כמה את לחוצה וחרדה, תקבלי יחס אמפתי וסובלני.

LaD

New member
תודה על התגובה :)

אני עדיין לא לחלוטין מעכלת... לאט לאט. כרגע אני נמצאת במצב שאני אומרת לעצמי - יש לך מצב רפואי. צריך להתמודד איתו שלב שלב. חלק מהחרדה העצומה היתה מחוסר יכולת לפרק את הטיפול לשלביו, ראיתי כבר את הסוף... ואז אמרתי לעצמי שנייה, קודם תקבעי תור, רק לקבוע תור. לא רוצה ללכת? אל תלכי. ברגע שהבנתי שהבחירה והשליטה הן שלי, והבריאות שלי היא בידיים שלי ולא בידי הרופא (תרתי משמע) התחיל להיות טיפי יותר פשוט. אני חושבת שהוא ידע שאני לחוצה, אני נוטה להיות היסטרית בביקורים אצל רופא. המליצו לי לקחת משהו מרגיע, אני נוטה שלא לרצות ללכת לכיוון הזה. אם זו התגובה שלי אני מעדיפה ללמוד ממנה מאשר לטאטא אותה עם כדור הרגעה (אבל זו רק הגישה שלי...) התור שלי מאוד קדימה, 11/8 או 8/8 אני לא זוכרת, רשום לי ביומן, אז אני מקווה שעד אז לא יהיו שביתות ובלגנים...

פיצ 50

New member
האם מותר לשאול

מתי התור??? ברוכה השבה......תרגישי חופשי זה טבעי להילחץ, להעלם.....העיקר שאת מטפלת בזה עכשיו..אל תזניחי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הרופאים במרפאה מדהימים, יש להם סבלנות לשמוע את כל התיאורים, התסכולים, והם קשובים אז תרגישי חופשי... בהצלחה יקירה ולא לשכוח לעדכן אחרי....

LaD

New member
אני ממש מקווה

שלא אקבל רגליים קרות לפני, וזה קורה לי מלא. אשתדל ליידע כמה שיותר מהאנשים הקרובים לי כדי שיבעטו לי בתחת באותו יום ולא יתנו לי לתת לזה להתמסמס... התור כמו שכתבתי בתגובה הקודמת הוא ב 8/8, וכשאני חושבת עליו מתהפכת לי הבטן... אצל הרופאה החביבה שלי אם אני באה ומספרת לה על בעיה ואומרת לה שהיום קשה לי עם הרעיון להבדק, אבל באתי כדי לספר לה ואולי אבוא עוד שבוע לבצע בדיקה היא מבינה, אני לא חושבת שיש לי מרחב בטוח מספיק לעשות את זה כאן (גם בגלל התחושה שזה ציבורי, גם בגלל שיש לי בעיה של לא לומר מה מפריע לי מול רופא גבר וגם בגלל שהם לא מכירים אותי וזה משהו שצריך להיבנות בין מטפל למטופל...) טוב, כל שנותר הוא שתאחלו לי אומץ וחוויה חיובית...

LaD

New member
ושאלת CA125

להשקיע בזה את החצי יום שיקח לי לטפל בזה? או שזה לא קריטי? ניראה לכן שרופאת משפחה יכולה להוציא לי הפנייה לבדיקה או שזו חייבת להיות רופאת נשים? (התורים קצרים יותר...)

galim29

New member
הייתי מחכה

גם ככה זו לא בדיקה שמעידה ב 10% על אנדו ובטח לא על החומרה שלו, אז למה לטרטר את עצמך? אם ירצו שתעשי יגידו לך בתל השומר. בכל מקרה צריך למיטב זכרוני אישור מיוחד לעשות את הבדיקה.

ילתא1

New member
סליחה שאני מתערבת

אבל את הבדיקה יכול לתת כל רופא, כולל כמובן רופא משפחה, ואין צורך באישור מיוחד כדי לבצעה. (קוראת סמויה בדרך כלל, פעם ראשונה שלי כאן)

galim29

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה לסמויה

שהתגנבה לה ככה בשקט לפורום, וחשבה שלא נרגיש...
נכון שרופא משפחה יכול לתת אותה אבל היא לא ממש מעידה על חומרת אנדו' אז למה לרוץ לעשות אותה? כנראה שהשתנו החוקים כי כשאני עשיתי אותה היה צריך אישור מייוחד של רופא מחוזי או אונקוגניקולוג.... או שזה משתנה מקופה לקופה. לא בדקתי מזמן.

LaD

New member
../images/Emo51.gif

אני מעדיפה לעשות את הבדיקה במסגרת של מישהו שמפנה ויודע לפענח ולומר מה המשמעות של זה למצב הכללי שלי. אם אני אעשה ויצאו ערכים גבוהים, על אף שיש בסיס לחשוב שזה קשור לאנדו, אני סתם אהיה עסוקה בזה... אבל תודה בכל אופן

שמחה לשמוע

שקבעת תור כמו שאת כותבת הכל בשליטה מלאה שלך. הלחץ הזה מאוד מוכר לי ...אצלי הוא מופיע כשצריך ללכת לעשות בדיקות דם......לוקח לי חודש לקלוט שאני צריכה לעשות בדיקות דם....חודש לקבוע ביומן מתי אני הולכת לעשות.....שבוע של הכנה נפשית שזה כולה דקירה קטנה ונגמר......יומיים של שפשוף היד באזור הדקירה ... יום לפני הרצת סרטים כמה עלול לכאוב לי ואיך שאני הולכת להיות היסטרית ולבכות שם ולצרוח כמובן....בבוקר הבדיקה לעשות פרצופים של מסכנה....מגיעה לקראת סוף הקבלה לבדיקות הדם....משתדלת להיות האחרונה.....נכנסת בשיפשוף המקום ביד ....מתנצלת מראש שאני היסטרית שעומדת לצרוח ולבכות....מזכירה להם להשתמש בפרפרית תינוקות......נכנסת לסטרס בכל הגוף......ואז מתבצעת הבדיקה.....הדם נלקח.....המחט יוצאת.....מדביקים לי פלסטר קטן.....הגוף נרגע.....אני יוצאת שותה מים ואומרת לעצמי ....נו באמת כזה סיפור מכזו דקירה.......ולמרות זאת אני עדיין "אומללה" על הדקירה המאיימת הזו. עכשיו שתביני זה חוזר על עצמו כל פעם מחדש לכל בדיקת דם.....לא יעזור לי שבסוף זה נגמר והדקירה הייתה כואבת אבל לא כזו כואבת..... מקווה שגרמתי לך לחייך ולהבין......תלכי רק בידיעה שאת הולכת לשמוע.....משם .....נמשיך ביחד.......

LaD

New member
../images/Emo13.gif

מזכירה לי חברה מאוד טובה שהתעקשה שנים שיקחו לה דם רק מהאצבע בפרפר, לא משנה כמה הסבירו לה שזה קצת יותר כואב מאשר לקחת מהווריד... אני משתדלת לא לחשוב על הפולשנות של הבדיקות שאצטרך לעבור, כי זה בעיקר מה שמטריד אותי. בינתיים כמו שאמרת אני אומרת לעצמי "אני הולכת בשביל לפתוח תיק ולספר על הבעיה שלי". אגב, אמנם זה לא אותו דבר אבל אני מנסה ללמוד מזה. היה לי פחד דומה מרופא שיניים כשהייתי נערה (טרום תקופת רופאי/ות נשים), ואכן כמה טיפולי שיניים ראשונים (אחרי כמה שנים טובות של הזנחה בגלל היסטריה כללית להגיע לטפל) היו באמת מזעזעים, לא מבחינת מה שקרה ששם, טיפול אחד זה היה סך הכל ניקוי אבן וטיפול שני ושלישי כמה סתימות לא מסובכות ולא כואבות בכלל. אבל במשך כל הטיפול אכן הייתי "טיפה" היסטרית (נחסוך מכן את הפירוט). ההבדל הוא שאיברי מין הם איזורים *מעט* יותר טעונים רגשית בגוף שלי מכל מקום אחר, וזה מוסיף עוד נדבך של קושי שצריך לחצות. אבל זה לחלוטין לא אומר שאי אפשר. יהיה בסדר... אני מצטערת שאני פחות קוראת ומגיבה, לפני כמה ימים כשכתבתי את ההודעה התחלתי לקרוא אחורה ולצערי זה קצת הקשה עלי את המחשבה על התור, אז החלטתי שעד אז אני משתדלת לא לחקור באובססיביות איזה בדיקות אני עשויה לעבור ואיזה פסיכוזה הן תעוררנה אצלי

LaD

New member
שתי שאלות שאולי כבר שאלתי

1. אתן משלמות עבור הגלולות מחיר מלא? אני אפילו לא לוקחת אותן כאמצעי מניעה (אני לא ממש יכולה להכנס להריון מבת הזוג שלי כן...) 2. לאלו מכן שלוקחות לתקופות של 3-4 חוד' ועושות הפסקה - נתקלתן בזה שמהפסקה להפסקה המחזורים נהיים יותר מזעזעים? אולי זה סימן שהגלולות לא מתאימות? אני מתבעסת כי אם הן לא מתאימות - כבר רכשתי שני סטים של 3 חפיסות בכל סט וזה עלה לי קרוב ל-280 שקל

galim29

New member
לשאלתך

אני מקבלת הנחה דרך הקופה וכשקונה בבתי מרקחת של הקופה זה אפילו יותר זול. מרשם מרופא המשפחה. אומנם הנחה לא ענקית אבל בכל זאת עולות לי בסביבות 80 ש"ח אם אני לא טועה לשלישיה. אני לא עושה הפסקה אז לא יכולה לעזור לך. לוקחת רצוף כבר כמה שנים טובות.

את האמת לא יודעת כמה עולות חכי הולכת לבדוק

שלשום קניתי חפיסה חדשה.... הנה מצאתי .....לוקחת סרזט עולה לי 44.75 ש"ח לחפיסה אחת של 28 גלולות.....אין הנחה.....גלים איך את מקבלת הנחה? גם אני מוציאה מרשם מרופא משפחה וקונה בבית מרקחת של הקופה.......טוב צריך לברר..... לשאלתך השנייה לא עושה הפסקות....ושואלת למה את עושה?

LaD

New member
את האמת

אין לי מושג
זה פשוט מה שהרופאה ה"רגילה" שלי אמרה לי לעשות... אני לוקחת כבר חצי שנה, שזה היה שתי הפסקות, שתיהן היו מהגיהנום ובשתיהן בחפיסה השלישית התחילו הכתמות ובשבוע האחרון ממש דימום (הרופאה שדיברתי איתה בטלפון כדי לשאול מה לעשות אמרה לי להמשיך לקחת עד לסוף החבילה ואז לעשות הפסקה...). אני חייבת להודות שזה קצת בזכותי - אני לא זוכרת לקחת באותה השעה, וכן, יש לי תזכורת בטלפון, זה לא ממש עוזר
פעם אחת קיבלתי גלולות בהנחה לפני כמה שנים טובות וזה היה כי היה לי חשד לשחלה פוליציסטית שהתבדה, וזה מצחיק שלשחלות פוליציסטיות מממנים גלולות ולאנדו' לא...

זואילי

New member
שיהיה בהצלחה

מציעה לך כן לקרוא שירשורים קודמים, פשוט כדי להנמיך ציפיות לגבי המפגש הראשון. הכוונה היא - ציפיות לגבי מה שאת רוצה לשמוע... לא בהכרח זה מה שיאמרו לך. בקיצור, דובר על כך רבות כאן ממש לאחרונה. כמו כן, גם עניין הנחמדות הוא משהו שאחת יכולה להגיד לך ככה ואחרת ככה... קחי בחשבון שתמיד, כמו בכל מערכת יחסים - צריך זמן כדי לבנות אותה, ולהכיר אחד את השני. דבר נוסף - בהחלט - מההתחלה להגיד לרופא שאת מפוחדת ולחוצה, ולבקש עדינות בבדיקה ואקסטרה סבלנות. שיעבור בקלות!

למעלה