היי בנות ובנים...

Artanis

New member
היי בנות ובנים...

מה עושים עם "גזים"? הבטן שלי נפוחה כבר כמה שבועות מגזים אין לי מושג ממה ולמה..רב הסיכויים שזה אנרגטי, אבל בכל זאת צריך לעזור קצת לגוף. רעיונות מישהו?

yperelman

New member
כדי להקל

תוכלי לשים "קריסטל" על האיזור הכואב. מלאכית יכולה לעזור לכאבי בטן, גזים וכו' (לי עזרה גם אקוומרין). מעבר לזה, כדאי לבדוק את התזונה ולהתבונן בשינויים שאת עוברת בתקופה האחרונה.

Artanis

New member
אני עוברת הרבה שינויים

מבחינה אנרגטית...לכן שיערתי שזה בגלל זה. התזונה שלי הפכה באופן קפדני יותר ליותר מזינה שכוללת כמעט הכל (השאר עושה המולטי ויטמין).. בגדול: בבוקר אני אוכלת דייסת קוואקר עם תוספת של ממרח שומשום וקינמון. בצהריים: משתדלת לאכול תמיד את האורז עם קינואה עדשים וירקות מאודים. בערב: סלט עשיר עם מלא סוגים של ירקות. בין לבין אני משתדלת לאכול פירות. אני שותה תה ירוק ומים. לפעמים מיץ תפוזים.

אולי

הבעיה היא בעדשים. אני אמנם לא תזונאית אבל אני במקומך הייתי מנסה להוריד את העדשים ולראות מה יקרה. תרגישי טוב.

התזונה נראית באופן כללי טובה

אם כי מעט "חסרה"... בכל אופן, יש סיכוי שהקינואה עושה את הגזים, מהנסיון שלי, אני מכירה כמה וכמה אנשים שהקינואה גורמת להם לגזים, ואני ביניהם... נסי להחליף את הקינואה באורז מלא או דוחן... לגבי העדשים, ידוע כי קטניות עלולות ליצור גזים, אך אם תשרי אותן הרבה, עד הנבטה, לא יהיו לך גזים מהעדשים (או כל קטניה אחרת מונבטת)...זו אגב הדרך הנכונה ביותר לאכול קטניות, כשהן מונבטות, אז הן מכילות את מירב הויטמינים והמינרלים לבריאות תמי

תזונה

ממתי התזונה שלך הפכה למזינה יותר? לעיתים שינוי תזונתי, בעיקר עליה בצריכת הסיבים, גורמת לעיתים לגזים, משום שהגוף משנה את כל מערך העיכול שלו, והפלורה משתנה גם היא. והתזונה אכן נראית קצת חסרה (והמולטי ויטמין לא משלים את אבות המזון, אלא רק...ויטמינים ומנרלים) תה שומר יכול לעזור לגזים בתור התחלה, אבל אם השינוי התזונתי אירע לאחרונה- כדאי להמשיך ולבדוק את ההסתגלות של הגוף, ואת התגובה שלו. יכול להיות שאת יורדת עכשיו במשקל? מה לגבי סטרס? ומה השינויים האנרגטיים שאת עוברת? יתכן וגם להם יש השפעה על העיכול...
שלומי

Artanis

New member
אז ככה

המשקל שלי - בדיוק להפך - עליתי במשקל ולא ירדתי וזה לדעתי מפאת חוסר פעילות גופנית, וזה כבר מטופל. סטרס? - לא. אין סטרס באיביזה. לכן אני פה. שינויים אנרגטיים שנובעים מתהליך רגשי. כל תהליך רגשי מלווה בשינויים אנרגטיים..כאלו שלא דילגו עליי. את התזונה התחלתי באופן קפדני מהרגע שנחתתי פה, באיביזה. זה לפני 3 חודשים.

עוד רעיון (מופלא)

יכול להיות, שמכיוון שאת לא אוכלת בשר- חומציות הקיבה שלך ירדה, דבר שמשפיע על מערכת העיכול, והתהלכים הקשורים בה... יכול להיות שהוספה של חומץ תפוחים לתזונה שלך (בסלט, למשל, או חצי כפית בכוס מים לפני האוכל) או של לימונים, ישפרו את המצב. עם זאת, שוב מגיעה האזהרה שזה פורום, ולא להתבסס על זה, ולא... ולא... וללכת למטפל... ו...

yperelman

New member
תוספת אחת בנושא התזונה

מנסיוני אכילת פירות בין לבין עלולה להיות סיבה לגזים. אכילת פירות מומלצת על קיבה ריקה.אני מעדיף לאכול את הפירות שלי על הבוקר (כארוחת בוקר)

hal767

New member
לדעתי, את מפספסת המון בעיניין של צרופי מזון

זה מבטיח תסיסות ורקבונות במערכת העיכול, הגורמים לגזים ולהפרעות בפעולת מערכת העיכול. ישנם עוד ליקויים, אבל לא אכנס לזאת במסגרת הפורום, בוודאי כשאינני מכירך.

Artanis

New member
אוקיי..יכול להיות

אני תמיד שמחה ללמוד. ולכן השאלה עלתה ולכן גם פירטתי. בגדול אני גם יודעת שיש לי חולשה במערכת העיכול (לפי הרפואה הסינית - בדקתי עם המטפל שלי בעבר).

Artanis

New member
לא. אני לא שותה חלב.

הדיסה על בסיס משקה שקדים או משקה חיטה.

0 אור 0

New member
אתה מוכן לפרט בעניין הצירופים?

חוץ מהאורז עם עדשים או קינואה בעצם כל דבר אצלה הוא בנפרד לגמרי, ממה שזכור לי זו בדיוק היתה ההמלצה בספר על צירופי המזון - לאכול כל דבר רק עם ירקות, כאשר את הפירות אוכלים בנפרד ... אשמח להבהרה. בנוסף, צריך להתייחס לכך שהגזים הופיעו עכשיו - ולבדוק מה השינוי שנעשה עכשיו לעומת קודם לכן

hal767

New member
צרופי מזון

התורה הזאת היא מאד פשוטה לבצוע, אבל במקרים מסויימים יש להתאימה ספציפית לאדם ע"פ מצבו. את השואלת אינני מכיר ולכן לא אוכל להתאים לה ספציפית, צרופים. אבל ישנם כמה דברים שאינם נכונים בתזונתה. לדוגמא, דייסת קווקר עם ממרח שומשום. כמו כן, תוספת הקינמון, אצל אנשים מסויימים, עלולה לשבש את העיכול. אכילת עמילן מרוכז כארוחה ראשונה בבוקר, עלול לא להתאים במקרים רבים, בוודאי לא מתאים לשואלת בגלל מצבה. אורז עם קינוואה-שני עמילנים מרוכזים. עודף עמילן בארוחה, ובתפריט בכללותו, נוטה לתסוס. יכולת הגוף האנושי לפרק עמילנים, מוגבלת מאד. לנ"ל היא מוסיפה עדשים, בהם כמות החלבון גבוהה. זה צרוף גרוע עם העמילנים. אם היא לא הנביטה את העדשים, זה גרוע עוד יותר. לנ"ל היא מוסיפה ירקות מאודים. אם יש בהם תפו"א, דלעת/דלורית ובטטה, הרי גם בהם יש עמילן. זה תפריט שכולו אוכל מבושל או מאודה, וזה מאיט את פעולת המעיים. פירות בין לבין-לא ממש מתאים. פירות יש לאכול על קיבה ריקה לחלוטין. מיץ תפוזים ממש לא מתאים כשזה מצב מערכת העיכול. תה ירוק הינו צמח המזיק לבריאות ועלול לשבש את פעולת מערכת העיכול, ישירות או בעקיפין. אלו הדברים שצדו לי את העין. אם היה לי מידע מפורט יותר, אפשר שהייתי מוצא ליקויים נוספים. כאשר המצב הוא כפי שתארה השואלת, חשוב לבנות תפריט מיוחד המתאים לה, כדי להרגיע ולנקות את מערכת העיכול. בכך להחזיר לה את הבסיסיות הדרושה לה, לסלק את הפסולת שנוצרה בה ולשפר את איכות מיצי העיכול. בדרך כלל זהו תהליך קצר, ולאחריו משנים ומרחיבים שוב את התפריט. זה בקצרה.

דווקא עמילאז

האנזים שמפרק עמילן- יש ברוק. צריך להקפיד וללעוס את המזון...

hal767

New member
אתה טועה

ברוק יש פיטיאלין, המבצע פרוק ראשוני של עמילן לדו סוכר. עמילז פעיל בתריסריון. יכולת הגוף להפריש מיצי עיכול מפרקי עמילן, מוגבלת. לכן אין להפריז באכילתם, בעיקר בדגנים ובעמילנים מעובדים [לחם וכד']. אכן חשוב ללעוס זמן רב מזון עמילני ולערבבו היטב עם הרוק [המעורבב בפיתיאלין]. אם הפיטיאלין לא יבצע כראוי את פעולתו, גם יתר האנזימים, הפועלים בהמשך תהליך העיכול, לא יהיו אפקטיביים.

hal767

New member
פיטיאלין הוא סוג של עמילאז

האם הוא זהה לעמילאז הפועל בתריסריון? האם פעולתם זהה? מדוע מכנים את האחד פיטיאלין ואת השני עמילאז?

למעלה