היי בוקר טוב

יעל זקס

New member
היי בוקר טוב

אז ככה, עברתי 2 תאונות בחצי שנה האחרונה שנעשו על ידי אותו אדם, שהוא האדם הכי יקר לי בעולם מאז התאונה הראשונה הוא נוסע מאד זהיר והתאונה השניה בכלל לא הייתה אשמתו אבל מה שקורה בפועל זה שאני נכנסת לחרדה כל פעם שאני נוסעת איתו ואני מוצאת את עצמי הרבה פעמים מעירה לו ואומר "וואי תיזהר מהאוטובוס..." או משו כמו "וואי המשאית הזאת תיזהר..." בקיצור אני יושבת ברכב הלב שלי מפרפר והבטן מתהפכת... הרגשה של לחץ אדיר!
השאלה שלי מה אפשר לעשות עם זה? איך נרגעים מהחרדה הזו? חשוב לציין שהחרדה היא עם כל נסיעה ברכב (באוטובוס אין לי בעיה) אבל כשאני נוסעת איתו זה הרבה הרבה יותר...
תודה לכולם והמשך יום נפלא!

גרא.

New member
צהריים טובים יעל,חלק מההתמודדות עם החרדה,הוא

חזרה מיידית למכונית בה ארעה התאונה. את המשך הטיפול כדאי לעשות אצל פסיכולוג.
אפשר גם דרך קופת החולים שלך.

יש כמה שיטות

לטיפול בחרדות / טראומות.

היעילות שבהן: טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) ו-EMDR.

שאלת תם:

את אומרת שהחרדה שלך היא מנסיעה עם אותו נהג, שאיתו עברת שתי תאונות בחצי השנה האחרונה.
הטיפולים שהציעו לך מעליי מיועדים לחרדה לא רציונאלית. לאנשים (כמוני, למשל...) שלא עשו שום תאונה ובכל זאת הם חרדים.
אצל זה מקרה אחר. זו לא חרדה כללית מנסיעה/נהיגה, אלא רק מנסיעה עם אותו נהג -- זה שעשה שתי תאונות בחצי שנה.
אולי זן חרדה רציונאלית? חרדה שמטרתה לשמור עלייך?
שתי תאונות בחצי שנה זה לא מעט.
אולי פשוט עדיף לך לנהוג בעצמך... או לנסוע עם נהג אחר?

כל העניין עם חרדות

הוא שהם מתחילות לתפוס מקום ולהתרחב.
אמנם היה אירוע אחד שאפשר להצביע עליו שהתחיל את התהליך (ואפשר להתייחס אליו כטראומה, ואז PTSD שכזה) - אבל מה שיעל שמה לב אליו היום זה המקום שהחרדה הזו תופסת.

היא כמובן יכולה להתחיל להימנע מלנסוע עם האיש הזה באוטו הזה במסלולים הללו - אבל לא זו השיטה לחזור לתפקוד אופטימאלי.

טיפול בטראומה בעקבות תאונה

היי יעל,
שני הטיפולים היעילים ביותר כיום במצב שתיארת הם:
1. טיפול באמצעות עיבוד קוגניטיבי. טיפול זה עוזר להבין איך אמונות ותפיסות שלך לגבי עצמך והעולם בנקודות שונות (למשל ביטחון, אמון באנשים וכו') השתנו בעקבות הטראומה ונעשית עבודה לשינוי אמונות קיצוניות שמובילות לקושי שתיארת.
2. טיפול בחשיפה ממושכת (PE). טיפול זה הוא התנהגותי ברובו ומתבסס בעיקר על חשיפה למצבים ממשיים ו/או לזכרונות שמעלים אצלך מצוקה.
כדאי להגיע למטפל מומחה בטיפולים אלו כדי שיוכל להכריע איזה טיפול מתאים לך יותר ולעבוד איתך בדרך זו.

ommerl

New member
שלום רב

כמה זמן עבר מהתאונה האחרונה?
אם לא עבר הרבה זמן אולי כדאי לתת לזמן לעשות את שלו. ייתכן מאוד שהחרדה תעבור מעצמה אם תצברי חוויות חיוביות או נייטרליות מנסיעה ברכב.

אם זה לא עובר תוך כמה חודשים מאז התאונה שווה לשקול טיפול.
מניסיוני השיטה שאני מתמחה בה יעילה מאוד בחרדות ופחדים, במיוחד אם הפחד הוא ספציפי. אם את רוצה אשמח להמליץ על מטפלים באזורך (בהודעה פרטית כמובן).

חרדה כתוצאה מאירוע טראומטי

סטטיסטית, כ70-80 מהסובלים מטראומה יחזרו לחיים תקינים ללא כל צורך בעזרה.
אבל אם עובר כחודש (במקרה שלך) והחרדה נותרת באותה עוצמה וגורמת לך להמנעות, כדאי לחשוב על חיבור לטיפול.
טראומה לא חייבת להיות משהו ״זעזוע של החיים״. הנפש בעצמה מחליטה מה נקרא מספיק מזעזע כדי לא לעבור על זה בסדר היום.

המון הצלחה, ושבוע טוב!

אברהם

למעלה