היי, אתן (ואתם).

Lovely locks

New member
היי, אתן (ואתם).

אולי תוכלו לעזור לי.
ניסיתי כל תרופה שהיא על פניי הפלנטה, כך זה נדמה. הפסיכיאטר הנוכחי שלי, שאני הולכת אליו כבר כמעט שנתיים, הוא לא פסיכיאטר מבריק במיוחד, בלשון המעטה וזורק עליי מה שיש, או מה שאני מבקשת ממנו. אני נשארת אצלו נטו משום שאפשר גם לדבר איתו ולי אין כסף או יכולת לטפל בעצמי באמצעות שיחות, אז... זה מה יש.
בכל מקרה, האישיו הוא (תמיד היה, תמיד יהיה), אינסומניה קשה, חריפה, המתנגדת לטיפול. הנה, אני מגיעה לשאלה- אם יש קוקטייל תרופות כלשהו שעוזר לכן להרדם ותוכלו לחלוק אותו איתי (בהודעה פרטית, אני יודעת שאלה לא עניינים שמפרסמים על דפי הפורום וברור לי גם למה), זה יכול לעזור, מאוד. קחו בחשבון שהסבירות שלקחתי את כל התרופות שמרכיבות את הקוקטייל שלכן היא גבוהה להבהיל. הפסיכיאטר שלי, פשוט, הוא לא איש של קוקטיילים. אבל, אם אבוא אליו עם הצעה- הוא ישקול אותה, כך שאני אקבל אישור מרופא מומחה לקבלת הקוקטייל, זה לא שאקח אותו על דעת עצמי. אני פשוט מתכוונת לבוא אליו עם דף ובו אופציות.

אז כאמור, תודה רבה. מקווה שלא עברתי על חוקי הפורום וכל הצעה שתנתן לי, תבחן לפני כן ע"י הפסיכיאטר שלי.

קולדון

New member
כשאת כבר נרדמת,

את ישנה טוב? חזק? רצוף?

אני מכירה מישהו שהמון זמן נאבק עם בעיות שינה, ועיקר הבעיה שלו (חוץ מבמקרים שמשהו מטריד אותו ומדיר שינה) היה להתאים את עצמו לזמנים של שאר העולם.
כלומר, ברגע שהוא היה נרדם, זה היה בסדר.
ואז הפתרון שלו שאולי הוא לא מושלם, פשוט ללכת לישון כשהוא עייף, לישון את ה7-8 שעות ולקום מתי שהוא קם. לא אידיאלי, אבל זה עובד.

Lovely locks

New member
כשאני נרדמת, אז כן,

אני ישנה כמו שצריך. ייתכן שיש בעייה עם התזמון של השעון הביולוגי, אבל נסיונות לתקן אותו, באמצעות נטילת מלטונין ושימוש בחשיפה לאור, כשלו. ולצערי, אני מוצאת את עצמי לילות שלמים נטועה מול מסך המחשב, בלי יכולת לצאת מהבית, כי בחוץ חושך והעולם ישן.

גם אם אני הולכת לישון לפי הזמנים שלי, לפעמים הם בלתי ניתנים לחיזוי. היום נרדמתי בעשר וחצי בבוקר, זה היה די נוראי. כמעט בלתי אפשרי לנהל ככה חיים. |:

קולדון

New member
במקומך,

הייתי מנסה למצוא פתרונות..
אבל תכלס, אם את ישנה טוב וזה בעיקר התזמון,
זה לא כזה נוראי. זה לא בלתי אפשרי.
הבנאדם שאני מכירה ניסה המון המון דרכים לשנות את זה, לא הצליח
ומאז שהוא החליט ששום דבר לא מקולקל אצלו, רק הזמנים שלו הם שונים ומשתנים, הוא הרבה יותר מאושר.
נכון, הוא לא יכול ללכת לעבוד משמרות, הוא חייב להיות עצמאי.
זה לא רק דבר שלילי... אולי לנסות לקבל את זה וללכת עם זה, יכול לעזור לך יותר מלנסות להלחם בזה.

Lovely locks

New member
הממ.

זה לא רק שעון ביולוגי דחוי, גם, אבל לא רק. יכולות להיות תקופות שבהן אני נרדמת בארבע לפנות בוקר, אבל עלולות להיות גם תקופות מאוד לא צפויות.

ואני לא יודעת אם אני מסוגלת לעבוד בצורה עצמאית. סביר להניח שלא. איך מנהלים זוגיות כשאי אפשר לישון ביחד? מה עושים עם הדחף הזה לרצות לצאת החוצה, שאף פעם לא נעלם...? ללמוד לימודים גבוהים, לעבוד ברוב העבודות, להסתכרנן עם בני אדם אחרים. זה חתיכת תיק.

בעקרון, סרוקוול מרדים אותי. אבל קראתי יותר מידי מחקרים על תרופות אנטי פסיכוטיות והשפעתן על המח ואני לא רוצה ליטול כאלה... בגלל זה אני מחפשת אלטרנטיביות. כי אני לא יכולה לחיות בלילה. אני לא רוצה להיות נעולה בחדר במשך שעות בכל לילה. זה הכל.

Lovely locks

New member
כן.

מצאו אצלי DSPS- תסמונת פאזת השינה הדחוייה ועוררות יתר. אבל כאמור, נסיונות לטיפול ב-DSPS כשלו ובשילוב עם עוררות היתר... זה די סיוט (הו, משחק המילים).

אצלי גילו דום נשימה בשינה בדרגת חומרה בינונית

144 הפסקות נשימה בלילה! 21 הפסקות בשעה... ירידת חמצן מסיבית... מה הפלא שאני עייפה כל כך. יש לי גם תנועות רגליים. כל הסיוטים. אני נחנקת וקמה, אני ממש מרגישה את זה. בלילה של הבדיקה הרגשתי שלא ישנתי בכלל (גם ככה היה לי טריגר לפני שהבדיקה התחילה), ומתברר שישנתי דווקא כמה שעות... תמיד בבוקר השמיכה על הרצפה, הכריות גם, אני כל הזמן באי שקט.

Lovely locks

New member
וואו.

אני מקווה שיטפלו בעניין דום הנשימה בקרוב. נשמע די מבעית.

Lovely locks

New member
מקווה איתך.

(וגם מקווה לקבוע תור למעבדת שינה ברגע שאסדר דברים)

jellybelly1

New member
היי

את ערה בלילה וישנה ביום או או לא ישנה בכלל?
אם לא מצליחה לישון בלילה והשינה נדחית יכולה לנסות לקחת כדורי מלטונין.
לי עזר מאוד לקחת תרופות אנטיפסיכוטיות כמו ריספרידל. אני מניחה שלקחת. זה לא קוקטייל מורכב. מינון של 2 מ"ג. וזה כשאף בנזו' לא עזר.
מצטערת שלא יכולה להועיל יותר. יודעת כמה זה קשה לא להצליח לישון.

Lovely locks

New member
~

מלטונין אמור לעזור בתיאוריה, בפועל, לא ממש.

אנטיפסיכוטיות עובדות עליי. הבעייה היא מסקנות מסויימות שמחקרים מסויימים הגיעו אליהן . פשוט לא רוצה ליטול יותר אנטי פסיכוטיות (או תרופות בכלל, אבל זו כנראה לא אופציה).

jellybelly1

New member
נבהלתי

הבנתי נכון שתרופות אנטיפסיכוטיות משנות את המבנה של המוח להיות כל אדם חולה סכיזופרניה?
מבהיל לא פחות לחזור ללילות ללא שינה, מצד שני
:(

Lovely locks

New member
לאו דווקא.

הן כן יכולות להפוך את המח לרגיש יותר, על פי מחקרים. וישנה פגיעה בקוגניציה ולא רק בה.

אני עצמי מאוד Anti-Psychiatry, מסיבותיי שלי, שלא אפרט אותן, כי נראה לי שהמחקר היחיד שפרסמתי כבר הבהיל מספיק.

אני חושבת שחייב להיות מוצא אחר, שזה מגוחך, להשתמש בכימיקלים כל כך עוצמתיים, רק על מנת לישון בלילה ולא על מנת לשלוט, למשל, בהזיות שמיעה.

למעלה