היי בנות...

היי בנות...

טוב, אז בקושי יוצא לי להכנס בזמן האחרון... ומה שהרבה יצא לי לאכול זה "על האש".. כל פעם במקום אחר בארץ.. מצאתי כמה מתכונים בכתב העת "בנשוב הרוח" דרך אגב...אתן ממש השקעתן לחג.. כל הכבוד.. איזה מטעמים.. רותי, חני, מאיוש, חנה, יוכי וכול השאר.. ממש ממש דברים טעימים... כל הכבוד!!

יוכי68

New member
תודה תקווה, העיקר שאת נהנית, לגבי המתכונים אם

יש משהו מעניין - שתפי אותנו.

נשנושים לפסח- חנה בלומנפלד

יוצא כ-20 יחידות מתאים למילוי או למריחה החומרים: 1 וחצי כוסות מים חצי כוס שמן אגוזים מלח, פלפל 1 וחצי כוסות קמח מצה 1 שקית א. אפיה 4 ביצים אופן ההכנה: לבשל את המים, שמן האגוזים, מלח ופלפל עד לרתיחה. להסיר מהלהבה. להוסיף בבת אחת לסיר את הקמח מצה ואבקת האפיה ולערבב מיד עד לקבלת כדור בצק. לקרר מעט. לפתוח כל ביצה בנפרד, לטרןף במזלג ולהוסיף לעיסה תוך בחישה מתמדת. בעזרת 2 כפות, להעביר את הכדורים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ-45 דקות

גלידת פירות - חנה בלומפלד

החומרים: 3 חלבונים 3 כוסות סוכר 2 כוסות פלחי תפוז 2 כוסות תות שדה או דובדבנים 2 כוסות קיווי אופן ההכנה: שכבה ראשונה- להקציף במעבד מזון חלבון 1, כוס סוכר ואת פלחי התפוז. להעביר לתבנית עגולה מספר 28 ולהקפיא במשך 30 דקות. שכבה שניה- להקציף במעבד מזון חלבון 1, כוס סוכר ואת תות השדה או הדובדבנים. לשפוך על השכבה הראשונה. ולהקפיא למשך 30 דקות. שכבה שלישית- להקציף במעבד מזון חלבון אחד, כוס סוכר ואת הקיווי. לשפוך על השכבה השניה ולהקפיא. מומלץ להגיש עם רוטב תפוזים. החומריחם לרוטב - 2 כוסות מיץ תפוזים 1 כוס סוכר 2 כפות קמח תפו"א רבע כוס ליקר אופן ההכנה- לערבב היטב את כל החומרים בסר לתערובת אחידה ללא גושים. לבשל תוך כדי בחישה עד לרתיחת התערובת ולקרר. נשמע טעים. בעז"ה נראה לי אנסה את זה אחרי פסח. בתקופה הזו אנחנו נהנים עדיין מטיולים ובקושי בבית. ובתור זוג צעיר לא ממש נותנים לנו להשאר חגים בבית...:

עוגת אגוזים - חנה בלומפלד

חומרים: 6 ביצים 1 כוס סוכר 100 גרם שוקולד מריר מגורד 100 גרם אגוזים גרוסים 2 כפות קאקאו 2 כפות קמח מצה 1 תפוז 1 תפוח עץ אופן ההכנה: להקציף חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב. להוסיף בהדרגה את החלמונים תוך כדי הקצפה. לערבב בקערה נפרדת את השוקולד, אגוזים, קאקאו וקמח מצה ולהוסיף בתנועות עטיפה אל הקצף. לרסק את התפוז והתפוח בקליפתם במעבד מזון, ולהוסיף בתנועות עטיפה אל הקצף. לפזר קמח מצה על תבנית אפיה מספר 26 משומנת, ולאפות בחום 180 מעלות כ-45 דקות בנות דרך אגב, תמיד יש לנקות קליפת פרי הדר שמשתמשים בה לעוגות וכדומה טוב טוב מהנקודות השחורות שיש עליה.. אלו כנימות בדרך כלל.. אז להזהר...

לפתן - חנה בלומפלד

חומרים: 8 כוסות מים חצי כוס צימוקים 1 כוס שזיפים שחורים 400 גרם תפוחי עץ יבשים מלח, סוכר, מיץ לימון טבעי 2 מקלות ציפורן, 2 מקלות קינמון אופן ההכנה: להרתיח את המים, צימוקים, שזיפים ותפוחי העץ. להוסיף קורט מלח וסוכר לפי הטעם. להוסיף מיץ לימון ומקלות ציפורן וקינמון, לבשל כ-2 דקות נוספות, לצנן. ולהגיש כמנה אחרונה.

כיסי עוף ממולאים - חנה בלומפלד

5-6 מנות חזה עוף 2 בצלים קצוצים שמן אגוזים 250 גרם שזיפים קצוצים 250 גרם משמשיםפ קצוצים קמח תפוחי אדמה מלח, פלפל 2-3 ביצים קמח מצות הכנת המלית: להזהיב במחבת בצל בשמן. להוסיף שזיפים ומשמשים ולטגן 3 דקות הכנת הכיסים: לפתוח כיס בתוך בשר חזה עוף, ולמלא במלית, ולסגור עם קיסמים. לעטוף את הכיסים בקמח תפו"א, במלח ובפלפל לפי הטעם. לטבול את הכיסים בביצים טרופות ובקמח מצה. לטגן קלותאת הכיסים בשמן עד להזהבתם. לספוג את השמן בעזרת נייר סופג ולבשל ברוטב דובדבנים כ-40 דקות על להבה נמוכה. החומרים לרוטב הדובדבנים: 1 בצל קצוץ 6 כפות דובדבנים חמוצים מיץ דובדבנים 2 כפות אבקת מרק בצל 1 כף דבש הכנת הרוטב להזהיב את הבצל, להוסיף את הדובדבנים עד להזהבתם. לערבב היטב את מיץ הדובדבנים, אבקת מרק והדבש לבחוש ולהביא לרתיחה. אצלי לא היו אוכלים אוכל מתוק, אני הייתי משנה את המילוי למשהו אחר, עם רוטב פטריות או משהו כזה.

רותי410

New member
היי, תקווה. לא ידעתי עד כמה חג פסח זה חג ה"על

האש", פתאום השנה כולם עושים על האש בפסח. מקדימים את יום העצמאות, הא? זה לזכר קרבן הפסח? ועכשיו ברצינות, אני שמחה שאת נהנית. נמצאת בכל מיני מקומות בארץ. יופי. לא יודעת, מזג האוויר די שיבש את התכניות. אבל לא נורא. גם כך נהנים. אבל זהו. החג ברח לנו במהירות הבזק.

oap

New member
רותי יקרה..

פסח זה דיי ברור לי למה זה על האש, כי אי אפשר כ"כ לאכול בכל מקום... אז הכי נוח לקחת בשרים, מנגל, מצות, סלטים, מצות, ולאכול עוד ועוד בשר.. וזה רק סיפתח למה שהולך להיות בארץ ביום העצמאות היקר שלנו..

למעלה