היי בנות יקרות

yaacovl

New member
היי בנות יקרות

לפני מספר ימים עברתי ניתוח להסרת ציסטה בשחלה. בסיכום ניתוח נכתב "בוצעה פתיחת של הרוטרופריטונאום משמאל ושחרור הליגמנט 5.4 משמאל חיתוכו וניתוקו". מה המשמעות של זה? מהו הליגמנט הזה האם מחזיק את השחלה לרחם? האם מחזיק את הרחם? וכיצד הוצאתו משפיעה על הריון והחזקת ההריון? וכיצד זה משפיע בכלל על איכות החיים? שאלות קשות, הלואי והייתי לומדת רפואה :) יש למישהי מושג לגבי הנושא הזה?

שלום לך ../images/Emo140.gif

גם אצלי הסירו אחת מרצועות הרחם, נאמר לי שזה לא ישפיע כלל החזקת הריון, אך זה מכניס אותנו לסיכון גבוה יותר לצניחת רחם בעתיד.

yaacovl

New member
תודה. אבל...

האם זה משנה איזו רצועה חתכו? הבנתי שיש רצועות שמחזיקות את הרחם ויש רצועות שמחזיקות את השחלה לדופן האגן (?). אני לא יודעת איזו מהן חתכו לי ממה שנכתב בסיכום ניתוח. יש לך מושג מהו ליגמנט 5.4? זוהי רצועה שמחזיקה את הרחם או את השחלה? ד"א שאלתי את המנתח אם יש סיכון לצניחת רחם והוא אמר ששטויות.....אז מה נכון? יכול להיות שהוא לא רצה להלחיץ אותי אחרי הניתוח.....

עד כמה שזכור

לי רשום בדו"ח ניתוח שכרתו את הסקרואוטרינה (משהו כזה
) שזו מן הסתם לפי הפרוש אחת הרצועות שמחזיקה את הרחם, נדמה לי שזו הייתה השמאלית. תנסי לשאול בפרומים רפואיים גניקולוגים מה זה "ליגמנט 5.4" או פשוט לשאול את המנתח בביקורת הבאה שלך. מה נכון? כל רופא יגיד משהו אחר... אין לי מושג מה נכון זה מה שנאמר לי והלוואי וזה לא נכון.

למעלה