היי בנות

היי בנות../images/Emo24.gif

עוד פחות משעתיים יש לי תור לרופא הנשים. לכאורה, הבדיקות מראות שהכל תקין ואני יותר מבטוחה שהוא יתן לי מרשם לקחת גלולות. השאלה שלי היא כזו: אם אני בקופת חולים מכבי ויש לי את הביטוח הכי מקיף. לא מגיע לי פעם בשנה להתייעץ עם מומחים ע"ח הקופה? אם כן, למה עושים כל כך בעיות? מישהי יודעת מהן הזכויות של החולים בכל קופת החולים? מודה ומתוודה שאין לי מושג מה מגיע לי
אני אחזור ואעדכן! תאחלו לי בהצלחה
אני הולכת לסרב לקחת גלולות בלי לדעת בוודאות מה יש לי

גל 4

New member
שלום כואבת...

ראשית, מגיע לך להתייעץ עם מומחים וזו לא בעיה בכלל - את הולכת למומחה ומביאה קבלה ולמיטב ידיעתי מקבלת חזרה 70-80% מהתשלום. לא מבינה למה עושים לך בעיה היות שאינך זקוקה לאישור הקופה כדי לפנות ליועץ במסגרת פרטית. אם את מדברת על הפנייה ע"י רופא הקופה למומחה בתחום מסויים - זו כבר שמחה אחרת. בעקרון יש רשימת מומחים בספר מכבי ואת יכולה לגשת לכל אחד מהם באופן פרטי ולקבל החזר. אם את מעוניינת במסגרת הקופה אז תצטרכי הפנייה מרופא הנשים שלך/רופא המשפחה. למשל, להגיע למומחים לאנדו בתל השומר אינך צריכה לשלם ואת יכולה לקבל הפנייה מרופא הנשים ולהעביר לאישור הקופה. אם את לא רוצה לעבור את הביורוקרטיה, תור בתל השומר עולה סה"כ 120 ש"ח. שנית, מדוע אינך מעוניינת לקחת גלולות? אם סרובך נוגע לכך שאינך יודעת מה הבעיה ואת רוצה לוודא שגלולות זה הדבר הנכון אז בסדר, אבל אם הגלולות דרושות לצורך דיכוי והסדרת המערכת אז לא כדאי להתמהמה. בכל מקרה, אני מאחלת לך הצלחה.

היי גל

אני רוצה לקחת גלולות (במידת בצורך כמובן) רק אחרי שאני אדא בוודאות מה יש לי ושזו הדרך הטובה ביותר לטפל במה שיש לי. לא סתם בגלל ש "גלולות מסדרות מחזור".
חזרתי מהרופא ולא הספקתי לבקש ממנו בשנית, הפניה לתה"ש. הוא ראה את תוצאות בדיקות הדם : כבד שומני ושלח אותי לגאסטרואנטרולוגיה (ייעוץ והערכה). מישהי יכולה לנחש למה ? מה עושים בייעוץ ? (אני מקווה החדרת סיבים לא בתיכנון
) חזרתי יותר מודאגת. אף פעם לא הייתי כ"כ חולנית

גל 4

New member
כואבת יקרה,

כבד שומני זה לא מאוד נורא ומשקף בדרך כלל רק ערך אחד בהערכים הנבדקים (תפקודים) בכבד. זה יכול לקרות גם כתוצאה מטיפולים הורמונליים. גם לי יש את הבעיה הזו ואכן לגלולות יש חלק בכך. הרופא שלי אמר שאין בכך סכנה כלשהי, רק לעקוב אחר הערכים. לגבי ייעוץ גאסטרו - בדרך כלל מופנים לייעוץ כזה בעקבות בעיות עיכול/צרבת/ריפלוקס וכדומה ולא רק בגלל כבד שומני. שוב, אינני יודעת מאומה לגבי מצבך הרפואי אז קשה לי לומר יותר מכך. האם אובחנת כחולת אנדו? האם נותחת? מהם התסמינים שלך באופן כללי? בהחלט יתכן שגאסטרולוג ימליץ על גאסטרוסקופיה (דרך הוושט) / קולונוסקופיה (דרך פי הטבעת), שוב תלוי ממה את סובלת. עד כמה שזה נשמע נורא, שתי הבדיקות לא נוראות ונעשות תחת טשטוש. שווה לגשת אליו ולהתייעץ בכל אופן. ולא לוותר על הפנייה לתל השומר.

../images/Emo20.gif

אני לא נוטלת הורמונים בשום דרך שהיא ואין לי בעיית עיכול או שאר הדברים שציינת
כחלק מהבדיקות לגלות מה בדיוק יש לי (אני לא מאובחנת אנדו) הרופא שלח אותי לבדיקות דם מקיפות וזה מה שהתגלה בבדיקות. יכול להיות שאני סתם לחוצה פשוט הכל באי וודאות וזה ממש מתסכל! תודה שאתן פה גם לשאלות שלא נשאלות באופן ישיר לאנדו'.

למעלה