היי בנות יש לי שאלה

navka

New member
היי בנות יש לי שאלה

ביום חמישי התקשרתי לבלינסון להזמין תור ולהפתעתי הם קבעו לי תור כבר ביום שני. עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיה היא שביקשו ממני להביא הפנייה וטופס 17. לקבל תור לרופא נשים שלי לוקח בממוצע חודש אז הלכתי לרופאת משפחה ולהפתעתי היא לא הסכימה לתת לי. היא אמרה שאני צריכה לדבר עם המנהל האדמינסטרטיבי. דיברתי עם שירות הלקוחות שלהם והיא אמרה שלא הייתה צריכה להיות בעיה עם זה כי טיפולי פוריות נמצאים בסל. דיברתי עם דודה שלי והיא אמרה שכאשר היא קבעה תור בכלל לא ביקשו ממנה הפנייה אלא רק טופס 17 ולא הייתה בעיה עם זה. ניסיתי להתקשר לבלינסון עכשיו. לבדוק אולי הפקידה התבלבלה בטעות ויש הודעה קולית ובסיומה נאמר שכל המטופלות חייבות בטופס 17. לא נאמר דבר על הפנייה. יש מישהי שמטופלת או טופלה שם? ומה לעשות אם לא נותנים לי הפנייה? הבנתי שבתל השומר יש אפשרות להשאיר פיקדון ולהביא להם את הטופס מאוחר יותר. יש אפשרות כזו גם בבלינסון? אני יודעת שאלו שאלות שאני אמורה לשאול שם רק שהם לא עונים ואני בלחץ כי אני חוששת עכשיו ממאבקים ביורקרטיםממש אין לי כוח לזה מעדיפה לשמור את הכוחות שלי לדברים חשובים יותר גם ככה לקח לי זמן לעקל את זה שזה לא הולך לי אופן טבעי. אני יודעת שזו שאלה שחוזרת על עצמה וקראתי הודעות קודמות בנושא אבל לא מצאתי שם תשובות אז אשמח לעזרה שבת שלום ומבורכת

נעמי 17

New member
הפניה והתחייבות אלו שני דברים שונים

הפניה- מכתב פשוט מרופא שמפנה אותך לברור נוסף עקב התלונות< שלך> 1,2,3,4 פשוט תכתיבי לרופא... התחייבות- התחייבות כספית מטעם הקופה. מה לעשות? ביום א את מתייצבת אצל מנהל המרפאה/ מנהל אדמניסטרטיבי עם התיק הרפואי שלך ובדיקות אחרונות שיש בידייך < רוב הסיכויים שהוא אפילו לא יציץ בהם אבל לכל מקרה ולחיזוק המוראל> ובאסרטיביות נחמדה אך תקיפה תסבירי שאת זקוקה למסמכים הנ"ל בדחיפות מכוון שיש לך תור במפתיע כבר ביום שני הקרוב. אם את לא מקבלת את מבוקשך תבקי לפנות להנהלת המחוז. אסרטיביות זה שם המשחק. אין מה לעשות. בכמה מקרי התנגדות שאני ניתקלתי בהם: 1. סרוב לתת לי הפניה ל סי טי קרוב למקום מגורי אלא במרחק שעתיים נסיעה- פרצתי בבכי- וזה עזר. 2. סרוב לאשר לי דקא על חשבון הקופה עם הפניה של פרופסור עד שיראה אותי רופא הקופה- צרחות על כל פקיד אפשרי וטיעוני: אתם לא תטרטרו אותי בין הרופאים לתור בעוד שבועיים ויש לי הפניה מיועץ בכיר של הקופה עזר במיידי. 3. סרוב לתת לי טופס 17 לתל השומר - חסכתי את הבירוקרטיה ושילמתי 120 שח, אבל הייתי נלחמת על הפעם הבאה אם היה לי כח אלהם. הם מנצלים אותנו ורק מי שיודעת להתנהל מולם מקבלת. תזכרי את זה.

נועהב1

New member
לא בדיוק הבנתי למה ההפנייה

אבל אם זה ל- IVF, אז לפחות בצפון הפגישה הראשונה היא עם אחות, ואת יכולה להביא את ההתחייבות אח"כ, בלי לחץ.

navka

New member
ביקשו ממני את שני הדברים

וכשהייתי אצל הרופאה היא לא הסכימה לתת לי את ההפנייה היא אמרה שהיא לא יודעת אם מותר לה ושאני צריכה לדבר עם המנהל. ממש התאפקתי לא לבכות כי בכל פעם שאני מדברת על זה הדמעות זורמות,לא הבנתי למה היא עושה סיפור מהפנייה ידעתי שאולי עם הטופס 17 תהיה בעיה . אני לא יודעת אם אפשר בבלינסון לבוא ושלם כי אז אולי אני אעשה את רק כדי לא לפספס את התור העניין הוא שצריך גם הפנייה.... אני אצטייד בכל מה שאמרת ונראה לי שאני אביא את אמא שלי איתי כי אני הופכת לעילגת ואני יודעת שאני לא אסרטיבית מספיק במצבים האלה. תודה לכן

זואילי

New member
אם מדובר על שירותי בריאות כללית

אני מניחה שאם תשאירי פיקדון עבור הטופס 17, כרגיל יהיו לך 3 חודשים לנסות לקבל אישור בדיעבד. לגבי הפנייה, לא בכל מחלקה מתייחסים אליה,(בתה"ש במח' IVF לא ביקשו ממני הפנייה. רק דאגתי שיהיה להם התיק שלי מהאנדו כדי שיבינו את הסיפור שלי) אבל אם במילא לא קיבלת, אז באמת להגיע עם כל הנתונים הרפואיים זה נראה לי מספיק לפגישה הראשונה ולא נראה לי שבגלל זה יסרבו לראות אותך. מציעה לך בנושא קביעת התורים הארוכים לגניקולוגים של הקופה - קבעי לך תור בכל חודש מראש. במקרה הטוב תבטלי. ההפניות מהגניקולוג לבדיקות פרופיל הורמונלי ומעקב זקיקים (במידה ואותם תעשי בקופ"ח ולא בבי"ח) מספיקות לחודש, כך שבכל מקרה יש צורך בכל פעם לראות רופא בשביל זה. ואז את מגיעה עם רשימת בקשות להפניות לחודש הקרוב. בהצלחה!

טשומפי

New member
שלום

הייתי בבלינסון. לא זוכרת שביקשו הפניה. לא חושבת שיעשו בעיה אם אין הפניה. נעמי צודקת שכל רופא יכול פשוט לכתוב ממה את סובלת ולכתוב שאת מעוניינת להרות. אם רופאת המשפחה ממש מסרבת (ולא ברור לי למה שלי מפנה אותי להכל גם אם זה ממש לא קשור לרפואת משפחה) תביאי דוח ניתוח או מכתב שמעיד שיש לך אנדו (רצוי בליווי רמת המחלה). לא מאמינה שישלחו אותך הביתה בידיים ריקות רק כי אין לך הפניה. לגבי טופס 17 - מקבלים מהמזכירות בקופה. אם אין - משאירים פיקדון ואפשר להביא טופס אח"כ. המזכירות בבלינסון מאוד נחמדות אין לך מה לחשוש מסיבוכים בירוקרטיים איתן. כל האמור נכון אם את מכללית. אם את מקופה אחרת אז אני לא יודעת מה המדיניות שלהם עם טפסי 17 לבי"ח של הכללית (למרות שמותר לך ללכת לאן שאת רוצה לטיפולים, אבל הם בהחלט יכולים להקשות לך על החיים בדרך). בפגישה נפגשים קודם עם האחיות ואח"כ גם עם רופא. אם יש לך תוצאות של בדיקות - תביאי איתך שבת שלום ובהצלחה טשומפי.

navka

New member
למה רופאים לא יכולים להיות יותר נחמדים?!

היום הייתי בבלינסון פגישה ראשונה. ישר נכנסתי לרופא הוא שאל שאלות אותי ואת בעלי ואחר כך ביקש לראות אילו בדיקות הבאתי ואז אמר שצריך בדיקות נוספות כמו צילום רחם בדיקת שד ובדיקות דם שונות ואז לפי התשובות הוא יחליט אם הטיפול יהיה זריקות והזרעות או הפרייה. אחרי שהוא סיים שאלתי אותו אם הוא לא חושב שאיקקלומין והזרעות הם בזבוז זמן מבחינתי. ואז הוא התחיל להיות ממש לא נחמד. רופא: מי אמר איקקלומין מישהו בחדר הזכיר את זה אני: לא רק רציתי..... רופא: מי אמר לך על זה אני: הרופא שלי רופא: איפה? אני: בבאר שבע רופא: ואיפה אנחנו? אני: פה רופא: אז אני אסביר יותר לאט..... ואז החל להסביר שוב. הוא גרם לי להרגיש כמו מפגרת ממש הרגשתי רע אחר כך בסך הכל התבלבתי רק רציתי לדעת אם הזריקות וההזרעות לא בזבוז זמן כי הציסטות שלי אומנם קטנות יחסית אבל הם תופסות שטח נרחב מהשחלה. ממש נפגעתי. אני יודעת שהוא לא פסיכולוג אבל אין טיפה של הבנה ורגישות? הייתי כל כך במתח והיו לי כמה שאלות לשאול וכמובן שלא שאלתי אחרי זה. יצאתי ממנו והלכתי לאחות והיא הייתה ממש נחמדה אבל איך שיצאתי מבית החוליםהתחלתי לבכות. אחותי אמרה לי לא להתרגש אבל אני צריכה רופא עם יחסי אנוש שילווה אותי ולא רופא אפטי ומתנשא. אחרי הכל אילו טיפולים פולשניים. האם יש לי זכות לבקש שרופא אחר באותה מרפאה יטפל בי? והאם זה ישפיע על הטיפול במידה ואני אבקש לעבור רופא? בתחילת השיחה הוא אמר שהוא רק פותח לי תיק האם זה אומר שהוא בהכרח יטפל בי אחר כך? דרך אגב הוא גם דיבר בסלולרי שלו אפילו לא ביקש סליחה (ולא שיחה עם מטופלת והוא זה שיזם את השיחה) לבנתיים אני אעשה את כל הבדיקות שביקש אבל אני ממש לא יודעת מה יהיה אחר כך.

להחליף רופא

רופא שיצאת ממנו בהרגשה כזו כדאי בהחלט להחליף...ואחותך צודקת.....אבל יש רופאים נחמדים אני עדה...ויש לי רשימה אם רק תרצי. בעיקרון אם את מטופלת בציבורי לא מחייב שאותו הרופא יטפל בך לאורך כל הדרך.. ועכשיו לשאלות שלי.... למה בלינסון? למה לא תה"ש? למה את לא הולכת על פרטי בנושא הפריות? (את יכולה לענות אם תרצי במסר) כאן

navka

New member
דודה שלי עברה בבלינסון טיפולים

והיא המליצה לי. היו לה רק מילים טובות לומר במיוחד על היחס שהיא קיבלה שם. גם חברה שלה מטופלת שם וגם היא אומרת אותו דבר.בשרשור הרופאים המומלצים ראיתי שהמליצו על בלינסון ועל מנהל המחלקה פרופ בני פיש אני לא הולכת על פרטי מסיבות כלכליות.( אני סטודנטית ובעלי הוא המפרנס היחיד) אפשר לשאול למה את ממליצה דווקא על תל השומר ?

נעמי 17

New member
כי הם מבינים באנדו-

וכי יש להם את כל האפשרויות תחת קורת גג אחת.

היי

נעמי 17 ענתה לך מדוע לדעתי דווקא תה"ש וללא ספק דעה שלישית יכולה לעזור. בהצלחה ועדכני

זואילי

New member
הי לך,

כנראה שבכל בי"ח במחלקת פריון - יש דרישה שונה לבדיקות מקדימות. חלקן דומות וחלקן שונות. בתה"ש למשל, לא ביקשו ממני צילום רחם, אבל כן בדיקת שד ובדיקות דם שונות. אבל במקרה שלי, מעולם לא ניסיתי להרות, כך שאין לי מושג אם זה דומה למקרה שלך. בכל אופן, ביררתי מראש אצל המזכירות מה עליי להכין והבאתי את הבדיקות לפגישה הראשונה. אני לא יודעת אם היית אצל בכיר או מתמחה, אבל בתה"ש - הפגישה הראשונה היא עם שניים, את יושבת שעה ארוכה עם מתמחה ואז נכנס הביג בוס, מקבל "בריף" ונותן לך 10 דק' מזמנו. שלא תחשבי לרגע, החל מהציוץ הראשון של המתמחה היא נתנה לי שפע אופציות שאף אחת מהן לא הייתה לרוחי.(כולל הגישה שלה) אז הקשבתי,חייכתי ואמרתי לה, עכשיו תשמעי מה אני תכננתי לעצמי - ואז כל הפגישה התהפכה כי אני אמרתי מה אני רוצה ומוכנה ושאלתי מה החלק שלהם בטיפול שבחרתי. גם כשנכנס הבכיר והתעלמו ממני ודיברו ביניהם כולל צחוקים ושפה משלהם, הזכרתי להם ש - הלו... אני פה ואני רוצה ככה וככה. ואחרי שהתכוננתי בבית טוב טוב ולמדתי את שפתם, אז גם הפתעתי אותם ואז גם העשר דק' עם הבכיר (כולל התעלמות מכוונת והפגנתית שלי מהמתמחה) - היו עם התנהלות שאני ורק אני הכתבתי. וגם בקשה לא שיגרתית שביקשתי - נרשמה במסמך הפרוטוקול של הטיפול. מציעה לך - לכי לדעה שנייה. לא יזיק. אף רופא לא אוהב אותנו, ה"מומחיות" בעלות הידע. אבל זה מה יש. וצריך לדבר איתנו בגובה העיניים. ואם יצאת בוכייה מהרופא, וממש לא משנה אם זה היה כשכבר היית בדרך הבייתה, הוא לא צריך להיות הרופא שלך. ודבר נוסף, אל תיעלבי משיחות הטלפון. כל הרופאים שעברתי אצלהם, כולל רופא המשפחה המקסים שלי - כולם מדברים בטלפון תוך כדי... וגם כשמגיעים לשלב הפרוטוקול, אני חושבת שזו זכותך לבדוק ולחקור כל שם של מרשם שנותנים לך. גם לשאול את הרופא מה זה וגם לקרוא ולשאול באופן עצמאי. אני לא מבינה גדולה בכל ענייני ההורמונים, אבל מה שכן - כמו עם מבחר של גלולות, יש מבחר של זריקות/כדורים/משאפים/נרות וכו' ויש מספיק אופציות. למה הם לא נחמדים? לא יודעת, זה כמו לשאול למה אין להם כתב ברור.... ויש מעטים נחמדים. מעטים. הרבה הרבה

navka

New member
היי

הרופא ביקש ממני צילום רחם כדי לבדוק שבניתו לא פישלו כלומר שלא סתמו לי את החצוצרות. לא עברתי הריונות קודמים. העניין אצלי הוא כזה שאני פשוט נעלמת דום מול רופאים, זה בדיוק מה שקורה לי שאני צריכה לדבר מול קהל. ואז ברגע שהוא שינה את הגישה לא שאלתי שוב דבר ממה שרציתי לשאול. לא נעלבתי מזה שדיבר בטלפון אלא מהזלזול, כי בדיוק הייתי באמצע משפט והוא החליט שהוא צריך לדבר עכשיו, לפחות היה שומע עד הסוף..... בלינסון זו הדיעה השנייה שלי הייתי אצל מומחה כאן בבאר שבע והוא לא התייחס לאנדו אלא רק לחוסר ביוץ ורצה להתחיל עם איקקלומין, אבל אני מניחה שלא מזיק דיעה שלישית

זואילי

New member
כן... ההוא מב"ש לא נחשב

במחוזותינו... לא? במהלך הפגישה שלי עם אותה מתמחה - היא אמרה בקול רם וצלול: אני לא מתעסקת עם אנדומטריוזיס, זה לא מעניין אותי ואני גם לא מתכוונת להתעניין בזה. (את יכולה להוסיף ליציאה הזאת גם תמיהה שלה להוריי, מדוע לא מצאו לי חתן). ברור לך שאני לא רואה אותה ממטר?

טשומפי

New member
לא מנסה לסנגר

אבל לי היתה התנסות אחרת לגמרי עם בלינסון. ביחס מגעיל נתקלתי דווקא בתה"ש... כנראה כל אחת תלוי ברופא וביום שנופלים עליו. אבל בלי שום קשר לחויה שלי מהמקום - אני ממש מצטערת שזכית ליחס כ"כ משפיל. זה מכעיס ומרגיז שרופאים מגדילים את עצמם על ידי זה שהם מקטינים אותנו. אם את רוצה לשלוח לי את השם של הרופא במסר יכול להיות שאני אוכל לתת לך קצת טיפים (לצערי אני מכירה את כל הרופאים במחלקה, ככה זה כשהופכים לוותיקה). האם הבאת איתך דו"ח ניתוח שמראה על מצד האנדו'? פתיחת התיק היא פרוצדורלית. בבלינסון אין רופא קבוע, הרופא שקובע את הפרוטוקול הוא הרופא שעובד ביום שבו את מגיעה לקבלת הפרוטוקול (בדרך כלל יש שני רופאים ואת יכולה לבקש מהאחיות שיכניסו אותך לרופא שאת מעדיפה, או לפרופ' פיש אם הוא עובד באותו יום, אבל פרופ' פיש צריך לתת את הסכמתו שתיכנסי אליו, בד"כ אם מדובר במקרים מיוחדים/בעייתיים או סתם שהאישה מאוד מבקשת הוא מסכים כי הוא באמת מאוד נחמד). חוץ מזה כל פעם כשאת באה למעקב אז יש רופאים אחרים שנותנים הוראות להמשך טיפול (אם כי הם עוקבים אחרי הקווים העקרוניים של הפרוטוקול שנקבע לך בפעם הראשונה וגם ההוראות שאת מקבלת הם אחרי שהיתה התייעצות של הצוות), ככה שאת ממש לא התחתנת נישואים קטוליים עם הרופא שאיתו נפגשת. אני מקווה שיתר ההתנסויות שלך עם הרופאים יהיו חיוביות יותר. בהצלחה ואם את רוצה אני אשמח לעזור במסר. טשומפי.

למעלה