היי.. אשמח לתגובות.

היי.. אשמח לתגובות.

יש לי בעיה עם חברה שלי וזה גומר אותי... אז קודם כל, קצת רקע. אני בחור בן 20 חסיד מודרני, לא לומד בישיבה. חברה שלי בת 18, חסידה מודרנית גם, לומדת בסמינר. אנחנו חברים משהו כמו שנה ורבע, מאד אוהבים, זורמים בסבבה ומבינים אחד את השני, דיברנו גם על חתונה וזה בעקרון מוסכם על 2 הצדדים... בציבור החסידי הגיל שלנו מתאים מאד לנישואין. .. עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיה מתחילה שכל פעם שאני מנסה לדבר על זה בכוון של התכל`ס (כי אני באמת רוצה להתארס איתה ומהר!) אז היא כזה מתחמקת בכל מיני . כגון,, שהיא רוצה אחרי החגים, בסוף שנת הלימודים וכל מיני..... ומה שהיא עוד אומרת, שהיא דוחה את זה כי היא לא יודעת איך להגיד את זה להורים שלה שבטוחים שהם מגדלים בבית בחורה טובה וחלקה ... אז אני אומר לה שבלאו הכי היא תצטרך להודיע להם את זה ואם היא היתה רצינית אז היא כבר היתה אומרת.... היא מסכימה איתי וכל הזמן אומרת לי שרק איתי היא תקים בית אבל עדיין אין לה אומץ.. ואני נהיה מזה חולה! כי אני באמת אוהב אותה אבל היא דיי משחקת לי בעצבים... בקיצור אני בכ``א משתדל לתת לה את הזמן שלה ולא להלחיץ, אבל מעלה מידי פעם את הנושא... במוצ``ש האחרון יצאנו, דיברנו ונתתי לה להבין שהיא צריכה להחליט מי יותר חשוב לה, אני או ההורים (כמובן אמרתי את זה יותר עדין) אז היא התחילה לבכות ויצאה מהרכב, ככה נעלמה... (התנהגות שלא מתאימה לבחורה תאקטית, בוגרת ונחמדה כמוה) אתמצת את שאלתי- מה לעשות? מבחינתי לא בא בחשבון להתחתן עם אחרת, מצד שני, אז מה נסגר? אני רוצה שהיא תחליט כבר. מה עלי לעשות? ללחוץ? להתעלם? אני משתדל ללכת בין הטיפות אבל כנראה שלא ממש מצליח. help me

היא מנסה לדחות

את הרגע שתצטרך לעמוד מול הוריה ולהגיד: "אה, עבדתי עליכם. יש לי חבר". (גם אם לא בניסוח הגס הזה). אפשר להבין אותה. זה לא קל. מצד שני - אם טוב לכם יחד, למה לא לקדם את זה? אני שואלת: יש אפשרות שמישהו "ישדך" בינכם? כאילו לא הכרתם? ומה הסיכוי של המשפחה שלה לקבל אותך כחתן מן המנין למרות שפעלת בניגוד לדרך המקובלת?

אין מצב שהם יקחו אותי כ``שידוך``

היא נחשבת לבחורה טובה ממני, לומדת בסמינר מצוין, ואני בחור שעובד ונחשב כחסיד ``שבבניק``. אצל ההורים שלה מאד עקרוני בחור שלומד, לפחות לפני החתונה, והם מחפשים לה שידוך טוב....

היא חייבת להבין

שאם הם לא יודעים את כוונותיה ורצונותיה - הם עוד ישדכו אותה עם חסיד שלא מתאים לה. ואז היא תהרוס אותו, הוא יהרוס אותה, ו - 2 משפחות ישברו. לא חבל? חישבו על דרך לעשות את זה בצורה מכובדת וקחו בחשבון את התוצאות לטוב ולרע. או שתחתוך את הקשר. כי אף פעם לא יהיה קל לספר את זה. (אגב, יכול להיות שההורים שלה יבינו ויעדיפו לשדך אתכם מהר ולא להגיע למצב חמור בהרבה...)

הם לא יכריחו אותה.

ואין מצב שישדכו לה חסיד פנאט שלא מתאים לה כי היא לא כזו. היא בחורה פתוחה שמתלבשת מאד מודרני אבל ההורים שלה חושבים שבנים זה הקו האדום שלה והיא לא תגיע לזה.... מעבר למה שהיא צריכה לדבר עם ההורים, השאלה שלי היא איך אני אמור להתנהג, להלחיץ או פשוט לא לדבר איתה ע``ז?

מה דעתך להקריב קצת בשבילה?

לך קצת לישיבה תהיה שם רק חודש ואז תזרים את זה דרך שידוך אני חושב שזו הדרך הכי טובה כי גם אם הם יקבלו אותך כרגע לחתן (וזה בכלל לא בטוח) תמיד יסתכלו עליך בצורה שלילית.

זה רעיון דיי טוב, עם כמה הסתייגויות

א. בכל בירור הכי שטחי ישמעו שלא תמיד הייתי בישיבה וזה מבחינתם לא בא בחשבון ב. לאיזה ישיבה יקבלו אותי? אם אני כבר הולך ללמד בשבילה ובשביל הוריה זה צריך להיות ישיבה סבירה..

אז זו הבעיה?

שהם פשוט לא חלמו שהיא חצתה קו שמבחינתם היה אדום? אם כך, המצב שלך הרבה יותר טוב. וכמובן, גם שלה. תפוס איתה שיחה, תסביר שאתה חייב לדעת כי היום או מחר או בעוד שנה תצטרכו להתמודד בדיוק עם אותו הדבר. אם היא ממילא בחורה מודרנית - יש סיכוי סביר שלא יעשו לכם בעיות ויעדיפו שתינשאו, ומוטב שעה אחת קודם. שתשב לשיחה עם מי מההורים שהיא יותר קשורה, שתסביר, שתספר שאתה תמיד רצית להתחתן איתה אבל היא זו שעיכבה כי היא מפחדת מהתגובות שלהם... ומשם יהיה קל יותר. כי בשורה התחתונה - אין ספק שגם עבורה כל העסק הזה לא פשוט. בהצלחות!

אכן מצב לא קל.. במיוחד בציבור החרדי...

אחד הדברים האפשריים זה- שתפנו לאחד שההורים שלך סומכים עליו ותסבירו לו את המצב. דברו איתו והוא ימצא את הדרך איך להסביר את זה להורים. הייתי אומר לך לנסות משהו אבל יתכן שזה יגרום לפרידה... הבחורה דוחה כי היא מפחדת מההורים. אין לי מושג מה הקשר שלכם ועד כמה אתם נשמרים. אני חושב- שתגיד לבחורה שאתה לא רוצה איתה קשר מחוץ לחתונה. אם היא באמת רוצה אותך היא תלך להורים שלה. אם לא אז זה יגמר. אתה לוקח סיכון כי יתכן שגם אם היא מאוד רוצה עדיין הפחד מההורים חזק יותר.

אין מישו כזה

ההורים שלה לא ממש מוקפים באנשים עם ראש פתוח.... ואגב כבר כתבתי שאמרתי לה משהו כזה והיא אמרה , אתה לא מבין אותי, התחילה לבכות ויצאה מהרכב שישבנו.... זה היה כזה שיט

חשבת אולי שיש מצב שהיא לא סגורה עליך?

יתכן שהיא נהנית מהקשר אבל לא רוצה להמשיך בזה. אולי באמת ההורים שלה חשובים לה יותר. אם זה יפגע בהם ובאחיה.

לא ממש נראה לי

שאלתי אותה את זה כמה פעמים ואמרתי לה שגם אם היא לא תרצה להתחתן איתי אני אשאר איתה עד שהיא/אני נתחתן... מה גם שהיא כל הזמן מדברת, איפה נגור? איפה נתחתן? וכל מיני עקרונות שהיא תרצה להנהיג בבית אבל כשזה מגיע לתכל`ס, לקום ולעשות מעשה היא מקבלת רגלים קרות

ת`אמת ,,, אני קצת מפחד לייעץ לך

משום שאני חושב שבמקרה כזה צריך לבדוק את כל הפרטים (עד לפרטים הכי קטנים) לפני קבלת החלטה כזאת או אחרת , ואת זה עדיף שתעשה עם מישהו שאתה מתייעץ איתו , והוא מכיר אותך טוב ... (לא חבר ! ) מישהו מבוגר , עם קצת נסיון ... לכן אני לא חושב שאת הפתרון תמצא כאן !!!

ORITB3

New member
הייתי ממליצה לך כזה דבר

תראה,מכייון שה עניין מאד רגיש לגבי הבחורה,היאמאד רוצה לשמור על השם שלה,מצד שני היא יש את ההורים שלה,וגם אותך,היא נקרעת ותבין אותה,כי העולם החרדי מאד סגור בנושא הזה,אתה צריך להבין שגם ההורים שלה מצפים ממנה לבחור שהם ירצו בהתאם ליך שגידלו אותה והרבע יסכים,תראה,אם היא בטוחה בך היא תאמר זאת להורים שלה,לדעתי היא לא בטוחה בך,אני אומרת זאת ממקרה מאד קרוב ודומה שראיתי,תשאל אוה כן כו לא לא,למרות האהבה הגדולה שיש ביניכם אתה חייב לדעת מצב בטוח ולא להיות תלוי ועומד,קרוב לודאי שהורי הבחורה לא יסכימו,אך אם היא באמת רוצה אותך היא תילחם עליך בכל מחיר.

למעלה