היי א\נשים :)

היי א\נשים :)

אני וחברה שלי חושבים על לחזור לאנגליה. אני גרתי שם בעבר, נולדתי שם, יש לי אזרחות והכל, אבל היא לא. אנחנו מתכוונים להתחתן לפני שנעבור, ככה שאני מניח שבשלב מסויים היא תקבל אזרחות בריטית, השאלה היא כמה זמן זה לוקח, והאם יהיה לה אישור עבודה עד אז, וכל זה. עוד דבר, אנחנו רוצים לקחת איתנו את החתולים שלנו, אבל לפי מה שקראתי באתר של DEFRA ישראל לא ברשימת הארצות שלהם של תוכנית PETS, ככה שצריך להכניס אותם לבידוד ל6 חודשים, מה שלא בא בחשבון כמובן. יש דרך אחרת?

גוזליה

New member
קצת תשובות

בהתחלה היא צריכה לקבל WIFE VISA עד כמה שידוע לי.עוד מידע בלינק הזה. העברת בע"ח לבריטניה- בגדול מאוד- יש שלוש דרכים, על שתיים מהן ארחיב (החוקיות)- על השלישית לא. הראשונה- לקחת את הכלב/חתול/חמוס ישירות לבריטניה, ולשים אותו בהסגר של חצי שנה השנייה- להעביר דרך אירופה- מייד ארחיב איך השלישית- הדרך הלא חוקית, וכאן יש מספר דרכים לעשות זאת, חלקן עם יותר זמן, חלקן עם פחות זמן- אבל לא ארחיב עליהן בכלל- אם יתפסו שרימית (ויכול להיות שלא, אבל סביר להניח שלפחות בחלק מהדרכים כן יעלו עליך)- אתה צפוי לקנס ולמאסר.
ישירות לבריטניה- החתול ייאלץ לשהות בהסגר למשך שישה חודשים בדיוק. לא יום פחות מזה. ההסגרים הם מתקנים לא סימפטיים במיוחד, גם הטובים והיקרים שבהם (קח בחשבון שגם ההסגרים ה"זולים" הם עסק לא זול בכלל- אאל"ט סביב 4000 פאונד לכלב לחצי שנה. לא יודעת מה המחיר לחתולים. על זה לעיתים צריך להוסיף הוצאות וטרינר נלוות וכולי). ההסגרים לא תמיד קרובים למקומות מגורים, ואם תרצו לבקר את החתול בזמן הזה זה יהיה כרוך בנסיעות.
להעביר את החתול דרך אירופה- כיוון שבריטניה חברה באיחוד, היא כפופה לחוקים ולהסכמים של האיחוד. אחד מהם גורס תנועה חופשית של בעלי חיים באיחוד. הבעיה היא שהחתול צריך להיות מוכר למערכת הוטרינרית באחת ממדינות האיחוד (עדיף לא בבולגריה, פולין וכמותן- אלא המדינות העשירות והמבוססות דוגמאת גרמניה, בלגיה, הולנד וכיוב') לפחות חצי שנה. כלומר, אם יש לך איפה לשכן את החתול באחת מהמדינות האלו למשך חצי שנה, ושם יוציאו לו "דרכון וטרינרי" של האיחוד, אחרי חצי שנה תוכל להכניס את החתול לבריטניה דרך הגבול (ע"י רכבת, רכב או מטוס).
לפני שתי האופציות האלו, החתול חייב לעבור בארץ זריקות מגוונות- וכמו כן לפני הטסה יש לעבור בדיקה במכון הוטרינרי בבית דגן על מנת לקבל אישורים להטסה. ממליצה לכם מאוד לבצע הטסה בעזרת חברה שמטיסה- כיוון שצריך ליידע את הטייס (למשל) להדליק את החימום בתא המטען, וכמו כן לסייע בהמוווון ניירת שהמהלך הזה מערב, ובהשכרת כלוב הטסה וכיוב'. אנחנו עשינו זאת עם TERMINAL4PETS, והם נהדרים. כפי שאמרתי, יש דרכים מהירות יותר- אך הן לא חוקיות, ובהחלט לא אפרט אותן כאן. קח בחשבון שהבריטים לא אוהבים שמכניסים אליהם בע"ח מבחוץ, ומדיניות ההסגר פה קשוחה ביותר. המון מידע יעיל פה- קליק שיהיה בהצלחה.

TrigATUSA

New member
והערה: הכנסה לא חוקית מסכנת לא רק בקנס

אלא גם בהשמדה של בעל החיים

למעלה